January 23rd, 2015

WHY I LOVE MY BLOG

…og hvorfor dere óg burde blogge:

△ Friheten til å skrive hva enn jeg vil

△ Møtet med mine egne tanker, jeg må sortere dem, stokke om på dem, kjenne på dem og jeg blir knusende klar over hva som foregår i mitt stille sinn til enhver tid når jeg hver dag tenker og saumfarer hodetskallen for å finne noen ord å dele, de dagene ordene ikke ramler ned fra himmelen helt av seg selv. Noen av tankene mine får dere, noen forblir der de først begynte å spinne i utgangspunktet, men selve forholdet jeg får til min egen tankegang og mitt jeg er forferdelig nyttig, sånn ellers i livet óg

△ Du skaper deg et navn ved å blogge. Du skaper deg et eget merkevare, som du selger hvordan du vil, til nesten hvem du vil. Det kan være gull verdt å ha et sånt navn, særlig ute i arbeidslivet!

△ Hakk i hæl til det forrige punktet: med et navn får du muligheter. Iallfall når du blir “stor nok” eller viktig nok til at folk legger merke til deg. Muligheter til å dra i spennende møter, være med på spennende prosjekter som passer deg og din blogg, muligheter til å bidra – i mine sko har akkurat dét betydd å skrive artikler for aviser og bøker og blader, som debattboken “Sånn er det bare”, når vi feiret 100 år med stemmerett for kvinner i Norge. Stolt, vel. Og dere, ikke mist motet. Jeg kapret KLM som samarbeidspartner. JEG, som har 9000 færre blogglesere enn de som anses som Norges største. Allikevel var det meg KLM kontaktet og landet på for et samarbeid. Det jeg prøver å si: lesertall er ikke alt, noen ganger holder det å være deg, å være troverdig, ha et godt forhold til leserne sine, og drive en gjennomført blogg. Jeg har blogget meg inn i så mye rart at jeg ikke tørr å tenke på hvor og hvem jeg ville vært i dag foruten. Ilu bloggen!


Jo, jeg hadde faktisk et Tomahawk-fly med bloggnavnet mitt på, jeg kalte henne kjøttøksa! Hun ble ødelagt og endte opp som 1. lekestativ for barn eller 2. bombemål for F-16. Jeg husker ikke helt hva det ble med det.

△ Nettverk. Iallfall i min verden er nettverk alt. Se på meg, jeg sitter og snakker på vegne av store kjeder i Norge, via deres offisielle Facebook og Instagram, uten en cm med utdanning, og jeg var med å skrive manus for et TV-program som ble sendt på riksdekkende TV med ikke så mye som en lillefinger engang med erfaring. Nettverk, sammen med egenskaper, talent og personlighet selvfølgelig, men nettverk er viktig, og med en blogg får du et nettverk på kjøpet, hvis du har lyst til det. Og det har du, hvis du vil åpne dører her i livet!

△ Dialogen og tilbakemeldingene, det forholdet jeg får til leserne mine, til dere. Det gir meg så mye! Dere kan snu en grå dag til en lyseblå en på én kommentar og en 4 sekunders Snap, dere sender meg Supermarie-truser dere har sydd på selv (jeg har den enda!) og postkort og brev og oppmuntringer dere har lagt deres egen tid ned i å lage til meg, jeg føler meg så vanvittig heldig som har så mange venninner på Internettet som ønsker mitt beste, som heier på meg og som ER der, uansett hva. Det hadde ikke vært noe blogg og muligheter og nettverk uten dere, og jeg er så glad og jeg skylder dere snart et helt LIV!

△ Kreativiteten og det du skaper selv med egne ord og bilder og det er bare din egen fantasi som setter grenser for hva du kan finne på med en blogg.

△ Lærdom, for kjære vene så mye en lærer, av HTML, av fototeknikker, av markedsføring og samarbeid og deg selv, ikke minst.

△ Muligheten til å scrolle gjennom historien min, jeg hadde ikke husket halvparten noe av det jeg har gjort de siste årene, hadde det ikke vært for at jeg har dokumenert alt for bloggens skyld.

Å blogge fører så mye godt med seg, og for min del har det ikke vært mye negativt, det verste jeg var borti var da militæret prøvde å komme overens med en voksende supermarie.no og sikkerhetsoffiseren bjeffet på meg. Det var det! Hat og mobbing er selvfølgelig en risiko, men helt ærlig – hvor mye har de egentlig på deg? De leser det du skriver, ser et par bilder, men de kjenner deg ikke, og har dermed ikke nok kraft i det de skriver og spinner opp til å rive deg ned. Ikke la deg rive ned! Start en blogg og se hvor det fører deg, det anbefales av så mange sosiale mediefolk og karriere-veiledere, og nå har dere en anbefaling fra meg óg.

Legg igjen bloggen deres i kommentarfeltet hvis dere også blogger, da, jeg vil se hvem dere er! Og fortell meg gjerne hva det er som gjør at du blogger, evt ikke blogger. Blogg, blogg. Bloggæs!

Why I love my blog:
– The freedom of speech, to write whatever, whenever.
– The fact that I am forced to meet my deepest thoughts, I’m always browsing my head to find something to write about, and by doing that I’m finding all kind of funny places in my head. I get to know myself better because of my blog
– You get a NAME out there, you’re making a brand out of your hobby and that’s so useful in search for jobs and whatever
– Because of the brand you’re creating – you get opportunities. Meetings, projects, things that fit you and your blog, as soon as you blog is big enough or your name important enough that brands want to work with you. You don’t even have to be that big, look at me, I’ve got like 9 000 less followers than the biggest bloggers in Norway, but still KLM contacted ME for a cooperation. ME! Stats and number of followers isn’t all, it’s more important to stay true to your name, be professional and to have a good relationship with your loyal followers.
– Network. is. everything. I’ve gotten my two last jobs because of network, I didn’t have any expereiences what so ever within TV-making before I suddenly was writing the script for a TV-show that was sent all over Norway. And now I’m speaking on behalf of big brands in Norway, as they Facebook and Instagram-admin, with no education at all. You can get as far as you want with just building network, having a talent and a personality people want to work with!
– The relationship I get with my followers and readers. The dialouge. The feedback. The support. The gifts you’re sending me. It all means so much to me, I don’t even have the words. Thank you so much for being my Internet friends! There wouldn’t be any blog or Supermarie without you guys, I owe you bigtime.
– The creativity I get to throw around, the fact that I am creating something all by myself.
– The oportunity to browse my life over and over again. I would remember anything from my last years if it wasn’t for my need to document everything for my blog, haha.

Please let me know your blog, if you have one, and why you blog/not blog! Blog blog! Blog you later.

January 14th, 2015

WE’RE GETTING CLOSER

At jeg ikke har åpnet Snap-livet mitt for dere før! Det er jo så gøy å snakke med dere i bilder, og se hvem dere er, hva dere gjør, og dele små øyeblikk fra mitt eget liv, og jeg storkoser meg! Dere finner meg fortsatt på superbrud, hvis det er flere av dere som vil henge dere på meg i noen sekunder (bokstavelig talt).

I går var det strategimøte hos bloggagenten, og jeg er fortsatt helt satt ut i snøen over hvor BRA United Bloggers-teamet er. Det er ikke bare blogg, blogg, blogg, det er mental trening og øvelser som gjør at jeg blir mer bevisst på hvem jeg er og hvor jeg skal her i livet, og hvor jeg må gå for å komme dit, og det er så mye mer enn det jeg forventet å få av å stå i stallen deres. Jeg er så FORNØYD! Og snart er den nye bloggen min oppe og ikke gråter også, og da håper jeg dere óg blir fornøyd.

Andre grunner til å være fornøyd på en onsdag:

– Været, som er så kaldt og klart og fint

– Majoren ringte og sa jeg var ønsket til et spennende møte, det kamuflerte hjertet mitt spratt til alle kanter

– Klesstilen min er i forandring = romsligere skap og mer klær til de som trenger det

– Det går mot vår

– Jeg får besøk fra hjembyen i morgen og vi skal nyte frisk luft og natur

– Jeg har et gavekort hos SATS Elexia = treningsmotivasjon og kanskje en kickstart på løpehjertet!

– Ytringsfrihet

Hva gjør dere fornøyde i dag?

I can’t believe I waited so long to make my Snapchat official, it is so much fun to get to know you better and to see who you are, what you’re up to, and to show glimpse of my own life. You can find me at superbrud
Yesterday I had a meeting with my blog agent, it was a really good meeting and I’m still so overwhelmed about how the United Bloggers team are working. It’s not only blog blog blog all the way, they are telling us how to focus on our goals in life, how to stay on track, and to be sure that we’re choosing right. It’s mental exercises as well as professional blog talk and I am so happy to be a part of the team. Can’t wait to get my new blog up, I hope you’ll be happy with it as well! Other reasons to be happy on a Wednesday:
- The weather – The major called me to tell me I was wanted in an exciting meeting, my soldier heart was beating out of my chest – My personal style is changing = more space in my closet, and more clothes for those who need it more than I do – We’re going toward Spring! – I get a visitor from my hometown tomorrow, we’ll enjoy fresh air and Norwegian nature – I’ve a free week of workouts at SATS Elexia, that means more motivation and maybe a kickstart to my running heart – Freedom of speech. What makes you happy?

January 13th, 2015

OVERDOSE

Me and a bunch of photo bloggers from United Bloggers’ stable, Vestlia Resort, Geilo

God morgen! Slenger med et bilde fra helgen på Geilo, jeg tok så fantastisk lite bilder, og snek meg unna de fleste av bildene som ble tatt, det er nesten så jeg selv tviler på at jeg egentlig var der! Men jeg tror jeg var det, og jeg kan banne på at jeg storkoste meg óg. Det kjennes iallfall sånn ut – fortsatt – på tørsten, og kroppen, superstøl etter raftinga på snøen. Åh!

Etter en overdose med sosialt i helgen for en stakkars jente med menneskeangst, er det nærmest et mirakel at jeg fant lyst til å være sosial i går også. Men det var jeg! Ida som jeg besøkte i Paris tok meg med ned til byen for å møte to andre bloggere hun kjente, og vi endte opp på en sjørøver-pub for et par øl. Så koselig! 2015 skulle bli det året jeg fylte med fint og gøy UTENFOR leiligheten, og så langt syns jeg jeg fortjener en stjerne. Terskelen vår har blitt lavere siden i fjor!

I dag jobber jeg, før jeg etter jobb skal møte AGENTEN MIN (e.v.i.g kult) og snakke bloggstrategi. Det har jeg aldri hatt før, og jeg gleder meg til å få en!

Hvordan går det med deres 2015 så langt? Har dere forandret på noe enda, eller går dere i samme spor som i fjor? 

Good morning! A picture from my weekend at Vestlia Resort, Geilo, Norway. I left my camera in the purse way too much so I got no pictures to show you, and I even avoid the other bloggers’ cameras, so there are no evidence that I was even there haha. But I think I was, and I had such a great time! At least it feels like, I’m still thirsty and my body is paying for the snow scooter and rafting. Ah! 

After an overdose with social life this weekend, it was a miracle that I – introvert as fuck – felt like going out yesterday as well – but I did! I went downtown with Ida – who I visisted in Paris a couple of years ago, and we met a couple of other bloggers and had some beers at a pirate pub. Such a nice time! 2015 was gonna be the year where I did stuff outside of our appartment, and so far – so good, I feel like I’ve deserved a star. 

Today it’s work, before I’m off to meet my blog agent to discuss the strategy for my blog this year. I’ve never had one before, but I’m excited to finally have a plan! 

How’s your 2015 so far? Have you done any changes, or are you left in the track of 2014? 

January 10th, 2015

WHAT THE

Et stort postkort og åtte små fra Geilo! Jeg er så fantastisk imponert over alt de har fått til her, og det bare i startfasen av hele United Bloggers, de har ikke vært oppe og gått én måned en gang! Allikevel tar de med nesten hundre bloggere til Vestlia Resort, kjører et helt fantastisk kult opplegg med hundesleder, snøscootere og zipline og har foredragsholdere hvis ord og budskap etser seg fast i hodeskallen. SÅ motiverende og inspirerende og jeg står og tripper etter å få opp ny blogg og tusen nye muligheter! 2015 blir så spennende! Jeg vet ikke! Åh!

Apropos spenning, jeg er en skikkelig PINGEL, men i dag fortrengte jeg det helt og kjørte både snøscooter og rafting på snøen, herregud så gøy! Jeg klamret meg fast til den ringen som om det stod om BMW X6 eller tordenvær, liv eller død, og armene mine er helt kake, men åh som jeg lo når vi hoppet og spratt rundt der ute blant de hvite krystallene. Minn meg på at jeg for alltid må glemme hvor nervøs og pinglete jeg er! Det er jo så gøy å leve litt!

Nå skal jeg glemme hodepinen min óg, og gjøre meg klar til kvelden. Vi skrives i morgen! GOD HELG!

Postcards from Geilo and the United Bloggers kick-off! I’m so impressed, all the things they’ve managed to put together for us, even though they’re only in the first base of their launch. They’ve brought like a hundred bloggers up here to Vestlia Resort, and today we’ve been outside playing with dog sleighs, snow scooters and ziplines. And they had some amazing speakers who motivated and inspired me to the bone, I am so ready for this! 2015 will be the most exciting blog year ever. If that’s even possible after my years in the Royal Norwegian Air Force followed by my travel around the world…. Anyway: Today I went out of my comfort zone. I drove snow scooter and I did a rafting out there in the snow, that was the funniest thing ever. I had such a laugh out there, oh my! Remeber to tell me to forget that I’m such a puny soul, it’s so much fun to live a little! Now I’ve to forget my headache as well, and get ready for tonight. See you tomorrow!

Photo: private.

January 9th, 2015

SHINE

God morgen!

I dag reiser jeg til Geilo etter jobb, for å være med på kick-offet til United Bloggers, som jeg og bloggen har blitt en del av. Jeg har til og med fått min egen AGENT og føler meg drittkul når jeg sier det, like kul som jeg følte meg da jeg besøkte barnskolen igjen etter å ha begynt på ungdomsskolen, og gikk gjennom gangene med mopedhjelmen i hånda og bare: kul. “Nei, beklager, dette må du ta med agenten min.” Skjønner dere, eller? KUL!

Bloggen min hos UB er ikke oppe og går enda, men hvis dere scroller litt gjennom de bloggene som er der så ser dere sånn cirka hvordan det blir. Jeg både gleder og gruer meg, jeg er jo så glad i bloggen sånn jeg har skapt og avlet den frem selv, men jeg tror det blir greit å få litt hjelp fra de som veit hva de holder på med óg. Dét, og: jeg har fått en egen a-g-e-n-t. “Det vet jeg ikke, du får spørre agenten min.” Åh!

Skulle bare ønske dere en god dag, jeg, og så skrives vi sikkert fra kick-offet! Et par av bloggerne som skal dit har jeg møtt før, men utover det sitter nervene i spenn, mitt introverte jeg HATER mennesker å mingle… Hater, hater, hater. Men det er vel utenfor komfortsonen livet skjer. Gå ut av sonen deres i dag dere også, snakk med en fremmed, smil til en kjekkas, send en mail til et forbilde, få en helt ny frisyre, bruk svart leppestift, løp til du spyr! Så snakkes vi fra Geilo, på utsiden av komforten vår alle sammen. Livet! Hejhej!

Good morning! Today I’m off to Geilo to join the kick-off of United Bloggers, the new blog team my blog and I have become a part of. I’ve got myself an agent, and I feel SO cool when I say that out loud, just as cool as I felt when I visited elementary school after I had quit, carrying my motorcycle helmet through the hallways. “No, sorry, you’ve to take that with my agent.” You see? COOL!

My blog at UB isn’t set up yet, but if you go into their portal you can see how it’ll be. I’m excited and scared at the same time, I love my blog how I raised it on my own, but I think it’ll be good to get som professionals to deal with him as well, and besides – I’ve got my own a-g-e-n-t now. It’s kinda like I’ve been a single mother for my blog, and now I’ve found a man that’ll help me raise the baby (blog). It’s cool!

Well, I was just stopping by to wish you a good Friday, and I’ll see you in Geilo! I’ve met a couple of the other bloggers before, other than that – I’m scared to death. I hate mingling, I’m too introverted. Give me strength, ok? See you!

January 2nd, 2015

IT’S BACK

Sånn, bloggen. Nytt år, ny drakt, så fin som bare dét! Dere som har fulgt meg et par år blir ekstra blid, jeg gliste iallfall da jeg sendte ut bilde på Snapchat til de av dere jeg har der, og bare “SE HVA JEG HAR GJORT!” og de snappene jeg fikk tilbake fra dere fikk meg til å le og tenke at dette blir et fint bloggår. Vi har kommet hjem igjen, bloggen.

Nå må jeg gjøre meg klar og pakke sekken, dra innom postkontoret og vende nesen mot barndomshjemmet. Kortet mitt funker ikke, så jeg må hjem og snylte mat og klappe katten, og i morgen skal jeg ut med bestevenninna, åh for en fin start på et godt, godt, nytt år.

Hva syns dere om designet? SER dere han?

New year – new design! Those of you that’ve followed me for a while will smile a bit extra of this one, look who’s back haha. I feel home again, blog baby! Now I’ve to get ready for departure, I’m going home, my credit card doesn’t work so I’ve to live at my parent’s this weekend. Well, I know they love me, they won’t mind, and tomorrow I’m going out with my bff and I can’t think of a better way to start this fine year of mine! What do you think about the header?

Photo private

December 16th, 2014

MARRY ME

Jeg giftet bort bloggen min i går! Helt ut av det blå! Det var jeg, en penn og United Bloggers, fra nå av og til døden skiller oss ad. Jeg gleder meg til et nytt ekteskap, dere skal være adoptivbarna våre og bloggkjæresten KLM skal være han jeg har på si. Fra spøk til sånn helt seriøst, vi TRENGTE det her, så innmari. Bloggen og jeg var så fine sammen for noen år siden, men vi mistet hverandre et sted på veien, og i går kjentes ut som den første dagen i resten av vårt liv! Med ny, frisk pust mellom linjene og en motivasjon til å finne hverandre igjen. Med én underskrift tørket jeg støv av blogghjertet, og håper det skal finne tilbake rytmen sin! Jeg er iallfall kjempegira, og så glad for å være en del av UB, og det er så gøy at noen endelig utfordrer Nettavisen og blogg.no-imperiet! Må vi leve lykkelig i alle våre dager, og elske hverandre i de gode og de onde og dra på MANGE MANGE MANGE bryllupsreiser.

Apropos bryllup, hvis noen skulle vurdere å gifte seg med MEG en dag også; i dag har jeg vært helt sjuk på kjøkkenet. Jeg gråt nesten, så rørt var jeg over det jeg fikk til, jenta som ikke engang klarer å steke egg og bacon, plutselig stod jeg der med mat verdig en konge/Channing Tatum! Jeg lager som dere vet pizza anhver uke, som skal publiseres her (sjekk juletrepizzaen! Mitt stolteste matøyeblikk noensinne, inntil i dag!), og i dag skulle jeg lage pizza med kalkun. Og da måtte jeg jo steke kalkuna først, og herregud, hvis smak kunne måles i bokstaver hadde jeg lagt ut hele alfabetet. Den BLE så god! Helt perfekt! Så saftig, og smakfull, og jeg har aldri tatt i en oppskrift som krever mer enn 20 minutter av meg noen gang før, og så nailer jeg den her på første forsøk, og jeg tørr nesten (nesten) påstå at den var like god som den mamma lager til nyttårsaften! Hadde jeg vært mann hadde jeg giftet meg på flekken.

Vinneren av skrapekartet er forresten trukket – gratulerer, Elisabeth! Og tusen takk til alle som deltok, dere er et bereist folk, det må jeg si! Nå skal jeg ikke si så mye mer, men vi snakkes i morgen. Dere er fine!

My blog got married yesterday, to United Bloggers! A new Norwegian blog portal, and I am so excited to see what our new marriage is all about. Me and my blog really needed this, we’ve struggled the last couple of years, with no inspiration whenever I’m not traveling, and nothing to share, nothing to write, and I really miss my writings and my sharings so I hope this will do! At least I feel more motivated than never before, until death do us apart, and I hope this will bring a lot of oportunities and fun! Speaking of weddings – in case someone’s thinking about marrying me – I was a killer in the kitchen to day. Made two pizzas, and the best turkey ever. It was absolutely marvelous! I tell you! If I was a man, I would marry me at once. 

December 8th, 2014

MY BOYFRIEND IS SUCH A GENTLEMAN

Pikehjertet mitt smelter, se så snill han er! Vi har verdens fineste kjæreste, bloggen. (Selvom jeg blir noe sjalu av å se at han stille opp med madrass og dyne til andre reisende jenter som må sove på flyplassen, hvor var han da jeg – sliten og jævlig – hadde 10 timer å slå ihjel på Heathrow på vei hjem fra Brasil og verdensreisa? Vi har all grunn til å være jentesur, ass, bloggen.

My heart’s melting, look how cute he is! We’ve got the world’s most gentle boyfriend, my blog and I. (Me and my blog is in a relationship with KLM).

December 8th, 2014

8TH DECEMBER GIVEAWAY

Vinneren av en oppvekker fra Steal Time Back ble….

HANNA! Hun fikk meg til å smile med disse ordene:

“Jeg føler meg aller mest til stede når jeg tar morgenstrekken. Når kroppen har ligget sammenkrøllet hele natten, og du tar deg 20-30 gode sekunder på å bare strekke deg så langt du kommer, armer og bein til hver sin kant, så godt at du lager lyder som minner litt om en babydinosaur. Tiden stopper litt i den strekken. Og så kan man starte dagen.”

Gratulerer! Premien er på vei. Dere andre som ikke vant, men som har lyst på en klokke som minner deg på at livet er her og nå, husk å bruke koden “timesisnow” for å få 20% rabatt hos Steal Time Back. Koden varer frem til 31. desember! (Jeg DIGGER “present”-klokkene, åhh! Present = nåtid på engelsk, ikke sant – bare for å komme med teskjea – og så er det en presang! Present! En gave! Det er tiden óg. Så mange fine skjulte budskap! Jeg bestilte en forrige uke, gleder meg til å få den!)

OG SÅ:

Denne ukens desember-giveaway er et Scratch Map Deluxe fra Coolstuff.no(sponset premie) Dere likte den så godt forrige gang jeg delte ut et, så jeg håper dere sikler litt nå og!

Jeg fikk et kart selv for å se hva det var jeg skulle dele ut – og jeg elsker det! SÅ stilfullt og elegant, og hakket penere å se på enn den “enkle” versjonen av skrapekartet, den hvite vet dere. Hvis dere har lyst på dette kartet, kan dere svare på dette spørsmålet:

Hvilke land har du reist til i 2014? 

Jeg plukker en tilfeldig vinner i slutten av uka, som får tilsendt et kart i posten. Lykke til, fine!

Another December giveaway, this time a Scratch Map Deluxe from Coolstuff.no. All you’ve to do is to answer this Q: Which countries did you visit during 2014? One winner will get a scratch map, I’ll pick a name at the end of the week. Good luck!

December 1st, 2014

1ST DECEMBER GIVEAWAY

I samarbeid med Steal Time Back

Jeg falt hodestups PLADASK for disse klokkene fra STEAL TIME BACK da jeg først oppdaget dem på Instagram. Det er klokker som ikke viser deg tiden, men som minner deg på å leve i nuet hver gang du ser ned på armen din for å finne den, en så viktig påminnelse om å være tilstede i øyeblikket, i sitt eget liv, og for min del (jeg har en sort med hvit skive) har det vært vært SÅ virkningsfullt! Det er som om noen bitchslapper meg hver gang jeg skal sjekke klokka, og så spinner jeg tilbake til her og nå og omfavner øyeblikket for alt det er verdt. Og det er verdt mye.

Første desembergave til en av dere er en sånn klokke, en sånn påminnelse, og alt dere må gjøre for å vinne den er å svare på dette spørsmålet i kommentarfeltet:

NÅR FØLER DU DEG ALLER MEST TILSTEDE?

Trekker en vinner i løpet av uken! Lykke til!

Ps. Hvis du vil kjøpe en klokke til noen til jul kan du gjøre det HER, og bruk koden “timeisnow” for å få 20% rabatt!

December giveaway! All you’ve to do is to answer this question in the comment field: WHAT MAKES YOU FEEL MOST PRESENT? I’ll pick 1 winner during the week, who will recieve one of these watches. Good luck!