August 31st, 2014

PRECIOUS


source

For første gang siden jeg flyttet hit har jeg hatt en helg i leiligheta hvor jeg ikke har gjort en DRITT. Så fantastisk deilig! Derfor har jeg hatt tid til å se film etter film, og her er noen av favorittene mine.

Filmer dere MÅ love meg å se i høst:

PRECIOUS:
En sterk, sterk film om en gravid tenåringsjente som har hatt en grufull oppvekst, og er preget av det, men hun tørr allikevel å drømme og lever i et håp om å få livet sitt på ny kurs. Åårrh, overse de dårlige evnene jeg har til å gjenfortelle, bare SE den! Du må ha et hjerte av stein om du ikke blir berørt av denne historien.

THE KING’S SPEECH:
En av mine favorittfilmer! Den er så fin. Kort fortalt handler den om en kommende konge som sliter med talevansker, og som arver tronen etter farens død og brorens selvvalgte avgang, akkurat idét England står ovenfor en ny verdenskrig. Nasjonen trenger styrke og mot, og det er kongens oppgave å gi dem det, men talevanskene gjør det vanskelig for ham. Så utrolig fin!

TUSEN GANGER GOD NATT:
Filmen om en krigsreporter som også er en mor, en kone og utfordringene og dilemmaene det bringer med seg, når jobben hennes er å dokumentere all verdens elendighet. Jeg gråter ustanselig i de 118 minuttene filmen går, hver gang.

Movies you have to see this Fall: Precious, The King’s speech and Tusen ganger god natt (it’s in English even though the name is in Norwegian)

May 28th, 2014

CITYSELFIES


ph_priv, desert in Pushkar, India

Det beste og mest idiotiske jeg gjør er å bla gjennom de tusen blogginnleggene mine fra jorda rundt. Hvorfor GJØR jeg det? Hvorfor ligger de i det hele tatt fortsatt ute? FÅ DEM BORT FRA MEG! Jeg blir gal! Tankespinnet går helt ut av kontroll, mens fornuften min prøver febrilsk å stramme tøylene igjen. Det kan sammenlignes med å prøve å tre en liten, tettsittende genser på et halvstort hamster i full panikk. Helt umulig! Årrhh, himmel, jeg har så lyst til å sveipe over verden igjen! Bare dra, leve, bli inspirert, skrive, ta bilder, oppleve, puste, elske, danse og lære. Samme refreng som sist. Reisefeberen står i taket, og hadde jeg ikke visst at jeg skulle sette meg på et fly allerede i morgen – hadde jeg sikkert gjort noe dumt igjen. Har du spontanbestilt en jorda-rundt-reise én gang, kan det fort skje igjen, tenker jeg, men (u)HELDIGVIS har jeg et studie som låser meg litt fast (fingers crossed), og noen fine sommerplaner, og en leilighet (fingers crossed II) som snart kan ta over tankespinnet for en stund. Åja. Blir her, jeg.

Men dere kan jo dra, så jeg tenkte å tipse dere om den nye bloggkjæresten min, KLM, sin selfie-konkurranse! KLM ber sine reisende om å spille inn korte videosnutter av seg selv på spesielle steder rundt omkring i verden, og den som tar den mest inspirerende CitySelfien vinner TO jorden-rundt-billetter!

En ”CitySelfie” er en kort video du spiller inn av deg selv ved å rotere 360 grader med deg selv i bildet. Med ”CitySelfies” som sendes inn fra reisende over hele verden kan KLM skape reiseguider på en helt ny måte.

Hvem som helst kan laste opp en ”CitySelfie” via klm.com/cityselfie, konkurransen varer frem til mandag 9. juni, og bidrag fra hele verden vil kjempe om to jorden-rundt-billetter, og tittelen «Most inspiring video». Vinneren presenteres den 11. juni. Heia heia!

(hvis det skulle være noen tvil – dette er hentet fra en pressemelding fra KLM, og er kun ment som et tips. Ingen kroner i kulissene, hånda på hjertet)

________________
I’m driving myself crazy by looking through my travel blogposts from my trip around the world – over and over again. It’s not fair! Why are they even out there? Get them away from me! I wanna go. Again. Just leave everything behind and GO. Travel, live, get inspired, write, take som pictures, experience, breathe, love, dance, learn something. Same procedure as last year, James. My wanderlust is driving me mad, and if it wasn’t for my studies that I’m hopefully will start on this fall, I would’ve done something stupid again. Like booking another around-the-world-ticket. But hey, you can go – so I thought you wanna know about my new blog boyfriend, KLM’s selfie competition! They are asking their passengers to take short selfie videos of themselves when they are traveling, and the most inspiring CitySelfie will win TWO tickets to travel the world.

A CitySelfie is a short video of yourself rotating 360 degrees with your face in the middle. Everyone can upload their selfie at klm.com/cityselfie and the competition lasts untill 9th of Jne. The winner will be announced 11th of June. Go for it! See the world and show it to us!

May 16th, 2014

FOR YOUR WEEKEND

En håndfull søte filmer for dere å se:

+ Runaway bride
Søt kjærlighet med min kvinnelige favorittskuespeiller Julia Roberts og Richard Gere

+ Dear John
Channing Tatum. Enough said.

+ Must love dogs
Romantisk komedie som er ganske søt

+ The Book Thief
En av mine favorittfilmer, herregud så fin.

+ Friends with benefits
Morsom og søt og jeg elsker Mila Kunis!

+ Black Swan
Mørk og mystisk, og vakker allikevel

__________
A handfull of cute movies for you to watch
^

 

March 5th, 2014

STROKE

Under en fest snublet ei jente – Ingrid – og falt. Hun forsikret alle om at hun hadde det bra (de tilbød seg å ringe lege), at hun bare hadde snublet i en stein fordi hun hadde nye sko. De hjalp henne å ordne seg og ga henne en ny tallerken mat – og selv om hun virket litt rystet, fortsatte Ingrid å more seg resten av kvelden.

Ingrids mann ringte senere og fortalte at hans kone hadde blitt kjørt til sykehuset.

Kl 06:00 var hun død.

Hun hadde fått et slag på festen – dersom man hadde visst hvordan man ser etter tegnene, hadde kanskje Ingrid fortsatt vært i live i dag. En nevrolog sier at hvis han får en slagpasient i hende innen 3 timer kan han dempe effekten av slaget… fullstendig!

Han sier at det vanskelige er å kjenne igjen et slag, få det diagnostisert og få pasienten til lege innen 3 timer.
Nå sier legene at alle kan lære seg å kjenne igjen et slag gjennom å stille tre enkle spørsmål:

  1. Be personen om å LE.
  2. Be personen om å LØFTE BEGGE ARMENE.
  3. Be personen om å SI EN ENKEL SETNING sammenhengende (for eksempel: Solen skinner i dag).

Om personen har problemer med noen av disse oppgavene – ring snarest 113 og beskriv symptomene.

kilde


ph_priv

When someone get’s a stroke it’s crucial to get them to the hospital before it’s too late. The doctor needs to get a stroke patient in hands max. three hours from the stroke hits. To find out if someone’s got a stroke, ask three simple questions:

1. Ask the person to LAUGH.
2. Ask the person to RAISE BOTH ARMS IN THE AIR.
3. Tell the person to SAY ONE SIMPLE SENTENCE, like “The sun is shining today”. 

If the person fails on some of these simple tasks, call 911.

February 27th, 2014

A BEAUTIFUL MIND

Film: A beautiful mind

Mamma er ikke bare et vandrende bibliotek fylt av deilige og gode bøker, hun har hodet fullt av filmer óg! I går anbefalte hun A beautiful mind, og den var så bra. Den må dere bare se. Jeg grinte, som vanlig, aller mest rørte tårer på slutten der og et par triste óg. Den, og De urørlige og My sister’s keeper så har dere timeplanen klar for fredagskvelden.

Har dere sett den? HVORFOR ikke?

You have to watch the movie A beautiful mind, my mom recommended it to me last night and it was such a good movie! 

February 16th, 2014

WWW JUNGLE

Sist jeg samlet skatter fra world wide web i et innlegg virket dere så fornøyde, så her kommer et til:

Secret Door – en leser tipset meg om denne for lenge siden (tusen takk!), men jeg sjekket den ikke ut før nå. Det er en nettside hvor du kan gå gjennom en dør og havne på et av de mange magiske stedene rundt om i verden. Jeg satt sikkert i tjue minutter og bare vandret rundt i Grand Canyon med haken nede på låret – så vanvittig vakkert! Og når du er ferdig med ett sted, kan du bare trykke på løven øverst i venstre hjørne for å bli tatt med til neste sted. Internett spiser timene dine, men på en annen side – god inspirasjon til fremtidige reisemål!


- Ting å lage selv: 1. Femtiøringvase, funnet hos Nursenadia.com, 2. Hverdagsmagi på en offentlig oppslagstavle, funnet hos Styleconnection.blogg.no

James Blunt eier alle som disser han på Twitter. (Humor!)

- Bilder i kampen mot særskrivingsfeil, som nå også har blitt en BOK. Kanskje dere kan finne den på Mammutsalget som starter i morgen, jeg planlegger å dra med meg mamma på dét. Like glad i bøker begge to, det må da gå an å smiske til seg et par skatter for ei fattig datter.

- Hot Dogs or Legs? Jeg ler. meg. i. hjel. Strandbilder blir aldri det samme etter dette!

_____________________
You seemed so happy last time I posted treasures from the world wide web, so here’s another one:

Secret Door - a site where you can travel around to magical places on Earth by walking through the secret door. It’s based on Google Street View, I think I sat like 20 minutes walking around in Grand Canyon – so beautiful! When you’re done at one place, click the lion in the left upper corner to go to the next place.

- DIY (see the picture above): A flower vase decorated with coins and a little everyday magic at a public tablet

James Blunt owns his haters at Twitter (fun indeed!)

- For the Norwegians – “Bilder i kampen mot særskrivingsfeil”, a Facebook page where a Norwegian comidian tries to fight typos by humour and pics.

- Hot Dogs or Legs? I’m laughing my. ass. off. Beach pictures will never be the same again!

February 11th, 2014

STEALING BOOKS

Ved noen filmer er det som å komme opp av havet i det rulleteksten kommer på, som om jeg har vært under med hodet og holdt pusten de siste timene og endelig kan gispe etter luft igjen. Jeg blir helt fanget, oppmerksomheten min er som låst i et ufravikelig grep. Boktyven var en sånn film. Jeg gikk ut av salen med en følelse av at jeg hører til i feil tid. Jeg var fremdeles hos dem, under andre verdenskrig og prøvde å forstå. Prøvde å leve livet. Prøvde å skrive min egen historie, inn i en større en.

 


ph cred

Boktyven er en av de beste filmene jeg noen gang har sett, så utrolig nydelig, inspirerende (språkmessig) og sørgelig på en gang. Skuespillerne, handlingen, oppbyggingen. (Selvom jeg et øyeblikk tenkte at slutten ble for enkel og fort gjort, men på en annen side – realistisk allikevel) Litt i samme gate som Saras Nøkkel og Pianisten, kom mamma og jeg frem til – men etter min mening står denne enda sterkere. Jeg ønsker meg boken til bursdagen min, 19. juni. (Noterer du, tante?) Uansett hvor god en film er, er boken alltid bedre – nesten uten unntak.

Har dere sett den? Gjør det!

I went to the movies todat, saw the Bookthief. Oh my god, I loved it. Such beautiful made. You have to watch it – if you haven’t done it already.

January 28th, 2014

KULE KIDZ

Det er to og en halv time siden jeg gikk ut av kinosalen i en følelsesladet tåke. Klumpen i halsen slapp ikke taket, og tårene var bare en liten tanke unna. Fremdeles sitter følelsene utenpå kroppen min. Kule kidz gråter ikke er en utrolig godt laget film, om et så vondt og sårt tema som kreft, drømmer, om livet som alltid henger i en tynn trå hos alle, men kun noen få av oss blir minnet på det.

Kule kidz gråter ikke, og det tok ikke mange minuttene av filmen før jeg forstod at jeg ikke er en av de kule. Hjertet mitt simpelthen brakk! Filmen er litt tung til å skulle være tillatt for alle, som den jo er, men samtidig reflekterer den det sårbare i livet – og her ER det jo ingen aldersgrense. Hvem som helst kan bli syk eller rammet av tragedie, virkeligheten er nådeløs men filmen forteller det på en så ærlig, fin og vond måte – alt på en gang. Anbefales på det sterkeste!

Har noen av dere sett den prøvd å sett den, mellom alle tårene som veller opp? 

A recommandation of a Norwegian movie about cancer and kids. Such a good movie, even though I wanted to cry my heart out. Life is so unpredictable. 

December 28th, 2013

SWEET OLD LADIES

Siden dere er så fine og deler boktipsene deres med meg, tenkte jeg å dele et til med dere. Potensgiverne var en av de bøkene mamma ba meg ta med i sekken da jeg la ut i den store, vide verden. Den var verdt hvert eneste gram den veide, herregud for en varm og deilig gledespreder av en bok! Jeg lo og lo. Og boka ble enda morsommere da jeg på engelsk prøvde å forklare for de jeg reiste rundt i India med hva den handlet om:

“It’s about two old, old sisters that makes this… Øh. I don’t know the English word for it right now, but they are making this thing… that makes guys function… you know, in bed? NO NO, it’s not like that, it’s a really good book! It’s humour and… sweet. And….. Gaad!”

Den var umulig å forklare. Endte med at vi lo så vi skrek, rundt et deilig basseng i indiske Pushkar. Før den opp på leselistene deres, iallfall – den er så herlig!

Trying to recommend this book for my Norwegian readers (I don’t think it’s translated in English), as you can see… it’s not an easy book to explain with English words haha. 

December 1st, 2013

MY MIND IS STILL IN THE MIDDLE EAST

Jeg begynte på denne boken bare dager før jeg reise til Israel. Jeg rakk ikke å lese noe særlig da jeg var der nede, men jeg leste på flyet på vei hjem – og helt siden jeg forlot israelsk jord har jeg følt at en del av meg ble igjen der nede på grunn av boken. Den lenker meg fast til midtøsten, handlingen foregår i Iran. Den handler om et hus ved en moské, hvor en imam og hans familie bor. Boken følger hver av de, og historien deres flettes sammen på en medrivende måte – det er så vanskelig å legge den fra seg når du først har kommet inn i det! Boken gir deg et godt innblikk i kulturen der nede, islam og forholdet mellom Iran, Irak og Amerika. Huset ved moskeen fortjener hver sekser den har fått! Les og kos!

I åtte hundre år har Aqa Djans familie hatt en sentral posisjon i den iranske byen Senedjan. Den enorme familien bor i huset ved moskeen, et hus med 35 rom, en bikube full av bestemødre, barn, kjøpmenn og halvguder. Og historiene flommer inn og ut av huset. Familieeposet rommer Irans dramatiske historie, historien om den islamske tradisjonen og om det moderne Iran, om fundamentalisme og oppbrudd fra fundamentalismen.

Original title: Het huis van de moskee. Recommended!