July 19th, 2014

CREATE SOMETHING

1. What you need
2. Cut here
3. Fold it
4. Rise it
5. Decorate it

There you go – something to put your hairpins in, or cookies if you wanna give someone a small gift, or paperclips or whatever small things you need to put away in a smart way. 

Jeg har så lyst til å SKAPE noe, men før en går i gang med å skape et menneskebarn, skape fred i verden eller noe annet revolusjonerende er det greit å begynne i det små.

I want to CREATE something, but before you go ahead and create a baby or peace in the world or something else it’s fine to start with something small. 

December 19th, 2013

DIY: CHRISTMAS CARDS HOLDER

Jeg kunne ønske jeg var i stand til å finne på å lage sånne ting, bare spinne kreative idéer som dette helt ut av det blå. Det er jo så latterlig enkelt, og allikevel så fantastisk! Jeg har begynt på en slik selv, har kjøpt ramme og det hvite linstoffet – mangler bare nåler, tråd og små julekuler. Så gjenstår det bare å vente og se om noen sender meg et julekort i år. (Mamma – gidder du være reserve?) Jeg er LIVREDD for den jula hvor en ti sekunders Snapchat erstatter de håndskrevne julekortene.

I wish I was able to invent things like this, just like that. It’s so ridiciously simple, but yet so fantastic! found it on blog.modcloth.com, thanks for the inspiration!

I’m so scared of the Christmas when a 10 seconds Snapchat will replace the handwritten postcards. I’m old school, I know, but it’s so nice to recieve a handwritten something rather than a picture that’ll disappear forever after x seconds, right? 

December 15th, 2013

SUNDAY SWEET

Look what I found on the Internet! I love making things, and this is so simple and so perfect!

found here

January 7th, 2013

rosabloggerne kan gå og legge seg jo

Forklaring til bilde: Jeg kjøpte min aller første sminke i går, type foundation med sånne koster, og ting som skal på i flere layers og sånn. Aldri i den villeste verden om jeg kommer til å klare å huske rekkefølgen på boks én to tre, tube, liten kost, stor kost, jeg så ingen annen utvei enn å line alt opp i tur og orden, og skrive forklarende lapper til, – ta bilde av det, for så og bla det opp hver morgen helt til rekkefølgen sitter av seg selv. Så nå laster jeg opp bildet her, sånn at jeg kan gå inn og lagre det fra iPhonen. Det var bare det. Skrives senere!

(Nevermind, I just bought my first makeup yesterday, with foundation and different boxes and brushes. I’ll never remember wich one to use in what time, so I had to line them up, write explaining notes and take a pic so I can look at it every morning while I’m putting my face on, untill I can do it without help. That’s all. See you later!)

March 22nd, 2012

DIY: ørepynthenger

Yeeee, den fine, hjemmelagde ørepynthengeren!

Du trenger:

– En treramme (min er fra IKEA, men du kan bruke hvilken som helst ramme. Hjemmesnekret, fotoramme, whatever. Rammen bør være ganske tykk.)
– Stoff. Her kan du være kreativ og bruke hvilket som helst stoff som passer til resten av interiøret ditt. Jeg valgte linstoff, trådene i stoffet er litt løsere og det er enklere å henge ting i den.
– Stiftemaskin/spiker/lim. Jeg valgte stiftemaskin og stiftet stoffet til rammen.

Hvordan?

Drittenkelt. Bare sett sammen rammen i den formen du måtte ønske, firkantet, avlang, whatever. Legg stoffet stramt over og fest stoffet på baksiden av rammen med stiftemaskin, små spikere eller hva enn du måtte ha som kan funke. Deretter henger du ørepynten din i stoffet, som på bildet over. Det er en praktisk måte å samle alle øredobbene dine på, samtidig som det ser ganske kult ut. Nesten som et bilde!

Hva syns dere?

 

March 18th, 2012

hvordan få runde kanter på bildet?

Jeg har lagt merke til at det er in å ha runde kanter på bloggbildene sine, så hvis dere vil henge med på moten, men ikke vet hvordan dere gjør det, skal jeg prøve å forklare det her. Jeg redigerer bildene mine i photoshop, men antar at metoden er nesten lik i andre bilderedigeringsprogrammer.

Lykke til!


1. Åpne bildet du skal bruke i blogginnlegget ditt. Mitt er fra hotellrommet jeg hadde under Blogawards, aw.


2. Velg SELECT-toolen, min ligger nest øverst i verktøymenyen på venstre side av skjermen. Symbolet for verktøyet er en striplet firkant.


3. Marker NESTEN hele bildet ditt, men utelat en kant ytterst slik jeg viser dere her. Den ytterste kanten er den som blir hvit/forsvinner når du er ferdig.

4. Gå inn på SELECT-menyen på linjen øverst, og velg “Inverse”. Dette gjør at du selecterer den ytterste kanten, den som blir hvit/forsvinner når du er ferdig.


5. Gå inn på SELECT-menyen øverst igjen, gå ned på Modify og velg Smooth….


6. Velg hvor smooth kantene dine på bildet skal være. Jeg pleier å velge 5 eller 6, da blir kantene passe runde og fine. Jo høyere tall, jo rundere blir hjørnene. Trykk OK når du har valgt et tall.


7. Nå skal arbeidsområdet ditt se slik ut. Som du ser har kantene dine på den stripletefirkanten nå blitt runde, og du er snaart ferdig! Flink jente/gutt!


8. Det eneste som gjenstår er å trykke på “Delete”-knappen på tastaturet ditt. Da fjerner du den ytterste kanten, den blir hvit i stedet og du ser at kantene dine har blitt runde og fine, i tråd med bloggmoten.

9. Velg SELECT-toolen i verktøymenyen igjen, og klikk bare et random sted på bildet ditt for å få bort den striplete rammen. Deretter lagrer du bildet ditt og laster det opp on lè blog.

TADAAA! Fikk dere til?

September 11th, 2011

nine steps to magic

Vær hilset!

Jegtenkte å flørte litt med karmaen min og lage en ny oppskrift på hvordan dere får den magiske effekten på bildene deres. Så snill er jeg! Jeg har jo egentlig laget den før, men etter at hele det forrige bildearkivet mitt ble slettet virker jo ingen verdens ting lenger.

Jeg gjør dette selv i photoshop, derfor kan jeg kun forklare hvordan det gjøres i det programmet.

1. Åpne bildet du ønsker effekten på. Jeg velger dette:

2. Finn et bilde, også kalt “texture”, du synes er fint og vil bruke for å få effekten. Du finner slike textures ved å google “starry night”, “glitter textures”, “star textures” og andre ord i samme gate. I denne oppskriften bruker jeg dette bildet:

Kilde: iPhone app > Backgrounds

3. Nå skal du altså ha to bilder åpne i photoshop. Et bilde som du ønsker å få effekten på, og et som kan skape denne effekten. Slik:

Sørg for at du jobber i texturebilde, og velg Select > All fra menyen (Snarvei: CTRL + A).

Og så kopierer du hele texturen du akkurat har selectert, ved å taste CTRL + C eller velge Edit > Copy fra menyen.

4. Gå inn i det første bildet du åpnet igjen, det du ønsker effekten på.

5. Trykk CTRL + V, eller velg Edit > Paste fra menyen. Da skal det se slik ut:

6. Gå inn i LAYER-panelet. Det får du frem ved å velge Window > Layers i toppmenyen eller trykke F7. Pass på at du har markert det layeret/laget texturen ligger i (det har du nok automatisk, ettersom det er det siste laget du la inn), og dra ned den rullegardinen der det står “Normal”. Den finner du like over listen over layers i LAYER-panelet.

7. Bla deg ned til du ser “Screen” i denne dropdownmenyen, og velg denne i stedet for “Normal”.

8. VIPS! Da er det bare å flytte på texturen rundt til du er fornøyd. Du kan også gjøre texturen litt svakere, ved å justere “Opacity”. Den finner du rett ved siden av dropdownmenyen der du fant “Screen” og “Normal” i LAYER-panelet.

9. FERDIG!

Fikk dere det til? Hvis ikke; spør! Har dere noen andre ting dere har lyst til å lære i photoshop?

July 6th, 2011

dancing on my own

iPhonen er så sjenert når den spiller av musikk på max volum, men jeg har et supersøtt tips! Hvis dere legger telefonen i et tomt glass fungerer det som forsterker og lyden blir høyere! Magi!

Jo, bare hyggelig!

March 13th, 2011

DIYS: venninnegave

Ååh, dere!! Jeg klarer ikke slutte med klipp-og-lim! Tenk om bloggen hadde vært fysisk, da hadde den vært klippet i stykker og satt sammen igjen anhver uke og hele tiden. Dere skal se dagboken min (nei det skal dere ikke, den er strengt hemmelig), jeg har nesten ikke skrevet noe for hånd i år – det meste er fortalt med bilder og tekst fra magasiner og papirbiter fra ting jeg har vært med på. KUNST!!!

Med denne facinasjonen for klipp-og-lim i fingerne, fikk jeg en idè da jeg så speil til 30,- på IKEA. I stedet for å kjøpe rammer og gi bort fine venninnebilder, kan et speil fungere som en ramme og “bildet” du gir bort blir speilbildet av personen som får gaven. Det er billig og nyttig, samtidig som personlige gaver ofte blir satt mer pris på og husket lenger enn disse… “her har du et gavekort, gz med dagen”-gavene.

Du trenger:
– Speil, gjerne med ramme rundt
– Magasiner
– Personlige bilder

Du klipper ut alt du finner som passer til h*n som skal få gaven, og limer det rundt på speilet/rammen. Du kan feks bruke personlige bilder av dere sammen, og ord som passer til forholdet dere har. Herregud, av og til kunne jeg ønske jeg var min egen venninne!

“Det hotteste, heteste, superlekre, beste mennesket” som overskrift over ditt eget speilbildet, det må jo være en hyggelig måte å starte dagen på :-)

Ååh, jeg er så kreativ at det gjør vondt.

Hade. Drar til Sverige. Visste dere at hvis jeg drar på meg uniformen og får med meg 3 uniformerte venner til over grensa, blir det sett på som en invasjon av Söta Bror? Supersprøtt! Jeg kan invadere et land hvis jeg vil!

March 3rd, 2011

kunsten å blogge

Etter at jeg ble en superkanin og gulrotsjefen sådde en gulrotåker, har jeg vært gira på lesertall og dyrket en liten evne til å tiltrekke meg stalkere. “Hvis du dobler lesertallet skal du få en jagerflytur”, sa han.
Som gulrot foran kanin, ost foran mus, jagerflytur foran jente. Uten gulrot hadde jeg tisset på statistikken, bak den orange åkeren kunne jeg egentlig ikke BRYDD meg mindre om hvor mange dere er så lenge dere er så fantastiske som dere er. xoxo

Men så kom altså denne åkeren og gjorde meg litt utspekulert i å reise lesertall allikevel, og jeg har samlet noen tips og triks i ludo som jeg vil fortelle dere om. Dere vet… Tilfelle noen av dere er ambisiøse og ønsker å få lesertallet up & go. Alt er basert på egne erfaringer, og det er selvfølgelig ikke noen fasit på noe som helst, men det fungerte for meg! Værsågod:

1. KVALITET!!!!! Seriøst. Hvis bloggen din skal være verdt å komme tilbake til, må innleggene være av kvalitet. Ikke blogg for å blogge, oppdater bare hvis du faktisk har noe å si. Det er bedre å holde kjeft og gjøre innleggene verdt å vente på, enn å buse ut med “Hei blablablabla uinteressant, hihi, blabla kozemozeoverdoze” bare for å buse. Og hvis du ikke har buset på en stund – IKKE SI UNNSKYLD!!!! Ååårh, jeg får VONDT i øynene når jeg ser blogger med egne unnskyldningsinnlegg for å ikke ha blogget! Leserne dine har ikke krav på oppgulpet ditt av ord hver dag, du har ingenting å beklage deg for hvis du ikke har blogget på en dag eller to. En blogg skal liksom være en hobby du koser deg med, ikke noe du anstrenger deg for å drive. Bloggen er din, du er ikke bloggen sin, hæla i taket.

Og husk rettskriving………..

2. Ta en spansk en! Flørt litt med toppbloggerne. Ikke som i “hei søta, snakker vi lunsj?”, men som i å lage søte fanbilder til en blogger du er fan av, spørre de om å få intervjue de til skoleoppgaver (hvis det passer med en reell oppgave så klart, mener ikke at dere skal juge og finne opp egne skoleoppgaver bare for å utnytte en toppblogger, stakkars, haha) eller lage header – hvis du er god til det. Kanskje blir Ida Wulff så imponert over fanbildet, Fotballfruen så sjarmert av skoleoppgaven din, eller Annais så fornøyd med headeren du lagde at de berømmer deg ved å blogge det. Hvis du er veldig heldig blir du linket også :-)

Det siste gjorde jeg som et bevisst sjakktrekk i jakten på gulrota. Jeg designet en header til 10000-daglige-lesere-toppblogger Annais og hun valgte å bruke den. SMIL! Dermed linket hun meg i et innlegg, det drysset litt annaislesertall og plutselig var jeg et stort skritt nærmere jagerflyet. Hun fikk fin header, jeg fikk fly jetjagerfly. Win-win-situation, kind of! Hehe.

3. Heng deg på det som er inbloglovin. Det virker som forsiden på bloglovin fungerer sånn at de innleggene som er mest “Liked” i løpet av uken blir berømt med spalteplass. Når du får spalteplass på selveste forsiden av bloglovin.com, blir du lettere oppdaget av nye potensielle lesere.

Den teller automatisk hvor mange som “Like”r det du blogger. For at leserne dine skal “Like” innlegget ditt, må de først og fremst være registrert på bloglovin (selvfølgelig). Det neste du kan tenke på for å få mest mulig ut av bloglovin-world, er å virkelig gå inn for å skrive innlegg du på forhånd forestiller deg at de kommer til å “Like”. De innleggene som er populære og mest “Like”d for tiden er typ:

– Fine “dagens outfit”-bildeinnlegg som gir leserne ideer til egne outfits, og kvaliteeet er nøkkelen på alt rundt en blogg.
– Matoppskrifter (åhh, jeg er så METT på matblogging…)
– Innlegg om hvordan man redigerer i photoshop, legger sminke eller hvordan man gjør andre ting. Det virker som innlegg som gir leseren kunnskap eller tips scorer høyt, de innleggene som leseren faktisk får noe ut av.
– Inspirerende og motiverende innlegg om livet
– Søte, triste og tankevekkende historier som rører leseren på en eller annen måte
– Tips- og anbefalingsinnlegg (feks musikk, bøker, filmer, sminke, apps)
– Treningsinnlegg
– Truseinnlegg. (……..hehe.)

Innlegg som er basert på noe av det her faller tydeligvis i smak hos innbyggerne på Internettet og har en større sjanse for å få en “Like”. Og en “Like” fører ofte til fler. (JA jeg har faktisk hengt rundt på bloglovin og kommet frem til det her helt selv, så mye jæævla fritid har jeg…..)

Men hør da. Mange nok “Like”s GIR forsideplass.

Jeg havnet på forsiden to ganger på en gang, øverst og nest øverst, med innlegget om selvtillit (15 likes) og innlegget om hvordan jeg redigerer bildene mine (33 likes). Dette gjorde at flere bloglovinbrukere oppdaget bloggen min, som igjen gjorde at flere valgte å følge meg på bloglovin. Det IGJEN førte til at jeg havnet på 7. plass under “HOT AKKURAT NÅ”. (se til høyre i bildet over), og kjedereaksjonen førte videre til at ENDA fler dro på oppdagelsesferd til supermarie.net

Dere aner ikke hvor SYKT smart jeg følte meg da jeg tenkte meg frem til det her helt selv!!! Ingen har selvfølgelig NOENGANG tenkt på det før meg. Jeg var SÅ førstemann til månen og nå snakker jeg IKKE om Dr Phil’s. For å si det sånn.

4. Prøv å skriv innlegg som gjør at leseren sitter igjen med noe etter å ha lest. Husk at leseren bruker opp verdifull tid av livet sitt ved å lese akkurat din blogg, og hvis du da serverer svada etter svada kan følelsen av å kaste bort tid komme snikende etter en stund. Jeg mener selvfølgelig ikke at ALLE innleggene på en blogg må være så forbanna innholdsrike og fulle av skatter, men prøv å få til hvertfall ETT virkelig godt innlegg i uken, slik at du sørger for at leseren blir værende. :-)

5. IKKE VÆR MAINSTREAM. Prøv å skille deg ut litt, blogg-Norge har FOR mange like blogger. Da jeg fordypet meg i bloglovin (….) og studerte “Like”s (……), oppdaget jeg hvor utrolig mange det er som blogger om det samme. Det kom innlegg med mat, oppskrifter, mat, trening, sminke litt, mat, mat, oppskrifter, trening og oppskrifter på forsiden av bloglove HELE tiden, og hvis jeg var heldig fant jeg et par søte innlegg innimellom som handlet om noe helt annet. Tenk nytt, tenk så facinerende stor verden faktisk er – det MÅ finnes mye mer å skrive om enn bare mat og trening.

6. Skriv om ting leserne kan relatere seg til. Hverdagslige ting som meninger, kjærlighet, tanker, håp og drømmer fanger lett en leser fordi de kan kjenne seg igjen.

7. Gi av deg selv, men ikke alt. La leserne bli kjent med deg, men ikke så kjent at de kan bruke det mot deg. Ikke gjør deg sårbar. En leser kan plutselig være en drittslenger, og hvis du da har utlevert deg selv 100% er det LETT for h*n å sikte seg inn, skyte og treffe deg med kommentarer som sårer. Det er viktig med rustning :-)

8. Husk at du er super! Og husk at bloggen din ikke hadde vært en suksess uten leserne dine. Ta vare på dem. Hjerte Ryggrad.