September 8th, 2014

SAY WHAT?!!?


Hahaha!

September 6th, 2014

LIFE IN SMALL BOXES

photos from Instagram lately, @supermarie

Jeg har jo helt glemt å fortelle dere at bloggkjæresten min og jeg drar på tur i høst, og jeg gleder meg som en unge! Hvor jeg skal ligger under “UPCOMING TRAVELS” i menyen til høyre, og hvis noen av dere har vært noen av stedene før, må dere bare komme med tips! Herregud, det er så deilig å ha en reise å se frem til igjen, det gjør noe med hele livgnisten til en stakkars rotløs sjel.

 

April 11th, 2014

THAT’S AWESOME

ph_priv

Jeg var MODELL i går. Plutselig! Med fotograf, og stylist, og hotellrommet fullt av utstyr. Jeg lå på gulvet på magen og jobbet da de banket på, og slapp de inn med bustete hestehale og en sliten genser – og så blunket jeg og når jeg åpnet øynene igjen, var jeg sminket, stylet og plassert i senga i truse og t-skjorte og latet som jeg leste i en bok. Det var veldig gøy, selvom jeg trives bedre bak kameraet – enn foran. Det må jeg si. Bortsett fra når det er selvutløser. Min modellkarriere har alltid vært et enmannsshow med kamera og fjernkontroll, men det er utenfor komfortsona livet skjer og sånn, og det var veldig gøy, og de var kjempeflinke og morsomme å jobbe med, og jeg gleder meg til å se resultatet! Fotografen og jeg var i Forsvaret sammen, han studerer foto her i Trondheim nå og stylisten studerer makeup og styling, og jeg bare blogger og må ha tusen bilder av meg selv, så det falt seg egentlig helt naturlig at vi møttes for en shoot i går.

Jeg hadde et annet møte i går også, et litt mer tilfeldig et, men som ikke satt noen mindre dype spor av den grunn. Hun som mailet meg da jeg var på reise, og fortalte om pappaen sin som også har MS, og om Romaturen, hun fant meg på gaten i Trondheim. Og det var ikke mange ord som ble sagt, men nok til at jeg kommer til å huske det øyeblikket, og det mennesket, lenge. For det er noe med det, å finne noen som er i nøyaktig samme situasjon og som – uten å si så mye, forstår. Det falt liksom litt på plass for meg, og det øyeblikket da det gikk opp for meg hvem hun som stod foran meg var, da innså jeg at jeg ikke er alene. Så – takk.

I was modelling last night. A friend I met in the Army is studying photography here in Trondheim, so he brought a stylist, an assistent and loads of eqipments to my hotel room and we did a shoot. So much fun, even though I prefer being behind the camera – or using a timer haha. My model carieer has always been a one-man-show, but it’s outside our comfort zone life is happening – and it was a lot of fun, and they were nice to work with and funny too. Excited to see the results! I also met one of my followers in the street yesterday – that was a big moment. Her father has MS too, so do mine, and it felt good to meet someone that without saying anything – understands. Thank you!

March 19th, 2014

PICTURE THE ANSWER

Hva får deg opp av senga om morgenen?
//what gets you up in the morning?

Har ikke PIO den nye stridsvesten?
//hasn’t the PAO got the new combat vest?

Hvordan ble du sersjant?
//how did you became a sergeant?

(basic course in leadership)

Er du en handywoman?
//are you a handy woman?

Brukte dere skarp ammunisjon under øvelser, ol. i forsvaret?
//did you use live ammunition during training in the Army?

Hvor møtte du FF*? <3 (*fin fyr)
//where did you meet FF* (*fine fellow)?


Hvor mange tatoveringer har du?

//how many tattoos do you got?

Bare en liten start for å vise dere at det kommer en fortsettelse. Jeg har ikke glemt spørsmålsrunden, tiden min har bare spint opp i andre ting så jeg har ikke fått tatt bilder til alle spørsmålene deres enda. Det kommer, det kommer og denne gangen skal jeg bruke litt mindre enn tre (….) år på å komme i mål. Hejhej!

Just a little starter to show you that there are more to come, I haven’t forgot the Q&A photo edition! I’ve just been busy. Be patient! 

 

February 24th, 2014

ONCE UPON A CAMERA


ph_priv

Fant den gamle harddisken min her om dagen, med tusenvis av gamle fotografier fra den tiden jeg fortsatt var kreativ og turte. Jeg savner det, hvorfor er sperrer like selvfølgelig som rynker og sølvmanke når en blir eldre? Jeg savner galskapen.

Found my old Hard Drive the other day, tons of photos from back in the days when I still was creative and dared to go nuts with my camera. I miss that!

February 23rd, 2014

I MUSTACHE YOU A QUESTION


ph_priv, Juvet landscape hotel, Norway

Jeg klør meg i hodet. Prøver på den måten å gni på den magiske lampen, den delen av hjernen som dyrker inspirasjon – i håp om å finne tilbake lidenskapen min for fotografi. Den som en gang var. Men det er ikke så enkelt, jeg trenger hjelp fra dere og siden dere virket gira på en ny runde så kjører vi – still meg spørsmål, hva enn dere vil vite, så svarer jeg med ingenting annet enn bilder.

Klar, ferdig, går – hva lurer dere på? 

I’m still hunting my passion for photo, help me find it by asking questions about me or whatever and I’ll answer with pics. What do you wanna know?

February 16th, 2014

(OLD) ANSWER WITH PICTURES PT III

Hahaha, dere spurte meg i OKTOBER 2011 og jeg har ikke svart ferdig enda…. Bedre sent enn aldri? Det er gøy å få besøk av fortidens Marie, la oss se hva hun sier. Her er tredje runde med svar fra fotospørsmålsrunden 2011. 2011. Totusenog-ELLEVE. Jaja. Første runde finner dere her, andre runde finner dere her.

kva er ditt beste minne frå tyrkia?
What’s your best memoriy from Turkey?

Hvordan er leopardene nå, i forhold til før?
How’s the leopard now, compared to before?

kva likar du aller aller best med tyrkia?
What do you like the most about Turkey?

Hva er din foretrukne form for transport?
What’s your prefered type of transport?

Hvordan ser håret ditt ut rett etter du har dusja, og det har tørka i lufta uten at du har rørt det?
How does your hair look after a shower, nothing but air dried?

Det er rart, etter verdensreisen har kameraet mitt nesten ligget helt stille. Jeg var så opptatt av å dokumentere hvert sekund, livredd for å glemme, at det kanskje ble overkill. Før tok jeg jo bilder av ALT, hver dag, hele tiden. Jeg savner det, litt. Det kan ha noe med at kameraet mitt synger på siste vers også. Rep hos Japan Photo gjorde absolutt ingen forskjell. Tommel ned. Når jeg blir rik igjen skal jeg kjøpe et nytt, kanskje det hjelper på pixeljegeren i meg.

Vil dere ha en ny spørsmålsrunde hvor jeg svarer i bilder?

Hahaha, you asked me in October 2011 and I still haven’t finnished my photo Q&A. This is what Marie 2011 would say. (I miss taking pics, after my travel around the world my camera has been on standby. I guess I did an overkill with doumenting every second of my life out there. Hopefully I’ll get some money to buy a new camera soon, maybe that’ll do on my inspiration!

December 27th, 2013

1 YEARph_priv, INSTAGRAM. 1. January: Molokai, Hawaii. 2. February: Salvador, Brazil. 3. March: Iguazu Falls, Brazil. 4. April: Back in Norway. 5. May: Norway’s National Day. 6. June: Golden building in Toronto, Canada. 7. July: Malta. 8. August: Panda during Øya festivalen, Oslo. 9. September: Little red car, Vestfold, Norway. 10. October: Linda and I, Bergen. 11. November: My parents. 12. December: Photoshoot with mental coach Tommy Fjeldheim, work. Bygdøy, Oslo. 

Follow me through 2014 at Instagram: @supermarie

November 29th, 2013

FALLEN PRINCESSES

“The one thing you could be sure about in childhood was that every fairy tale would end with a “happily ever after”. But what if we were to continue on with what happened to the beautiful princesses after we closed the last book page?”

source

POCAHONTAS

YASMIN

RAPUNZEL

ph_Dina Goldstein, website: dinagoldstein.com

Jeg elsker disse bildene, og historiene i dem. Ærlig, realistisk og tankevekkende – det finnes ingen ‘lykkelig i alle sine dager’. Alle sliter med noe. 

VISIT HERE for more.

I absolutely love this photos, and what they’re telling us. It’s an important message. There is no happily ever after – for none of us in life. 

November 28th, 2013

#ZOOMCHALLENGE


ph_priv, Tel Aviv, Israel

Hey! Testperioden for Samsung Galazy s4 Zoom (kameraet/mobilen/vet kke – jeg skrev om den her) er over, og de seks bloggerne som prøvde ut kameraet/mobilen/vet ikke har sendt inn sine bidrag til fotokonkurransen. Mitt bidrag ser dere over – uredigert og nydelig, direkte fra Israel! Tenk at verden vår kan GJØRE sånn?!

Og så til greia: Hvis jeg får flest stemmer og vinner denne konkurransen, vinner jeg også et kamera/telefon/vet ikke å dele ut til en av dere som premie på bloggen! OG en av dere som stemmer i konkurransen på Facebook er også med i trekningen om et kamera/telefon/vet ikke. Så – en vinn-vinn-vinn-situasjon!

STEM PÅ BILDET MITT HER, hvis dere syns jeg fortjener å vinne. Og tuuuuusen takk til alle som allerede har stemt – det varmer fotohjertet mitt!

xx

// I’m a part of the #ZoomChallenge of Samsung, and need your votes to win! We’re six Norwegian bloggers that have tested the camera/phone/I dunno Samsung Galaxy s4 Zoom for a couple of weeks, and now it’s time to determine which one of us that has taken the best picture. The picture I’m participating with is the one above, taken in Israel. No filter. Beautiful, right? VOTE FOR ME HERE! Thanks a lot to those of you that’ve already voted!