October 25th, 2011

dobbelt så super

Åååårh! Jeg er helt kake, gelè, pudding, jeg er HELE jævla konditoriet! Jeg vakler når jeg går og skjelver i alle kroppsdeler, unntatt tissen. Har dere hørt om “tabata”? Google det.

“Tabata interval training is the single most effective type of high intensity interval training, its also the most intense by far, and surprisingly its the shortest in duration, it only last for four minutes… but those four minutes produce remarkable effects. You can use tabata for weight loss as well most improving performance in most aerobic and anaerobic sport.”

Det bør prøves, elskes og hates. 20 sekunder intens arbeid, 10 sekunder pause, 20 sekunder intens arbeid og sånn fortsetter det i 4 beinharde minutter på hver eneste stasjon med forskjellige styrkeøvelser. For hele kroppen. I 24 jævlige minutter har jeg stønnet og svettet rundt i hallen i dag. Det høres ikke så grusomt ut, men det er virkelig det hvis du gir alt du har, gjennom hele økten. Og som vanlig skulle jeg på død og liv i tillegg prøve å være like god som han jeg trente med…. Piloten og grafikerlærlingen, liksom. Det er som å sette Sid fra Istid og Hulken mot hverandre. Jeg er Sid…….

Tabata er dritbra, for det første er det supermotiverene at treningen varer så kort. For det andre er det så mye variasjon i øvelsene, at det ikke blir ensformig å trene. Å jävlar, jeg gruer meg til i morgen, da er jeg mest sannsynlig så støl at jeg er invalid.

Jeg har funnet enda en måte å motivere meg selv på, forresten. Kanskje den kan hjelpe for noen av dere også. Jeg er alltid full av beundring når jeg ser andre være så selvdisiplinerte at de gjør øvelsene til the bitter end, uansett hvor smertefullt det er. Selv er jeg typen til å snike meg unna, lure meg selv og la latskapen seire gang på gang. Bortsett fra de gangene jeg klarer å sette meg inn i rett tankegang, som i dag. Jeg tenkte at hvis jeg hadde sett meg selv fra utsiden, hvordan jeg ga opp når jeg egentlig hadde mer å gi, og hvordan jeg la meg ned mellom pushupsene hver gang instruktøren så en annen vei, hadde jeg hevet øyenbrynet og tenkt “du svake menneske….“. I dag ville jeg bli sett på av meg selv som en av de andre rundt meg, de som gir alt og biter tennene sammen. Smerte er jo egentlig bare en sivil plage, sier de. Det er svakhet som forlater kroppen.

Så, motivasjonstips #345236: Se deg selv fra utsiden. Hvordan vil du se ut i treningsrommet? Vil du se ut som den unnasluntreren du er, eller vil du være en inspirasjon for sånne som meg i treningsrommet? De som gir alt får meg til å ville gi alt, for det ser så fantastisk bra ut. Hvis du ser bortifra de forvridde ansiktsuttrykkene de setter opp når de er på 20 sekunder planke for 4. gang, da….

ÅHHH, JEG GELÉER MEG I HJEL SNART!

13 Comments »

 1. Kom hit og tren Tabata med oss og, æ. Jeg blir så sykt demotivert av å løfte de dumme vektene alene og så sakte som jeg egentlig vil..

  Comment by Solfrid Hovda — 25/10/2011 @ 17:47
 2. Syke. Du er flink, bare det at du gjennomførte! Vi hadde styrketrening forrige onsdag, og jeg har ikke trent siden… Klarte faktisk å gå i går da ;)

  Comment by Siv — 25/10/2011 @ 18:36
 3. Woho, creds til deg! Har forresten nominert deg til BlogAwards! ;*

  Svar: Næ, er det sant? NÅ BLE JEG GLAD!! :D Tusen takk, så utrolig hyggelig! Marie

  Comment by Sigrid — 25/10/2011 @ 18:52
 4. Hvilke øvelser gjorde du? Skal foreslå tabata for treningsgjenget neste gang vi lurer oss på gymmet :)))
  Du er flinkis!

  Svar: Vi hadde Burpies (spensthopp og pushups i én øvelse), planken, spensthopp opp på kasser, pushups, utfall med vekter og en øvelse hvor vi kaster tunge baller ned i en madrass. ÅH jeg er så god til å forklare, haha. Hele kroppen ble tatt, iallfall, jeg er vanvittig støl i dag! Marie

  Comment by Mathilde — 25/10/2011 @ 20:35
 5. Jeg vil bare trene igjen. Har ikke trent på over en mnd på grunn av vond rygg som bare blir verre og verre :(

  Comment by Jannicke — 25/10/2011 @ 20:48
 6. Det var noken som sa til meg ein gang at “det er dei siste sekunda som teller”, og det er det som pushe meg til å stå i planke ut til siste sekund eller fullføre den siste armhevinga skikklig.

  Comment by Andrine — 25/10/2011 @ 20:51
 7. Det er helt jævlig! Men fy søren så god trening det er. Kjører det noen ganger med kun knebøy, DET svir!

  Comment by Cecilie Lykke — 25/10/2011 @ 21:12
 8. Jeg har prøvd tabata! Det er så vondt, men så herlig!! hvertfall utrolig deilig etterpå..hehe

  -Blogger om livet i Spania!

  Comment by Anita — 25/10/2011 @ 23:00
 9. Det siste motivasjonstipset skal jeg absolutt notere meg!

  Comment by Oda — 26/10/2011 @ 21:30
 10. Flinke, flinke du! Takk for motivasjon! :D

  Comment by Anne Berit Myrland — 27/10/2011 @ 08:27
 11. Åååh, det fikk jeg lyst til å prøve! Men kan ikke enda. Driver med opptrening etter operasjon av beinhinnebetennelse. bu to the hu

  Comment by Stine — 27/10/2011 @ 20:50
 12. Ha ha ha! Fantastisk bra beskrivelse av tabata og veldig bra tips! Tommel opp for grynting og stygge grimaser på gymmen, der er jeg all in! MEN jeg vet ikke om det ser så bra ut. Jeg vet ikke om det fungerer som inspirasjon eller bare har stikk motsatt effekt. (?)

  Ha en fortsatt super dag, supre du.

  Comment by Chassi — 29/10/2011 @ 10:56
 13. Har hele forsvaret fått tabata-dilla? Vi gjør knapt annet i fyfoen.

  Comment by Signe — 04/11/2011 @ 11:49

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment