Archives for the ‘music’ Category

I’M NOT AFRAID

Jeg fikk et spørsmål om jeg hadde noen flere tips til inspirerende reise-/gjør-noe-med-livet-ditt sanger, og da jeg leste det spørsmålet visste jeg akkurat hva hun siktet til.

En av de beste følelsene i verden er å føle seg uovervinnelig, ustoppelig, på toppen av verden, og ingenting kan rive deg ned derfra. Det er to ting som trigger den følelsen hos meg – adrenalinkick, og musikk. Den dagen jeg klarer å skrive på dere et adrenalinkick må dere belønne meg med en eller annen pris, men musikken som gir den samme krigerfølelsen skal jeg alltids klare å sette ord på:

Den musikken jeg fant mye styrke i da jeg var ute og møtte verden helt alene. På bussturene, på flyet, den jeg spilte av for å tette igjen hull som ble laget av savn, lengsel og hjertesmerte, for å finne motivasjon, styrke, for å finne glede og krefter til å holde det gående i tøffe tider. Noe å flyte på så jeg klarte å holde hodet over vann. Musikk for å krydre humøret mitt, for å overbevise meg selv om at jeg var ustoppelig, for noen ganger trenger en den følelsen, at det er deg mot verden og at ingen kan røre deg, ikke et eneste hårstrå på hodet ditt. Den musikken som gir meg det siste dyttet, som gir hjertet mitt en raskere rytme, som fyller blikket mitt med stål og nesa mi med bein, den musikken som vekker krigeren i meg og driver meg videre gjennom hva enn det er jeg vasser i, den som utsletter enhver tvil, hvert minste snev av negative tanker.

Her er en liste over sanger som trigger den følelsen hos meg:

I’m not afraid – Eminem
I was here – Beyonce
Diamonds – Rihanna
When we stand together – Nickleback
Uprising – Muse
Hall of fame – The Script, will.i.am
Battle Scars – Lupe Flasco, Guy Sebastian
I’ll make a man out of you – Donny Osmond
I won’t give up – Jason Mraz

Har dere noen å legge til, krigerfjes?

A list of music that makes me feel unstopable, it gave me strength when I traveled the world and it still does when I need it. I hope you enjoy and find some inspiration in the lyrics as well!

HAPPY HOME

Denne går på repeat, jeg falt pladask i Barcelona da venninna mi viste den til meg. Hør, hør og atter hør. Teksten, melodien, alt sammen. Jeg hyller Danmark – fra Danmark, for deres danske mesterhjerner når det kommer til musikk. Takk, Hedegaard.

It’s on repeat, I fell head over heels when my friend showed it to me in Barcelona. Listen, listen, listen. The lyric, the melody, everything. This is to Denmark, since I’m in Denmark, for their dannish masterbrains when it comes to music. Thank you, Hedegaard.

PRESS PLAY

Engel – Admiral P
Problem – Adriana Grande, Iggy Azalea
Chandelier – Sia
Spis din syvende sans – Karpe Diem
Do I wanna know? – Arctic Monkeys
R U Mine? – Arctic Monkeys
Can’t remember to forget you – Shakira, Rihanna
Glory Box – Portishead
Cut your teeth – Kyla La Grange

Sommersanger til sene sommerkvelder, fin!

Summer music to late summer nights, nice one! (It’s in Norwegian, enjoy our language haha) The list is international – almost :-)

WASTING MY YOUNG YEARS

God morgen og en haug med fine sanger til fine mennesker på en tirsdag, håper dere liker:

  • Nightcall – London Grammar
  • Wasting my young years – London Grammar
  • Pompeii – Bastille
  • If I could – Jack Johnson
  • Habits (Stay High) – Tove Lo
  • Not Alone (Eurovision 2014) – Aram MP3
  • Younger – Kygo Remix – Seinabo Sey
  • Magic – Coldplay
  • All of me – John Legend
  • I know – Tom Odell

Alle er hentet fra Spotify-lista mi “VÅRYR!”, den finner dere HER. Skrives senere, jeg skal ut og rusle!

Some beautiful songs to beautiful people, I hope you like ‘em! You can find more on my spotify list HERE.

OH BABY OH BABY I’M IN LOVE

Beautiful music for today’s roadtrip from Bergen to Stavanger, I hope you’ll enjoy as well! Lana Del Rey is amazing!

SAY SOMETHING

One of my favs right now, so beautiful.

PITSTOP

Plutselig går det opp for meg at livet er i rask endring, og jeg har hastverk med å sette pris alt som skulle blitt satt pris på for lenge siden. Barndomshjemmet mitt står der som den trygge favnen det alltid har vært, jeg elsker det enda litt mer nå fordi jeg er i ferd med å skifte adresse. Jeg leser enda litt flittigere i setet mitt i stillevogna på toget, og tenker mellom linjene at snart er pendlingen omsider over og den forhatte men fine morgentimen med bøkene til jeg sovner er forbi. Jeg vanner blomstene jeg har med meg rundt til standen min på turné med jobben enda litt oftere, for nå dør kontrakten min der snart ut men jeg vil ikke at de skal det av den grunn, og ikke kontrakten heller, for jeg trives jo så godt. Jeg nyter hver eneste dag jeg får i vår litt ekstra fordi den er eksamensfri, går det som jeg vil – blir jeg student, og da er den friheten og tiden også snart forbi.

Dere som har hengt rundt her en stund, er dere klar over at det nærmer seg TO ÅR siden jeg sluttet i Luftforsvaret? Å tenke tilbake på alt som har kommet og gått av jobber, hverdager og opplevelser siden den gang er som å be om å bli sjøsjuk. Kommer noen gang den dagen hvor en kan sette seg ned og puste og ta seg selv igjen etter det racet av et liv en har hatt så langt? For den dagen har jeg ventet på helt siden jeg dro inn i Forsvaret, og det er fire år siden, det.

Jeg er hjemme i Fredrikstad for å lakke neglene på ny, spise rundstykker med støvet (mamma og pappa) og pakke sekken for to uker utenbys.

Tips til litt musikk i vårsola, for å roe nervene: Albumet “Morning Phase” av Beck og “AM” av Arctic Monkeys.

________
Suddenly I realize that my life is changing, at it’s changing fast and I’m in a hurry to get to appreciate everything that should’ve been appreciated years ago. My childhood home is standing here as a safe harbour, as it always has, and I love it a bit more now ’cause I’m changing my address in a couple of months. I’m reading a bit more intense on my train to Oslo every morning, and think between the lines that my time with my books at the morning train is soon to be over – times I’ve hated so much, but now it’s kinda sad. I’m giving a bit more love to the flowers I bring around for my work, ’cause even though my contract with my present employer is about to die – I don’t want them to too, I don’t even want the contract to die ’cause I’m so happy at the Office. I enjoy every day I get this Spring, ’cause it’s free for exams – next year, if I get into the School I want, it’ll be mine turn. No more freedom and lazy May afternoons.

Do you know it’s almost TWO years since I left the Royal Norwegian Air Force? I get dizzy when I try to think back on everything that has happened in the meantime. Do we ever get to that day when we can sit down and catch our breath and pull ourselves together after a hell of a ride during life so far? ‘Cause I’ve been waiting for that day since I started in the Army, and that’ll be four years ago.

Music for you to calm down your nerves: The album Morning Phase by Beck, and AM by Arctic Monkeys.

JARLE


ph_priv, Ingjerdstrand, Oslo, Norway

Å, tilfeldighetens tirsdag! Ilu livet! I går var det første dag på kontoret igjen, etter en uke med turné i Trondheim og en påskeferie som gikk altfor fort. Plutselig satt jeg der igjen, og kjente at hodet slet med å komme i gang etter det som har vært, og jeg hadde ingenting fore senere den dagen heller, så jeg skimtet ikke det lyset i tunnelen alle prater om. Men så falt det plutselig ned en e-post fra himmelen, med spørsmål om jeg +1 ville være med på båttur og releaseparty for Jarle Bernhofts nyeste album, Islander, og det ville jeg jo, og jeg skulle ingen verdens ting den ettermiddagen, som jeg nettopp skrev, så det passet jo fryktelig fint!
Jeg spurte den første og aller beste, Thea, om hun skulle noe senere, men det skulle ikke hun heller, så hun kunne være med og plutselig ble alle disse tilfeldighetene; e-posten, timeplanen min og ikke-planene til Thea, til verdens kuleste tirsdag. Jeg hadde det så gøy! Og Jarle er min nye Kaizers Orchestra. De gir seg, han tar over. Like særegent, lik gåsehud, og (nesten) like kjekk. For en stemme, for en rytme, for en artist! Det er bare å glede seg, albumet slippes på fredag!

Frem til da kan dere hoppe på Bernhofttrikken, den ruller visst og går rundt i Oslos gater i åtte dager til. Mer om trikken + timeplan finner dere HER, og det får jeg ikke ei krone for å nevne – jeg vil bare at dere skal få høre dere óg. For så bra var det.

Si meg, hvordan er det å være tilbake i hverdagen?

Oh, coincidence’s Tuesday! Ilu life! Yesterday was the first day at the office again, after a week in Trondheim and an Easter Holiday that went WAY too fast. Suddenly I sat there yet again, and felt my head struggeling with getting started after what’ve been, and I didn’t have any plans for after work so I didn’t see the famous light in the tunnel either. But then I out of the blue recieved an e-mail with a question if I + 1 wanted to come for a release party with Jarle Bernhoft (Norwegian artist – check him out, he’s amazing) that afternoon, and of course I would, and I didn’t have any plans as I just told you, so that was just perfect. I asked the first and the best, Thea, if she wanted to join me and she did, so suddenly all those random things – the e-mail, my schedule and Thea’s non-excisting plans for the day, turned into this beautiful Tuesday. I had such a great time! And Jarle is just amazing, you will love his new album – Islander. What a voice, what a rythm, what an artist!

ROYALS

I’m hooked on this song!

WHAT NOW?

I love this girl.