July 18th, 2014

10 THINGS

10 fine ting som har hendt i dag

- Rektoren ved UiO sendte ut velkomstmelding til oss nye studenter (jeg er forresten student fra august av, kom inn på førstevalget, på medievitenskap – glad!)

- Jeg hadde bobler nok i blod og sjel til å starte fredagen med en løpetur i parken

- Vi fikk tak i vaktmesteren og han skal hjelpe oss å henge opp hylla i gangen på torsdag, for veggen er av mur og vi hadde ikke riktig verktøy, og når vi får opp den er gangen nesten ferdig!

- Vi lagde midlertidig sofa av puffene mine fra Marokko og pledd på gulvet, sykt hyggelig

- Solskinn og sommerbris

- Mamma ringte!

- Jeg reiser snart en tur på fjellet og føler skogens ro, før jobb og studier skal få spise meg levende fra august av

- Bestefar sendte melding og gratulerte meg med leiligheta og studier <3 Jeg smiler sånn av meldingene han skriver, over søtti år gammel, det GÅR I. store bokstAVER og punktum OM HVERANDRE og når JEG LESER. Meldingene hans hakker hjernen min og går opp og NED i volum AKKURAT SOM HAN skriver det, med PUNKTUMer og. STOre bokstavER, og jeg ler og ler. Jeg elsker bestefar!

- Bestevenninna mi sender meg nydelige snaps av fadderbarnet mitt og jeg smelter i takt med sekundene som teller ned, og jeg savner dem begge to, men det er en fin ting, for det er kjærlighet

- Jeg sanker likes til Instagrammen til en kunde på jobben, og strategien min funker og det er så gøy! Instagram hele dagen lang!

10 sørgelige ting som har hendt i dag

- Nyhetene fra Gaza

- Nyhetene fra Ukraina

- Jeg hadde kjøpt inn så mye godt og skulle virkelig lage meg selv et lite herremåltid av kyllingfilet og ris og paprika, men så gikk paprikaen opp i røyk og jeg rev ned røykvarsleren fra taket i vill panikk da den pep og nå er den ødelagt i plastikken og jeg må kjøpe ny, og maten smakte brent. Dritt.

- Leppene mine er så himla såre og jeg tror det er Carmex med kirsebær sin feil, jeg har brukt det så mye at jeg har blitt avhengig og nå blir leppene mine til piggtråd hvis jeg er så mye som ett minutt uten den djevelen forkledd som lepomade

- Det er en fredag uten rundstykker og Nytt på Nytt (tradisjon hjemme hos støvet* i minst 24 år, at vi samler oss foran NRK med rundstykker og te hver fredag åh love)

- Løk. Ingenting får meg til å snufse høyere enn det å sette kniven i en løk.

___________
*mamma og pappa

Jeg klarer ikke å melke flere sørgeligheter ut av dagen, jeg og det ser jeg på som en bra ting, at jeg har dobbelt så mye å smile over enn å sutre for.

Si meg én fin og én sørgelig ting med deres dag i kommentarfeltet, vel!

Ten good things about this day: 1. The headmaster of the school sent out a welcome message to all of us new students. By the way – I’m a student now, I got into school – starting in august! yay. 2. I was motivated enough to start the day with a run in the park, felt awesome. 3. The caretaker will help us put up the shelf in our hallway, ’cause the wall is made out of bricks and we don’t have the tools for that. 4. We made a temporary couch out of the two puffs from Morocco and some blankets on the floor (first pic) 5. Sunshine and an easy breeze. 6. My mom called me

Ten sad things about this day: 1. The news from Gaza. 2. The news from Ukraine. 3. I had bought my self the ingredients for a really nice dinner today, but then I burned the paprika and the fire alarm went off and I paniced and my food tasted ashes. Crap. 4. My lips are so sore! I blame Carmex with cherry. Never every start using that lip balm. 5. It’s a Friday without rolls at my parent’s. That has been a tradition since I was born, I love it! And miss it. 6. Onion. There is no other reason that makes me cry as much as cutting onions.

That’s all I got for the sad things, and that’s a good thing – that I find it difficult to find the sad ones. Tell me one nice and one sad thing about your day, follower!

May 14th, 2014

THAT’S A FACT

10 facts about my room
- Ganske nylig malt i lyse farger, og med nye luftige gardiner som må sys for de er for lange, og en ny fin lampe på veggen
- STOR seng som fyller hele rommet, i love
- Ligger i andre etasje
- Skråtak
- Har på seg skrapekartet mitt på den største veggen, jeg våkner til verden hver eneste dag (når jeg er hjemme, riktignok…)
- Pleide å være farmors soverom
- …og før det bodde støvet* der
- Nå bor de under rommet mitt, nede i første
- Da vi pusset opp barnerommene i første etasje, fikk broren min og jeg velge om vi ville ha det store rommet som ble til nede, eller flytte opp i et mindre soverom i andre etajse. Broren min var luring (trodde han) og valgte det største rommet i første etasje, dermed fikk jeg soverommet i andre. Men PLUTSELIG fløt tingene mine ut av rommet, og ut i stua og inn på kjøkkenet, og badet, og plutselig hadde jeg en hel etasje for meg selv, og broren min bare et lite gutterom. HÆ?! Smart lillesøster!
- Vepseparadis rett utenfor vinduet, det er min største torn når det er sommer…

(*mamma og pappa)

9 facts about my family
- Verdens fineste, jeg elsker dem!
- En fjerdedel svensk, på mors side
- Har tatt min fars etternavn
- Bein i nesa (i dobbelt betydning)
- Smiler mye, selvom livet noen ganger gir oss grunn til å la vær
- Fire til sammen, og én katt
- Feirer ALT. Altså, ALT! Vi har sikkert tjue bursdagsfeiringer i året, og vi har ikke så mange mennesker i familien en gang
- Masse humor
- En gåte (hvorfor ble jeg så opptatt av militæret, ingen andre i familien har vært det før meg, og hvorfor nøyer bror seg med å bare se Fredrikstad, mens jeg vil se hele verden og hva foregår i pappas hode når han plutselig ler så han griner uten at noen har sagt et ord, og hvorfor i all verden PYNTET mamma det lille, døde kirsebærtreet mitt, som hun egentlig hater, til da jeg kom hjem fra verdensreise? HAHA jeg elsker dem!)

8 facts about my body
- 170 cm høy
- Ligner av og til på en menneskelig leopard
- Fornøyd!
- Har det best i uniform
- Klarer å bestige et fjell, selvom hodet prøver å fortelle den det motsatte
- Tåler utrolig mye rar mat, uten å bli dårlig, det skal den ha!
- Fyller snart 24 år
- Klarer IKKE å sitte normalt på en stol, det er det verste jeg kan tvinge den til. MÅ krølle beina, sitte som en mediterer, gjerne opp-ned, hvis det er mulig óg

7 facts about my childhood
- Trygg og god
- Mye kjærlighet
- Lykkelig
- Brettspill hver lørdagskveld, og rundstykker på fredager
- Turer i skogen, og ferier i dyrepark
- De tre agentan og han sibelius
- Den fillete bamsen som jeg alltid suttet på øret til, og lå sammen med på gulvet sammen med pappa (pappa byttet forresten bort sakkosekkene våre mot en KRANSEKAKE, da Bytteboden fremdeles gikk på radioen, uten å spørre noen av oss først. Kransekake! Jeg liker ikke kransekake engang! Det kommer jeg aldri til å glemme, pappa.)

6 facts about my home town
- Vakrest om sommeren
- Snål dialekt
- Den gamle delen av byen ser ut som en stjerne når du ser den fra himmelen, så fin!
- Rik på sjø og strender og båtliv
- En halvtime unna svenskegrensa
- Et godt utgangspunkt for resten av livet!

5 facts about my best friends
- Gæærne
- Til å stole på, og regne med
- Gjør livet mitt lysere, og verden til et bedre sted
- Uansett hvor lenge det er mellom hver gang vi sees, fortsetter vi alltid der vi slapp som om ingenting har hendt i mellomtiden
- En skal høre mye rart før øra detter av

4 facts about my parents
- Sterke som okser
- Inspirerende
- Holder sammen, som de lovte ved alteret den gangen
- Perfekte i en datters øyne, og sønn óg

3 facts about my personality
- Følsom
- Introvert
- Rastløs

2 facts about my favorite things
- Fanger de beste øyeblikkene mine, og passer på dem for meg (kamera)
- Setter ord på ting (noe å skrive med)

1 fact about the person I like
- Drømmemann!

Plukk én av faktaboksene og fortell meg noen faktaer, da, superfjes.

_________
For translation: Copy + paste into Google Translate. This post would last forever if I did it in both languages, haha.

April 30th, 2014

ME COUNTDOWN

10 saker jag tycker om:

- Å være på reise, det å være på vei til noe, det vinner nesten (les: nesten) over selve destinasjonen du skal til. Forventningene som bygger seg opp underveis, og drømmen, tankene og forestillingen om hvordan det skal bli, selvstendigheta, det mellomrommet du sitter i på vei til et nytt sted – midt mellom det gamle, og på vei til det nye. E-v-e-n-t-y-r-l-i-g.
- Nøkkelost og leverpostei
- Sand mellom tærne, mens en sval bris leker med håret og solen varmer over hele meg, åh sommeren min!
- Å legge seg tidlig i senga og lese til en sovner
- Overraskelser og kjærlighet, det å bli satt pris på på en helt vanlig onsdag, for no reason at all
- Lønningsdag!
- FF* (*fin fyr)
- Å våkne opp til solskinn, og leke med tanken om at “i dag kan alt skje”, selvom alt sjelden skjer, det er bare en helt vanlig hverdag, men tanken er fin og dagen blir jo det du gjør den til, så det er noe i det allikevel – selv på en vanlig hverdag
- Å drømme meg bort i reiser, kjærlighet, fremtiden og gode bøker
- Kryssord

9 saker jag tycker mindre om:

- VIND. Det blir kaldt, og folk i andre enden hører ikke hva jeg sier i telefonen fordi det skraper, og ting flytter seg og det bråker.
- Negler mot negler. For meg er det like jævlig å se og høre på som negler-mot-tavle-lyden eller gaffel-mot-tallerken-lyden er for andre. Jeg grøsser og får vondt i tenna og langt inn til beinet, bare hold opp med en gang
- Når noen river etikettene av flaskene.
- Å kaste plastposer, eller å se at andre kaster plastposer. Hvorfor kaster dere plastposer? De kan jo brukes til noe! Og du kan legge ting oppi! Og jeg vil ha de med meg hjem!
- Å begynne på en dårlig bok. Har jeg først begynt, må jeg lese den ferdig og, herregud så bortkasta
- De som juger
- Å gå tom for nøkkelost og leverpostei
- Skrivefeil
- Når jeg blir kalt for MariA. Fint navn, men det er ikke mitt.

8 bloggar jag läser:

- Ulrikke Lund, hun har gjort mote til noe større enn det i utgangspunktet var i min verden, iallfall.
- Annette Haga, Nettenestea, alt hun skaper og hvor ærlig hun er på hvor mye det krever av en. Inspirasjon, inspirasjon, inspirator.
- Kristina Andersen, fordi hun oser energi og inspirasjon selvom jeg ikke trener så mye selv. Hun trener på en måte for meg óg.
- Sophie Elise, begynte å lese av ren fascinasjon men etter å ha hengt på en stund har det gått over i beundring. Hun er vanvittig sterk og smart, hvis dere bare gir henne en sjanse.
- The Hippiecrit by Sara Elle Ogilvy, hun minner meg litt om gamle(blogg)dager og jeg elsker det.
- Hedda Ingeborgvik, fordi hun får meg til å smile og er seg sjæl
- Krissa, hun skiller seg ut og er sammen med han kjekke jeg pleide å være naboen til på militærleiren
- Ida Wulff, for det var hun som var hjernen bak den første bloggen jeg begynte å lese, og siden har hun på en måte vært hele Norges bloggdronning, og er det egentlig ennå.
(Jeg leser et par til, litt til og fra, men disse er de jeg MÅ innom)

7 saker jag vill göra i framtiden:

- Jeg vil bo i Peru, eller Mexico, eller Spania, for å lære meg spansk.
- Jeg vil ta hull i nesen, men siden Forsvaret mest sannsynlig skal tre på meg en uniform i ny og ne tror jeg kanskje jeg må se an.
- Jeg vil skrive en bok.
- Jeg vil studere i Australia. Jeg vet ikke, jeg har bare hengt meg opp i tanken. Australia, tenk å ha det skrevet i livshistoria si, at en har BODD i Australia.
- Hoppe i fallskjerm
- Være publikum på et av Dr Phils show.
- Eie en leilighet/et hus og leve lykkelig i alle mine dager med han jeg skal være sammen med til døden skiller oss ad, ikke som i ekteskap, men som i den enkle viten om at nå, nå er det oss to, livet ut og jeg elsker deg

6 saker jag är rädd för:

- Trailere på E6, trailere i bakspeilet, trailere generelt.
- Å ikke ha kontrollen når jeg er i/under vann
- Å skade/ta noens liv ved et uhell, i trafikken blant annet, jeg får helt angst av alle syklistene for tiden som hiver seg ut her og der!
- Å gå tom for nøkkelost og leverpostei
- Å gjøre dumme feil som går utover andre
- At ingen av de syv tingene jeg vil gjøre i fremtiden skal skje

5 platser jag tycker om att vara på:

- Hjemme
- På vei til noe
- I armene til FF
- Hos mormor og bestefar ved vannet
- Konserter, særlig ute om sommeren og det er sol ute

4 ord som beskriver mig:

- Pliktoppfyllende
- Kreativ
- Introvert
- Utspekulert

3 saker jag ser fram emot:

- Neste reise
- Sommeren
- Å flytte til Oslo

2 bra filmer:

- Spis, elsk, lev med Julia Roberts
- Frihetens regn

1 bra låt:

- Morten Harcket – Brother

Velg én av listene og fyll ut, da, superstjerner!

____________
For translation: copy + paste into Google translate

April 28th, 2014

SMILE A LITTLE

Hvis du skulle ha laget en liste over ting å gjøre for å smile,
sånn på en helt vanlig mandag, som for eksempel i dag.

Hvordan ville den ha sett ut?

1.
2.
3.
4.
5.

//if you were gonna make a list of things to do to make yourself smile,
on a regular Monday. Just like today. How would it look?


ph_priv, sunset in Tel Aviv, Israel 2013

Min liste:
1. Ta på de samme, tynne sommerskoene som en vandret gjennom Romas gater med, og så drømme seg tilbake for hvert skritt en tar. Følelsen av stoffet mot føttene er den samme, og jorda en trår på er også den samme, men litt lenger nord nå og minnene fra det italienske bare strømmer på der en går. Åh, Roma var en fin tur, mamma.

2. Stå opp i så god tid at en rekker å ta seg ei brødskive med leverpostei på, og et glass med iskald melk, før en må løpe til toget

3. Tenk litt på det en har i livet sitt, og i hverdagen, for eksempel jeg – en kreativ og fin jobb, med positive og morsomme kollegaer som gjør at jeg også blir en positiv og morsom en. Det er viktig å stoppe opp litt, og tenke, sånn at livet ikke bare passerer uten at en får det med seg.

4. Dra til en naboby en sjelden besøker, og gå en liten tur, og vær litt sjenert og nysgjerrig på en gang nedover gatene der, på det som er litt kjent men ukjent allikevel. Å, de små tingene en gjør for å temme reisefeberen!

5. Kjøp take-out-sushi og sett deg nede ved sjøen i solskinnet.

Det er like før jeg henger meg på ’100happydays’-prosjektet som en av dere tipset meg om, for en blir jammen meg blid av å tenke på hvor godt en egentlig har det, og hvor mye fint man har gjort i løpet av en dag som man egentlig ikke har tenkt på en gang før den plutselig er over.
Deres tur!

My list:
1. Wear the same shoes you walked down the streets of Rome with. 2. Get up early so you have time to grab some bread with your favourite toppings and a glass of milk before work. 3. Think about what you’ve got in your life, such as a good job with great and creative colleagues. 4. Go to the city or town next to the one you’re from – explore. (Oh those tiny things we do to lull the wanderlust) 5. Buy take-away-sushi and sit down by the sea in the sunshine.

April 21st, 2014

I LIKE THE SOUND OF

Den vårlige klikkelyden som kommer fra et sykkelhjul når du triller den sakte ved siden av deg
//that sound your bicycle’s making when you’re rolling it slowly beside you

Regn
//rain

Channing Tatum

Sprakende flammer
//sparkling flames

Kaizers Orchestra

Små bekker som renner stille gjennom skogen
//small streams running quietly through the forrest

Fugler
//birds

Hva liker dere lyden av?

What about you? (all pics from weheartit.com)

April 16th, 2014

STOP AND STARE

SISTE
Film du så:
Det var egentlig Frihetens regn med Morgan Freeman (veldig bra!) men jeg vil heller snakke om Oblivion, når Tom Cruise skulle fri så bare “se inn i denne kikkerten, så skal jeg vise deg fremtiden”, på toppen av New York, og når kjæresten så inn i den så holdt han en forlovelsesring opp foran gluggene så det var liksom DEN hun fikk se da hun kikket inn. Fremtiden! Med han! HERREGUD SÅ ROMANTISK JEG DØDE! Finnes de i virkeligheten, eller er den store kjærligheten bare et filmtriks?

Smak:
Caprisonne

Klem:
Mamma klemte meg god natt i går

Kyss:
FF* (*Fin Fyr)

Følelse:
Varm og god, og litt lengsesfull, for jeg vil så mye. Reise, danse, kline, bo, leve, smile, skrive, å!

Reise:
Danmark, København, sist helg.

Glede:
Mamma bakte brød som jeg skal ha med opp på fjellet til den andre, mmm

Drøm:
Jeg husker ikke.

Person du traff:
Støvet* (*mamma og pappa)

Du snakket i telefon med:
Linda-fin da

Du fikk sms av:
Tanta mi, som sendte noen kloke ord om å lære seg å slappe av heh

Tur ut:
I går, da jeg dro hjem fra FF

Gangen hele familien din spiste middag sammen:
Å, det var i går! SÅ lenge siden sist, så det var hyggelig. Jeg har en innmari fin familie.

Du kjøpte:
Bursdagsgave til småen

GENERELT:
Skal bli morsomt:
Å se hva jeg gjør til høsten, hvor jeg bor, om jeg studerer, hvor i verden

Skal ikke bli morsomt:
Å flytte ut av leiligheta vi akkurat har pusset opp her hjemme….

Sparer til:
Reiser og egen leilighet

Pålegg som gjelder:
Leverpostei og nøkkelost

Ønsker at jeg var flinkere til:
Å si NEI.

Dagens drikke:
Kaffe

Hva savner du:
Sommeren

Tre band/artister:
Rihanna, the Killers, Muse

Hva har du gjort idag:
Sovet, stått opp, mailet litt, sett på Dr Phil, gjort klar bloggen for påskeferie

Pleier du å banne mye:
Ikke for mye

Hvor tidlig står du opp:
Spørs litt på hvilke planer jeg har, men som regel ikke senere enn 10.

I helgene:
10-11

Hva skal du gjøre ikveld:
Kjøre til fjells

Hvor mange timer sover du per natt:
5-7

Beste som hendte deg forrige sommer:
Reisen rundt i Norge for Expedia, og at jeg fikk jobb igjen etter verdensreisa

Favorittplagg i garderoben akkurat nå:
Uniformen foralltid

Høyde:
170 cm

Vekt:
Har ikke peiling, sikkert rundt 60.

Bytter gjerne garderobe med:
En presse- og informasjonsoffiser med base i utlandet

Bukse eller skjørt:
Bukse

Seneste utleste bok:
Ut og stjæle hester

Ditt soverom kan beskrives som:
SENG! Den fyller HELE soverommet, null tull

Deg selv med tre ord (akkurat nå):
Dyster, drømmende, deilig (vet ikke, følte bare jeg måtte fullføre med ord på d når jeg først var i gang)

Du trener:
Når jeg føler for det

Du ville bli da du var liten:
Forfatter, og så interiørarkitekt

Velg tre og svar i kommentarfeltet! Jeg elsker å lese svarene deres óg.

_______________
Last

Movie: The Shawshank Redemption
Taste: Orange juice, Caprisonne
Hug: Mom hugged me goodnight last night
Kiss: BF
Feeling: Warm, good and longing – I want so many things! Travel, live, laugh, kiss, dance, write, oh
Travel: Denmark, Copenhagen, last weekend
Joy: My mom baked a bread for me to bring to the mountain cabin later yummm
Dream: I don’t remember
Person I met: My mom and dad
Telephone: Linda
Text message: My aunt, learning me about relaxing… heh
Went out: Yesterday, when I left my BFs house
Family had dinner together: Oh yesterday! Such a long time since last time, so that was nice. I have a lovley family.
Buy: B-day gift for the little one

Generally
Gonna be fun: To see where I am this fall, where in the world, what I’m doing, who I’m doing it with
Not so fun: To move out from the appartment we just renovate here at home
Saving for: Travel and my own appartment
Toppings: Cheese and liver pate
I wish I was better in: Saying no to things.
Today’s drink: Coffee
You’re missing: Summer
Three bands/artists: Rihanna, the Killers, Muse
Done today: Got up, sent some e-mails, getting the blog ready for Easter Holiday
Are you swearing a lot: Not TOO much
When are you getting out of bed: Around 10, at the latest
Weekends: The same. Around 10-11
Doing tonight: Driving to the mountains
How many hours are you sleeping at night: 5-7
Best thing about last summer: My travel around in Norway for Expedia, and the fact that I got a job again after my World Travel.
Favourite thing in your wardrobe: The uniform
Weight: No idea
Height: 170 cm
Would switch wardrobe with: A Public Affair officer based abroad
Pants or skirt: Pants
Latest book you finnished: “Ut og stjæle hester” (Norwegian one)
Your bedroom described in one word: BED. The whole room is filled with a huge bed.
You right now (3 words): Thinking, dreaming, looking good hah
You’re doing workout: When I feel like it
Wanted to be when you were a little girl: Writer or an interior architect

March 29th, 2014

EVER BEEN IN LOVE?

1. First thing you wash in the shower? My hair
2. What color is your favorite hoodie? Grey
3. Would you kiss the last person you kissed again? Yes, yes, yes
4. Do you plan outfits? Kind of, at least in my head before I fall asleep at night. I need to have an idea of what to wear, if I don’t I use like half a life to pick an outfit in the morning the next day and then – I’ll miss my train to work. Evil circle. Conclusion: I have to plan my outfits. 
5. How are you feeling RIGHT now? Fine, thank you very much!
6. What’s the closest thing to you thats red? The red strip on my Canon camera
7. Do you say aim or a-i-m? Do you care? 
8. Tell me about the last dream you remember having? I daydream all day long, the last one was about studying in Australia, traveling to Tibet and to own a BMW X6 or to have a man that owns a BMW X6.
9. Did you meet anybody new today? My day hasn’t begun yet, ask again later, dear.
10. What are you craving right now? Yellow mango, the from the streets of Philippines. Oh god, how I miss the world!

11. Do you floss? Wtf
12. What comes to mind when I say cabbage? Say what?
13. When was the last time you talked on aim? Oh shut up about that aim
14. Are you emotional? Yes and no, sometimes I am, sometimes I am not. Most of the time – I am. Be nice.
15. Would you dance to the taco song? Probably.
16. Have you ever counted to 1,000? No
17. Do you bite into your ice cream or just lick it? I bite, I have a problem with eating things really fast. REALLY fast.I got that bad habit during the recruit school in the Army ’cause then we ALWAYS had so little time to eat between our program.
18. Do you like your hair? Sometimes, right now I do!
19. Do you like yourself? I do! I have a healthy body, a beating heart and a big smile – what’s not to like?
20. Have you ever met a celebrity? Yes! Janove-love, Are Osen, Shaun Bartlett, Ole Edvard Antonsen, Tom Haug (“Rolf” from Hotel Cæsar), Aksel Lund Svindal, Hedda Berntsen, Mariann Marthinsen, Didrik Solli Tangen, Bastian Juell… And a lot more when I worked for TV2 Zebra.  

21. Do you like cottage cheese? Sure, I like cottages and I like cheese, soo….
22. What are you listening to right now? The sound of my Mac working it’s ass off
23. How many countries have you visited? 23 so far, I think. 
24. Are your parents strict? They’re perfect!
25. Would you go sky diving? Yes please
26. Would you go out to eat with George W. Bush? No, I’d rather eat alone
27. Would you throw potatoes at him? That’s not very nice, I’ve to stay cool for my karma.
28. Is there anything sparkly in the room you’re in? My eyes
29. Have you ever been in a castle? Yes
30. Do you rent movies often? No, I buy instead. Such an old-school.

31. Who sits in behind you in your math class? I’m done with school at the moment
32. Have you made a prank phone call? Of course
33. Do you own a gun? Almost, I got one locked up in the Army base I belong to
34. Can you count backwards from 74? Haven’t tried, baby
35. Who are you going to be with tonight? The girls, we’re having fun at Trysil!
36. Brown or white eggs? I dunno, stop boring me with those crappy questions! Who made this list? 
37. Do you own something from Hot Topic? No
38. Ever been on a train? Yes, a lot. Everyday, all day. But most of them in China. 
39. Ever been in love? Yes
40. Do you have a cell-phone? I have two
41. Are you too forgiving? No, don’t think so. I’m a slow forgiver, so please behave if you wanna stay in touch.
42. Do you use chap stick? Nop
43. What is your best friend doing tomorrow? Go ask her
44. Can you use chop sticks? Yes
45. Ever have cream puffs? No

Your turn – pick three and answer below!

March 27th, 2014

HVA SYNES DU DE FLESTE MENNESKER SKULLE TRENGE MER AV?

Hvilken hendelse i livet ditt har styrket deg mest som person?
Kanskje ikke én enkelt hendelse i den forstand, men det å vokse opp med en MS-syk pappa har nok gjort meg sterkere enn jeg hadde vært hvis han var frisk. Det var vel også noen styrkedråper i å bli dumpet av sin bestevenn på skolen, å måtte stå i alle kommentarene som gikk på hvor “sykelig” tynn jeg var hele tiden på ungdomsskolen, og det å måtte tåle å bli hjertevoldtatt gang på gang i et forhold som betydde så mye for deg på det daværende tidspunkt. En serie av forskjellige hendelser har blitt til det panseret jeg bærer rundt meg.

Hva har vært ditt livs største eventyr så langt?
Det er så vanskelig å velge mellom den lille karrieren jeg rakk å ha i Forsvaret, og verdensreisen! Men ok, da. Verdensreisen.

Hvilken egenskap liker du minst hos deg selv?
I et forhold er jeg ganske svampete når det kommer til kjærligheten. Får aldri nok, alltid en følelse av å være tørr jord som så sårt trenger vanndråper. Det er jo ikke hans problem, men det blir hans problem. Han skal helst oppkalle et helt land, nei vent – et helt KONTINENT etter meg, plante et rosebed (rødt!) på trappen min anhver lørdag og skrive en kjærlighetserklæring av dimmensjoner i noe så fysisk umulig som vann. Neida, den siste mente jeg ikke. Good news; jeg er iallfall klar over at jeg er sånn. Jeg jobber med det!

Hva får deg oftest til å gråte?
Kjærlighet eller ingenting. Ingenting som i sliten, når jeg har stresset for mye for lenge og verden til slutt bare faller som et korthus.

Hva ler du av?
Tørre vitser, ordspill, nære og kjære når de danser over hjertet mitt. Og grimaser. Herregud, skjær en skikkelig stygg grimase og jeg er din for resten av kvelden.

Tror du på noe?
Karmaen min har ikke gitt meg noe annet valg. Jeg tror på karma.

Når er du redd på ordentlig?
Av og til i trafikken, og når det tordner, og når noen som aldri pleier å ringe meg – ringer. Jeg går alltid gjennom lista over hvem som kan ha dødd eller hva som kan ha skjedd før jeg tørr å svare.

Hvilken låt skulle vært soundtracket til ditt liv?
I was here – Beyonce. Jeg har ikke utrettet så mye (enda), men når jeg synger på mitt siste vers her i livet vil jeg at det skal være sangen jeg kan synge. Jeg vil vite at jeg hadde noe å si mens jeg var på jorden, at jeg brukte tiden min til noe fornuftig for både meg selv og viktigst av alt – for andre.

Om du fikk velge helt fritt, hva skulle vært utsikten fra leiligheten din?
På den ene siden: fjell, skog og norsk elg – nordlys over himmelen om vinteren! På den andre siden av leiligheten: en langstrakt strand med turkis hav. OMRINGET av klar stjernehimmel og svøpt i stillhet.

Om du fikk spise og drikke bare fem greier resten av ditt liv, hva ville du valgt da?
Øl, biff, pannekaker, vann og spagetti.

Om du fikk en overnaturlig kraft eller kunnskap, hva ville du valgt da?
Healing.

Om du skulle vært en foreleser, hva skulle du forelese i?
Jeg har allerede holdt forelesninger om livet som leopard x antall ganger, et par om blogging i Forsvaret for medier- og kommunikasjonslinja jeg selv gikk på før, om reisen min og livet som leopard, og om å bruke leoparden i sosiale medier for leopardforbundet, og da jeg var sytten snakket jeg om livet med en MS-syk pappa for andre barn av MS-syke foreldre, og før dét igjen holdt jeg foredrag om det samme for leger og nevrologer for å gi de en idé om hvordan det er. Jeg skulle ha klart å forelese om det igjen, for utover det å snakke om meg selv og mine egne erfaringer her i livet har jeg ikke så mye kunnskap, jeg. Jeg beundrer og misunner de som brenner og kan snakke om et tema i timesvis, jeg føler meg så dum når jeg ikke kan.

Om du var kjendis på turné, hva skulle du ønske å ha backstage?
Brødskiver med leverpostei, nøkkelost og iskald melk. Og en BMW X6 som tok meg dit.

Om du fikk spise middag med hvem du ville i hele verden, hvem skulle du velge da?
Dr Phil. The one and only.

Nevn syv ting som utgjør en fantastisk sommerdag:
Sol, varme, hvitvin, gode venner, kamera, iskrem

Komponer en salat med sju ingredienser:
Fetaost, isbergsalat, agurk, rødløk, avakado, ost.

Hva er dine syv favorittplagg?
M04-jakke, M04-bukse, grønn t-skjorte, den store, sennepsgule strikkagenseren min, hvit singlet, sort wannabe-skinntights, den er ikke min – men mammas blå jakke. For når jeg tyvlåner den gir den meg en så god følelse av å tilhøre noen.

Om du fikk syv tusen å bruke i en og samme butikk, hvilken butikk skulle du bruke de i?
Kilroy

Hva gjør du helst på dager du er syk?
Sover, ser på TV, prøver å blogge for dagene som kommer, leser.

Favorittid på døgnet?
Det spørs. Om det er sol ute er kl 10-19 fantastisk, om ikke er 19 – 01 magisk.

Hvilken egenskap liker du dårligst hos andre?
Uærlighet, og den egenskapen som gjør at du ikke klarer å unne andre suksess og lykke.

Hva synes du de fleste mennesker skulle trenge mer av?
Å smile.

Hvordan vil du leve når du blir gammel?
Stille og fredelig i et hus, med mannen jeg skal elske til jeg dør, og med en stor, grønn hage. Og barna mine, og barnebarn og oldebarn kan bare komme og gå som de vil, fylle huset med latter og liv og når de reiser er det så mye kjærlighet i huset at vi svever i en hel uke.

Ditt drømmescenario akkurat nå?

Og så er det pappa som tar bildet, og mamma ligger og soler seg og leser mens broren min er og tar en øl med en kamerat på en lokal pub borti gata. Ved solnedgang skal pappa og jeg gå/rulle oss en tur, og mamma tar et glass vin med FF* og til kvelden skal vi ut og spise middag alle sammen, medium stekt biff med en fyldig, deilig rødvin til. Mm-mm-mm.

Plukk to og svar i kommentarfeltet dere óg, superfjesa!

*fin fyr

listen fant jeg hos hjartesmil for en stund siden. tror jeg.

///for translation: Copy+paste into Google Translate

March 25th, 2014

JEG LIKER SYNET AV

//I like the sight of:

Karuseller //carousels

de er så vakre og lysende, og assosieres med latter og smil

Smil

Ild //fire

Channing Tatum

Stjernehimmel //starry night

Tigere og andre store kattedyr //tigers and other big cats

Channing Tatum

Havet //ocean

BMW X6

Channing Tatum

Bart //mustache

Ok, for ordens skyld: å ha en MANN med bart er uaktuelt. Jeg liker todagersskjegg, det er deilig og fint, men bart alene er ikke greit. Der, jeg sa det. Jeg digger konseptet bart, men aldri anlegg det hvis du har planer om å ta etternavnet mitt.

Hva liker dere synet av?

Ok, just to get this clear: Men with mustaches is not one of my fetishes. I enjoy two-days beard – that’s hot, but mustache alone is not ok. There, I said it. I love the concept ‘mustache’, but never grow one if you’re planning on taking my last namke.

March 24th, 2014

FIVE THINGS

Fem gode egenskaper du har arvet fra dine foreldre
- Å være positiv
- Å ha en sunn, avslappet holdning til det meste
- Å være ærlig
- Å være snill og tenke på andre
- Evnen til å glede seg over de små tingene i livet

Fem fine egenskaper du setter pris på hos personer du verdsetter
- Ærlighet
- Humor
- Dybde
- Omtenksomhet
- Optimisme

Fem ting du har lyst til å gjøre, men er litt redd for
- Dykke
- Gifte meg
- Kjøpe leilighet
- Stå på en scene og synge for et publikum
- Melde meg ut av Facebook

Fem ting du er takknemlig for
- God helse
- Å få vokse opp i et så fredfylt og godt land som vakreste Norge
- At noen satte seg ned og designet en BMW X6
-
At tilfeldighetene opp gjennom årene ville at akkurat de menneskene jeg har samlet i galleriet mitt bak ribbeina skulle entre livet mitt, åh så uendelig takknemlig.
- Karmaen min

Fem ting du ikke er fornøyd med og har lyst til å endre
- At pappa måtte sette seg ned for godt og ikke lenger kunne gjøre det han har lyst til.
- At venninnene mine har flyttet så langt vekk/at jeg fremdeles sitter fast i Fredrikstad, kommer vel an på øyet som ser
- Pendlerstatusen, åh herre
- Årstidene, jeg savner da vinteren nesten selvfølgelig var krystallklar og snøhvit, og våren en mild bris av solstråler. Så mye hadde vi, så mye forurenset vi og så mye har vi igjen: slaps til jul og en bitende kald mars. Verden, tilgi oss!
- Sivilstatusen til Channing Tatum.

____________________________

Kopier og svar meg i kommentarfeltet, da, dere:

En god egenskap du har arvet fra foreldrene dine:
En fin egenskap du verdsetter hos andre:
En ting du har lyst til å gjøre, men som du er litt redd for:
En ting du er takknemlig for:
En ting du ikke er fornøyd med og har lyst til å endre:

Five good skills that you got from your parents:
- Being positive
- A laidback, healthy connection to most of the things in life
- Being honest
- Being nice and think about others
- Being able to be happy about the small things in life

Five things you appreciate in others:
– Honesty
– Humour
– Depth
– Kindness
– Optimism

Five things you wanna do, but are a little afraid of:
– Scuba dive
– Getting married
– Buy an appartment
– Being on a scene, singing
– Sign out from Facebook, for good

Five things you’re grateful for:
– Good health
– That I got to grew up in this peaceful and beautiful country, Norway
– That person who designed a BMW X6
– The coinsidences that made the people I’m surrounded by enter my life
– My karma

Five things you’re not happy about and wanna change:
– My dad being in a wheel chair, not able to live his life as he wants to
– That my friends have moved so far away
– All the travel I have to do to get to work, jesus….
– The four seasons, I miss having a white winter and a warm, sunny Spring.
– The marital status of Channing Tatum

You?