January 22nd, 2015

MOTORCYCLE DIARIES

«Motorsykkeldagbøkene» er en argentinsk spillefilm fra 2004 som baserer seg på 23 år gamle Ernesto Guevaras egne nedtegnelser, før han ble kjent som den revolusjonære Che Guevara. (wikipedia.no)

Et lite filmtips før helgen! Motorcycle Diaries, som åpenbart er den engelske tittelen på filmen, får deg til å ville gjøre noe, får deg til å ville reise, får deg til å tenke og til å føle, og jeg anbefaler den varmt, særlig til dere som leser bloggen min, for jeg tenker at siden dere henger rundt her dag inn og dag ut må vi jo ha NOE til felles, som å det reise for eksempel, og den filmen her tror jeg også blir en felles vinner. Dere finner den på Netflix!

Senere!

A good movie that makes you wanna travel, contribute to the world, makes you think and feel; Motorcycle Diaries. It’s a movie from Argentina (2004) that’s based on the writings from a 23 years old Ernesto Guevaras, before he got known as Che Guevara. (Soruce: Wikipedia). You can find it on Netflix. 

January 12th, 2015

GET RID OF THE ANXIOUS

Feeling down? Here you go:

– Get a hug

– Control the weather

– Recieve compliments

– Listen to waves

– Point

Share with someone who needs a smile today, and have a great Monday! Ilu!

January 3rd, 2015

LEARN SOME THINGS ABOUT GIRLS

Hvis du ikke får sove en kveld, eller hvis du bare setter deg fast på Internett (som jeg pleier å gjøre. I timesvis. Klokka går fra 23 til 04 på null komma null, tuller ikke), anbefaler jeg videoene til Jenna Marbles. Jeg sovnet til stemmen hennes i går kveld, klarte ikke å slutte! Jeg husker henne fra flere år tilbake, og herregud – hvor STOR har ikke hun blitt? 14 millioner følgere på Youtube! Det er alle i hele Norge ganger tre!

Her er noen videoer som gutter og menn bør og må se for å lære et par ting, og som jenter bør se for å forstå at de IKKE er alene. Have fun og god lørdag!

For sleepless nights: check out the Youtube channel of Jenna Marbles, it’s a masterpiece. These videos are necessary for you boys and men to see, to understand girls better, and for girls – to see that they’re not alone. Have fun, and have a great weekend!

December 5th, 2014

LONE SURVIVOR

UNNSKYLD! Jeg mener det, unnskyld. Jeg vet ikke hva jeg tenker på når jeg anbefaler dere denne filmen midt i førjulstida og alt, men den gjorde sånn inntrykk på meg at jeg bare må få den ut. Jeg vet ikke om det er min egen bakgrunn fra uniform som gjør det, jeg har jo aldri vært en spesielt ihugga fan av krigsfilmer, men denne bare grep meg skikkelig. Lone survivor er basert på en sann historie, og den viser soldater i kamp på nært, nært hold, du hører dem puste, ser kulene fly, og de drar deg psykisk, og NESTEN fysisk óg, helt inn i deres uniform. Jeg satt stiv som en stokk fra start til slutt (nesten), og sank sammen som en fillete klut følelsesmessig da den var ferdig, hulket og gråt og jeg vet ikke hva. Det at den var basert på en sann historie ble rett og slett for mye for meg!

Men – den anbefales, virkelig. Du får et lite innblikk i Afghanistan, i krigen mot Taliban – både den internasjonale og den lokale, du får et bilde av brorskapet soldatene har med seg ut i felt, og alvoret som faktisk SKJER der ute i verden, i rkigen, og det er en sterk og gripende film og dere må bare SE den. Men dere kan eventuelt vente til jula er over, for den ER en moodkiller. Hjertet mitt blør enda, selv om jeg akkurat har prøvd å kurere sjelen min med glade scener fra Idor Jr-finalen, og M-sjokoladekuler. Fargerike som faen. Griner enda.

Movie recommendation: Lonesome survivor. Promise me you’ll watch it, OK? Based on a true story, and such an emotional one.

November 28th, 2014

GLOBETROTTER GIFTS

Adlinks

Noen få julegavetips til rastløse sjeler:

– NOW-KLOKKE (ikke adlink), så de kan leve i nuet og glemme tiden når de er på tur. Jeg har fikset juletilbud til oss (som jeg var dum nok til å fikse ETTER at jeg selv hadde bestilt et lite lass, haha) bruk koden “timeisnow” for å få 20% rabatt!

REISEDAGOK, for håndskrevne tanker og inntrykk underveis

POLAROIDKAMERAfor bilder som det bare kommer til å finnes ett eksemplar av i hele verden, og som ikke kan deles i sosiale medier – åh hvilken sjarm! Jeg har et selv, fikk det av broren min til bursdagen min, og jeg elsker det!

HÅNDKLE, du finner supersmarte håndkler til reisende på blant annet G-MAX, de tørker kjapt og tar liten plass

BOKLAMPE, så de kan lese når som helst, hvor som helst, uavhengig av lys

HENGELÅS, til å låse inn tingene sine på hosteller verden over

– SKRAPEKART, så de kan skrape alle landene de har vært i. Den finnes i en “delux”-versjon også, den finner dere her

SAMMENLEGGBAR DAYPACK, for dagsturer og mindre utflukter – jeg hadde med meg en sånn da jeg reiste jorda rundt, og brukte den MYE. Se video fra min egen sekk HER

LYKKETROLL, jeg fikk et av bestevenninna mi før jeg reiste selv, den lå i reisemappen min hele jorda rundt og jeg liker å tenke at trollet og hun jeg fikk den av passet på meg hele veien. Uansett om du har troen eller ikke er det alltid hyggelig å få med seg en liten reminder hjemmefra, fra noen du har nær og kjær og som du vet kommer til å savne deg når du er borte!

STRANDSTOL/BAG, kjekk å ha på stranda, si

– STICKYGRAMS til kjøleskapet, gjør Instagrambilder fra om til små magneter eller noe annet fint

– Kjøp et DOMENE til dem, sånn at de kan begynne å blogge og vise bilder fra reisene sine

TIl uken er det DESEMBER, og jeg har fått tak i noen som vil hjelpe meg med å ha en liten julekalender til dere! Ikke hver dag, men det blir iallfall et par julegaver å dele ut på bloggen i år, håper dere er litt glad, jeg er veldig glad for jeg elsker å dele ut ting!

Hva ønsker dere dere til jul?

_______
Gifts to buy for globetrotters: NOW-WATCHto be sure that the timekeeper is living in the present. Use the code “timeisnow” to get 20% off! TRAVEL DIARY/NOTEBOOK to write down handwritten thoughts during the journey. POLAROID camera for unique pictures that won’t exist any other place in the world, TRAVEL TOWEL – the towels that dry at no time and takes no place at all, BOOKLAMP so you can read wherever, whenever, LOCKER for your closet at hostels, SCRATCH MAPDAYPACKBEACHBAGSTICKYGRAMSDOMAIN

November 24th, 2014

1 MONTH LEFT

Det er fantastisk spesielt, men den julestemningen jeg kjenner igjen fra da jeg var barn har begynt å komme til meg når jeg er i de varmeste krokene av jorda vår. Da jeg var på Filippinene i 2012, og gikk rundt i julegatene (samme pynt som hjemme, bare minus sørpe snø og pluss 30 grader) og hørte på Kurt Nilsens versjon av Auld Lang Syne, og svettet i sola og drakk fersk mangojuice under palmene, og jeg har ikke kjent meg så juleglad og varm og god på innsida siden jeg var fem. Helt sikker. Og i år kom den samme følelsen til meg i Ecuador, med de digre juletrærne inne i kjøpesenteret, og julemusikken over høytalerne, og de nærmere førti gradene på utsiden – god jul!

Jeg gleder meg sånn til desember og julaften, og hjertet mitt nesten rister av ekstase når det bare er én måned igjen! I dag fikk jeg en kode til dere, for å feire jula litt på forhånd, som gir dere 15% rabatt på klokker fra Daniel Wellington. Jeg har én (sponset) klokke der fra før av, og de er så vakre! Så enkle, og så vakre.

Hvis dere vil bestille – enten som julegave til dere selv, eller en nær og kjær – bruk koden holidaysupermarie for å få 15% rabatt. Leveringstiden er 3-5 dager, og frakten er gratis over hele verden! 

www.danielwellington.com

Edit: Koden er gyldig til 31. desember, og toll kommer i tillegg.

(Vet ikke om den her skal merkes som annonse, jeg, jeg får ikke en krone for å blogge om det, og tjener ingenting hvis dere bestiller noe, men dere får jo rabatt hvis dere kjøper, og det er min skyld, så det går kanskje som reklame allikevel? JAJA se på det her som en slags merking. Koden er iallfall fikset til dere i samarbeid med DW)

I’ve fixed a XMAS discount code for you at www.danielwellington.com: use the code holidaysupermarie to get 15% off when you buy a watch to your self, or as a xmas present to a near and dear. It’s free shipping wordwide. (Written in cooperation with DW)

October 18th, 2014

HOW TO STUDY

Jeg er hjemme hos støvet* for helga, lettere å finne roen og selvdisiplinen i barndomshjemmet hvor jeg har avlet femmere og gode karakterer så mange ganger før. Jeg går all in for å leseleselese denne helga, og takket være dere og gamle travere i min egen venninnegjeng har jeg begynt å finne min egen måte å studere effektivt på. Studieteknikken er viktig å finne ut av, helst så tidlig som mulig, slik at du ikke bruker tid på å lese en hel haug som ikke fester seg. Jeg ga opp min egen idé om å lese 60 sider per dag i to uker fremover iallfall, for jeg så på dag 1 at det ikke kom til å funke…. Mine tips på en studielørdag:

– Sett på klassisk musikk, jeg leste et sted at det faktisk hjelper på studienthjernen. Add lista som heter “Easy listening classical for study, work, relaxing, chillout, anything but serious listening” på Spotify, den ligger under “Classical” på den siden hvor man browser.

– Skaff deg oversikt over pensum, hvilke forelesninger som har vært, det du har av notater og de viktigste søylene i faget du skal lære

– Les oppsummeringene, hvis du er så heldig at boka di har det på slutten av hvert kapittel. Er det noe der du ikke forstår, blar du tilbake til der det står om temaet og leser det fullt ut

– Skriv et par sider til hver av overskriftene/hovedbolkene i pensum. Ikke skriv rett av pensum, men les – og lag dine egne setninger som kanskje er enklere å huske enn å pugge noe annet som andre har skrevet før deg

– Lag deg en kopp med deilig te, dropp sminken, sett håret i en ball og kle deg i gode, myke klær

– Sett opp en belønning, en gulrot, på slutten av dagen. Det gjør det mer motiverende å lese, fordi du vet at når du er ferdig kan du gjøre noe hyggelig og fint med GOD samvittighet!

Sånn. Snakkes på andre siden av medie- og kommunikasjonsteori! Nå hopper jeg tilbake i boka om påvirkning. (Og nei, du blir ikke mer voldelig av å spille voldelige dataspill)

Har du noen gode studieteknikker å legge til? 

*mamma og pappa

I’m back home at my parents place for the weekend, to read and to study. It’s so much easier to find the peace and discipline here, where I have created so many good grades before haha. Here are my study techniques: 1. Listen to classical music, I read some place that it helps your brain while studying. The list called “Easy listening classical for study, work, relaxing, chillout, anything but serious listening” on Spotify is a good one. 2. Make yourself an overview of what the syllabus contains, what lectures you’ve had, your notes and the most important headlines of your course. 3. Read the chapter’s summaries, and if there’s something in the summary you don’t understand – look it up in the chapter. 4. Write a couple of pages to each headline. Don’t write directly from your book, but make your own sentences to make it easier to remember. 5. Make yourself a good cup of tea. 6. Plan something nice at the end of the day, like a prize for all the reading you’ve done. That makes it easier to read, when you’ve got something to look forward to, and you can do something fun without feeling guilty. There you go. See you on the other side of my book about media and communication!

September 26th, 2014

8 BOOKS WORTH READING

Jeg kunne ønske jeg hadde noen NYE bøker å anbefale dere, bøker jeg akkurat har lest ferdig og falt pladask for. Jeg savner så utrolig mye å kunne lese en bok som IKKE er pensum, å forsvinne inn i en verden konstruert av vakre ord og formuleringer, men samvittigheten og det store pensumet vårt gir meg ikke roen til det, og ikke tid heller. Så høstens boktips må enn så lenge bli noen jeg nevnt før, og noen det er lenge siden jeg leste selv:

1. Per Petterson – Ut og stjæle hester
2. Abraham Verghese – Alene sammen
3. Gunnhild Corwin – Idas dans
4. Victoria Hislop – Øya
5. Herman Koch – Middagen
6. Katherine Pancol – Krokodillens gule øyne
(Katrhine Pancol – Skilpaddens langsomme vals, denne har jeg ikke bilde av for jeg lånte den av tanta mi, men Skilpadden er bok nummer TO i denne serien på tre, så jeg anbefaler dere å lese den før dere leser neste:)
7. Katherine Pancol – Ekorne i Central Park er triste på mandager
8. Linnéa Myhre – Evig søndag

Har dere lest noen av dem? Eventuell noen flere bøker å legge til høsten vår?

Books for this Autumn: 1. Per Petterson – Out stealing horses, 2. Abraham Verghese – Cutting for stone, 3. A Norwegian book called “Ida’s Dance”, it’s only translated to Italian, unfortunately. At least I couldn’t find it in English :-(, 4. Victoria Hislop – The Island, 5. Herman Koch – Het Diner, 6. Katherine Pancol – The Yellow Eyes of Crocodiles, 7. This one is not in the picture, but Katherine Pancol – The slow Waltz of the turtles, 8. Katherine Pancol – The Central Park Squirrels are sad on Mondays, 8. Another Norwegian one – “Forever Sunday” it’s called, by Linnéa Myhre. I don’t think that one is translated neither.

September 24th, 2014

GOGREEN

Produktene fra Go Green er sponset

HEI! (spesielt til mamma, som skal se at jeg klarer meg selv, og fremtidige ektemenn, som må notere seg at jeg er soon-to-be flink til å lage mat)

I går fikk jeg en hyggelig papirpose levert på døren, full av deilige grytebaser fra GoGreen som jeg har blitt spurt om å teste ut, og for meg som 1. bor alene, 2. er student og 3. sliter med nedsatt evne på kjøkkenet var det her midt i blinken! Og gårsdagens middag ble SÅ god!

De forskjellige grytene kommer fra ulike deler av verden, som globetrotter-smaksløkene mine syns var veldig stas, i smakene Indian Masala, Texas Stew, Mexican Chili og Thai Curry. Grytene fra GoGreen er et saltfritt alternativ, og de er også melk- og laktosefrie. Vinn-vinn! Grytene står fint alene uten kjøtt, for de som er vegetarianere, og passer også perfekt med – for de som spiser kjøtt. Det står tydelig på kartongene hva slags kjøtt som passer til, og for meg som slavisk må følge en oppskrift på kjøkkenet blir det vel ikke stort bedre. Jeg er fan av å få inn ting med teskje!

Jeg valgte å begynne med den meksikanske, hvor pølser var anbefalt og særlig chorizopølsa, som jeg tok med meg fra Spania i sommer. Jeg prøvde litt forskjellig type pølser i går, men chorizoen var definitivt den som passet best til smaken på gryta.

Fremgangsmåte: 
1. Kok opp ris som tilbehør
2. Skjær opp kjøttet, hvis du vil ha kjøtt i gryta
3. Tilsett grytebasen, og kok den sammen med kjøttet i ca 5 minutter
4. Spis og kos deg!

Så raskt og enkelt og godt! Én kartong holder til ca 2 porsjoner, og koster fra 29,90 til 34,90 kroner i butikk, kommer an på hvilken smak du skal ha. :)

(Får ikke en krone for å tipse dere om det her, produktene er som sagt sponset – men jeg ville ikke gitt de plass på bloggen hvis jeg ikke MENTE det jeg skriver.)

Nå ble jeg sulten igjen. I dag blir det hjemmelaga pizza igjen, som dere vet er en del av jobben min. Det var ikke så lenge siden jeg prøvde meg på en av oppskriftene dere la igjen til meg i DETTE innlegget – og den var SÅ god! Tusen takk for hjelpen! Skrives senere!

August 31st, 2014

PRECIOUS


source

For første gang siden jeg flyttet hit har jeg hatt en helg i leiligheta hvor jeg ikke har gjort en DRITT. Så fantastisk deilig! Derfor har jeg hatt tid til å se film etter film, og her er noen av favorittene mine.

Filmer dere MÅ love meg å se i høst:

PRECIOUS:
En sterk, sterk film om en gravid tenåringsjente som har hatt en grufull oppvekst, og er preget av det, men hun tørr allikevel å drømme og lever i et håp om å få livet sitt på ny kurs. Åårrh, overse de dårlige evnene jeg har til å gjenfortelle, bare SE den! Du må ha et hjerte av stein om du ikke blir berørt av denne historien.

THE KING’S SPEECH:
En av mine favorittfilmer! Den er så fin. Kort fortalt handler den om en kommende konge som sliter med talevansker, og som arver tronen etter farens død og brorens selvvalgte avgang, akkurat idét England står ovenfor en ny verdenskrig. Nasjonen trenger styrke og mot, og det er kongens oppgave å gi dem det, men talevanskene gjør det vanskelig for ham. Så utrolig fin!

TUSEN GANGER GOD NATT:
Filmen om en krigsreporter som også er en mor, en kone og utfordringene og dilemmaene det bringer med seg, når jobben hennes er å dokumentere all verdens elendighet. Jeg gråter ustanselig i de 118 minuttene filmen går, hver gang.

Movies you have to see this Fall: Precious, The King’s speech and Tusen ganger god natt (it’s in English even though the name is in Norwegian)