January 16th, 2015

MONUMENT

Åh Robyn er gæærn. Jeg elsker henne! Og denne sangen. Fin start på helga! Du finner den på 2015-lista mi på Spotify, som jeg akkurat har begynt å sy sammen. Dere finner hele lista HER, den blir oppdatert hver dag sånn cirka.

Fin fredag! Bart ut!

Ps. Sleng gjerne inn musikktips i kommentarfeltet, lista mi er fortsatt ganske sulten!

Robyn is crazy, I love her! And this song. Good start to the weekend. You’ll find it on my 2015 Spotify playlist, that I’ve just started to get together. You can find the whole playlist HERE. Have a nice one!

January 7th, 2015

MY FIRST FAVORITE IN 2015

What’s left hanging
In the air, In the air
Break the cycle
Round and round
Round and round we go

You play hide and seek
Now I see, now I see the light
Eyes spill over
Start to swim
Start to swim away

These strange faces
It was only yesterday we spoke on the phone
A distant memory from all those years ago
But now I’m looking at all these strange faces
And I’m not coming home

I never heard you speak like this
On the phone (on the phone)
You carry the weigh and I take the guilt
Brings me down
Brings me down to this

These strange faces
It was only yesterday we spoke on the phone
A distant memory from all those years ago
But now I’m looking at all these strange faces
And I’m not coming home

November 3rd, 2014

START A WAR

Start a war – The National
The Vowels Pt. 2 – Why?
Tyrant Destroyed – Twin Shadow
Far Away – Washed out

Mens jeg forsvinner inn i en eksamensboble i mediehistorie, kan dere jo høre på det her og nyte novembers første fotspor. Hils og si at jeg er ute igjen på torsdag.

Some music for you while I’m gone and lost in an exam state of mind. Tell November I said hi and that I’ll be back on Thursday!

September 23rd, 2014

ALT JEG HAR ER TID MEN DET LEGER INGEN SÅR

Takket være broren min er jeg oppvokst med rap og hiphop, og har fått inn med søskenkjærligheta alle de dype, gode tekstene voksne karer setter en beat til, og selger til gull med. Eminem, Klovner i Kamp, Herreløse, jeg kan så mange rap-tekster utenat takket være broren min, og mange av de treffer så det – ikke bare rapper – men det synger óg. Takket være broren min digger jeg OnklP, og tok meg derfor tid til å sjekke ut den nye låta hans.

TAKK for at jeg gjorde det.

New Norwegian hiphop song, with a lyric about anxiety. I love this song.

August 22nd, 2014

HAPPY LITTLE PILL

Ryn Weaver – OctoHate
Troye Sivan – Make you love me
Janelle Monaé – Primetime
MS MR – Salty sweet
Beyonce – Pretty hurts
Rihanna – Rock star
The White Stripes – Seven nation army

 

HAPPY WEEKEND!

August 8th, 2014

PULSE

Bilder fra gårsdagens Øya. Jeg snublet rett i armene på Kjetil når jeg kom til området etter jobb, og det er så sprøtt og fint på en gang når mennesker jeg liker å tro at jeg kjenner fra et seks år langt online-liv trer ut fra skjermene sine og inn i det virkelige livet mitt, og der var plutselig HAN – og jeg, i en bamseklem. Så fantastisk hyggelig og blid gutt, og det fantes ikke kleint selv om jeg vanligvis blir superstressa av å møte det o’ store Internettet i levende live.

Jeg falt musikalsk pladask i går også, for Janelle Monáe, for. ei. dame. Jeg tror det er den beste konserten jeg har sett noengang. TAKK Ida og Seher for at jeg i det hele tatt var på Øya tidsnok til å oppdage henne.

I dag løp jeg fra jobb og rett på Øya-vorse med DNB og Universal Music, hvor jeg ble minnet på hvor fantastisk stemme Ingebjørg Bratland har, og hvor RÅ Stella Mwangi har blitt, før jeg løp hjem for å skifte (SÅ. VARMT.) og nå gjør jeg unna litt vin og blogg før jeg skal løpe ned igjen for Robyn og Røyksopp og Seinabo Sey på Øyanatt og med dét som velkomstgave er det umulig å ikke si seg fornøyd med å ha flyttet til Oslo.

Pics from yesterday’s Øya festival. I fell in love with Janelle Monáe, what an artist! Best concert ever. Today I ran down to a vorspiel with DNB (a Norwegian Bank) and Universal Music before I went home to get undressed (so. hot. outside) and now I’m blogging and wining and going down to the festival area again to se Robyn and Royksopp. It’s such a perfect welcome gift from my new home – Oslo. I love living here!

August 7th, 2014

THE NEW ØYA


ph_priv, Øya festival, Tøyen, Oslo

I går ble jeg forelsket. I solstrålene, i sensommerbrisen, i den nyoppdagne veien min hjem fra jobb, og i Emilie Nicolas, og i ølen selvom den var sju ganger dyrere enn på Roskilde, og i Thomas Dybdahl, og i stemmen til vokalisten i The National. Jeg dekker Øyafestivalen for Festivalspirit i år som i fjor og året før der, og jeg storkoser meg like mye. Jeg fant selskap i fineste Åshild, som jeg møtte på Roskilde Rising i København i april, og i dag finner jeg både bestevenner og bloggstjerner bak gjerdene, så ensom skal jeg aldri bli.

Men bloggen er ensom, har dere satt dere helt fast i sommerferien? Kommer dere ikke hjem og blir slaver av internettet igjen snaart? Miss you! Håper uansett dere har det fint der dere er, nå må jeg skifte og spise og løpe ned til Øya igjen.

Yesterday I fell in love. With the sun, with the summer breeze, with my new way home from work, and with Emilie Nicolas, and the beer – even though it was seven times more expensive than at Roskilde Festival (hello Norway), and I fell in love with Thomas Dybdahl, and with the voice of the vocalist in The National. I’m writing about Øya Festival for the Norwegian blog Festivalspirit this year, as two years before and I’m enjoying it just as much as then. I found company in  Åshild who I met in Copenhagen during the Roskilde Rising blog event in April and today I’ll find my bestfriend and another blogstar at the area so lonley is not an issue for me. But the blog is – where ARE you guys? I miss your words! Come back to me, summer is over now. 

August 4th, 2014

DO YOU LIKE YOU

Jeg tar i mot mandagen, ukens spebarn, med en nydelig sang jeg hørte på radioen i går, med et så viktig budskap. En av de fineste tingene med å bli eldre er at blikket (nesten) automatisk flyttes fra speilet og bort til vinduet, jeg er mer opptatt av hva som skjer der ute enn hvordan jenta i speilet stirrer tilbake på meg. (Selvom jeg selvfølgelig foretrekker henne med sminke på og pen i tøyet før jeg skal ut av døren, men jeg gjør det ikke lenger for at andre – jeg gjør det for meg selv)

Starting the week with a beautiful song with a beautiful message <3

July 3rd, 2014

I’M NOT AFRAID

Jeg fikk et spørsmål om jeg hadde noen flere tips til inspirerende reise-/gjør-noe-med-livet-ditt sanger, og da jeg leste det spørsmålet visste jeg akkurat hva hun siktet til.

En av de beste følelsene i verden er å føle seg uovervinnelig, ustoppelig, på toppen av verden, og ingenting kan rive deg ned derfra. Det er to ting som trigger den følelsen hos meg – adrenalinkick, og musikk. Den dagen jeg klarer å skrive på dere et adrenalinkick må dere belønne meg med en eller annen pris, men musikken som gir den samme krigerfølelsen skal jeg alltids klare å sette ord på:

Den musikken jeg fant mye styrke i da jeg var ute og møtte verden helt alene. På bussturene, på flyet, den jeg spilte av for å tette igjen hull som ble laget av savn, lengsel og hjertesmerte, for å finne motivasjon, styrke, for å finne glede og krefter til å holde det gående i tøffe tider. Noe å flyte på så jeg klarte å holde hodet over vann. Musikk for å krydre humøret mitt, for å overbevise meg selv om at jeg var ustoppelig, for noen ganger trenger en den følelsen, at det er deg mot verden og at ingen kan røre deg, ikke et eneste hårstrå på hodet ditt. Den musikken som gir meg det siste dyttet, som gir hjertet mitt en raskere rytme, som fyller blikket mitt med stål og nesa mi med bein, den musikken som vekker krigeren i meg og driver meg videre gjennom hva enn det er jeg vasser i, den som utsletter enhver tvil, hvert minste snev av negative tanker.

Her er en liste over sanger som trigger den følelsen hos meg:

I’m not afraid – Eminem
I was here – Beyonce
Diamonds – Rihanna
When we stand together – Nickleback
Uprising – Muse
Hall of fame – The Script, will.i.am
Battle Scars – Lupe Flasco, Guy Sebastian
I’ll make a man out of you – Donny Osmond
I won’t give up – Jason Mraz

Har dere noen å legge til, krigerfjes?

A list of music that makes me feel unstopable, it gave me strength when I traveled the world and it still does when I need it. I hope you enjoy and find some inspiration in the lyrics as well!

July 1st, 2014

HAPPY HOME

Denne går på repeat, jeg falt pladask i Barcelona da venninna mi viste den til meg. Hør, hør og atter hør. Teksten, melodien, alt sammen. Jeg hyller Danmark – fra Danmark, for deres danske mesterhjerner når det kommer til musikk. Takk, Hedegaard.

It’s on repeat, I fell head over heels when my friend showed it to me in Barcelona. Listen, listen, listen. The lyric, the melody, everything. This is to Denmark, since I’m in Denmark, for their dannish masterbrains when it comes to music. Thank you, Hedegaard.