October 17th, 2014

WALK ABOUT

If my second day in Amsterdam was a tweet on Twitter, I would use the hashtags #hangover #summerbreeze #beautiful #sleepy #foodgasm #romantic #football

October 13th, 2014

VISITING HOLLAND

Bygningene er noe av det første jeg la merke til i Amsterdam. Så majestetiske og flotte – hver og en av dem! Jeg gikk med nesen i sky og blikket opp nesten hele tiden, livredd for å gå glipp av noe. Jeg har sett mange flotte byer etter hvert, men her var det så konstant! Som en praktfull drakt. Overtoom het nabolaget mitt, og jeg bodde på Vondel Hotel, like ved Vondelpark og like ved trikkestoppet Leidseplein. Trikkesystemet er superenkelt og greit å benytte seg av. Hotellet var også veldig sentralt og fint, selv om rommet var lite, men for meg har ikke det noe å si – alt jeg skal der er jo bare å sove, og lade batteriene for en ny dag på tur. Jeg var såpass sent ute med bestillingen av hotell at prisen ble relativt høy, men den ene natten fikk jeg gratis (bonus sponset av Hotels.com), via Hotels.com sitt program, Welcome Rewards, som jeg har fortalt dere om før – og nevner igjen. Hvis dere reiser mye lønner det seg absolutt! Jeg mangler bare to netter, så får jeg enda en natt gratis, det gleder et fattig studentreisehjerte.

The buldings of Amsterdam were some of the first things I noticed when I arrived. So majestic and powerful – every single one of them! I was walking with my nose up in the sky the whole time, staring at them, so afraid to miss out on any. I’ve seen a lot of great cities during my travels, but here it was so constantly. Overtoom was the name of my neighbourhood, and I stayed at Vondel Hotel, just by Vondelpark and Leidseplein. The tram was really easy to use to get around, I bought 24 hours-tickets everyday for 7 EUR each (I think….). Hotel Vondel was also central and nice hotel, with great staff and good service. I was a bit late to book a room, so the price got high, but I got one night for free thanks to Welcome Rewards, the lojalty program at Hotels.com. (Sponcored bonus) If you are traveling a lot it really helps on your bank account! I’m only missing two nights before I get another night for free, and that makes my poor student travel heart go boom.

Vondelpark, en STOR og fin park som fikk meg til å angre på at jeg ikke prioriterte plass til joggeskoa i kofferten. Et deilig pusterom når en er på reise i en ellers så busy by!

Vondelpark, a big and beautiful park that made me regret on not bringing my running shoes…. I love parks, it’s such a perfect place to breathe and relax for a bit when you’re visiting an oh so busy city!

Første dagen gjorde jeg egentlig ikke så fantastisk mye, hotellrommet var ikke klart da jeg kom, så mens jeg ventet på at klokken skulle bli check-in fløt jeg bare rundt i byen i solskinnet, på to Converse, sushi og lokal øl. Heineken og Brouwerij’t ij Natte. SÅ godt! Så godt at det endte med at jeg ikke sjekket inn før sent på kvelden, og relativt fin i fletta, jeg husker ikke engang at jeg skjøt med pil og bue, jeg, men det ser jo ikke så aller verst ut? Haha. Uansett – Nederland og Amsterdam gjorde et utrolig godt førsteinntrykk, og allerede i bunnen av min første Brouwerij’t visste jeg at dette kom til å bli en FIN helg.

The first day I didn’t do too much, the hotel room wasn’t ready so I ended up walking around in the city while I waited for the time to get chck-in. I enjoyed the new impressions, sushi and local beer – Heineken and Brouwerij’t ij Natte. Or some thing. SO good! So good that I ended up really tipsy and I didn’t check-in till late night. I don’t even remember that I shot with bow and an arrow, but it doesn’t look too bad, does it? Haha. Anyways – a perfect first meeting with Holland and Amsterdam. I hope you like the pictures!

October 13th, 2014

RETURN TO COLD

Hei, Oslo, så KALD du har blitt! Det var som å inhalere snøkrystaller da jeg kom ut av flyplassen i går, og fylte lungene med den norske oktoberkvelden, etter en langhelg i deilige Amsterdam. Der satt jeg og drakk utepils i tskjorta, jeg, og kjente sola mot fjeset, og ble to hakk lykkeligere bare av dét.

Jeg får ikke beskrevet hvor utrolig godt det var å være på tur igjen, og få luft under vingene, og jeg gleder meg masse til å dele alt med dere! Jeg rakk ikke å blogge underveis, og jeg rakk naturligvis ikke så mange (les: nesten ingen) av alle de gode tipsene dere kom med før jeg dro, men jeg tenkte å lage en stor guide allikevel – både med ting jeg selv gjorde, så og opplevde, og med deres tips som andre kan dra nytte av. Jeg ELSKER å ha med dere på tur, seriøst, den ene dagen i Amster var jeg på jakt etter et fint sted å spise, det ramlet tilfeldigvis inn et tips om en resturant i kommentarfeltet på morgenen – og vips så hadde jeg en plan for kvelden! Tusen takk, dere er som en personlig lommeguide på tur, hele gjengen!

Når dere leser dette er jeg tilbake og jobber på kontoret i Sagveien, men skal hjem om ikke så veldig lenge, og da skal jeg vise dere mer av fantastiske Amsterdam. NOK en storby som sniker seg inn bak ribbeina mine, og en vakker dag skal jeg definivt tilbake.

I’m back in Norway, og my god, Oslo has become so cold since Thursday! I just loved being out traveling again, and I can’t wait to tell you more about Amsterdam. I fell in love, at first sight! But first – work. I just wanted you to know I’m alive. See you in a bit!

October 10th, 2014

AMSTERDAM

Hei! Nederland calling! Amsterdam har tatt hjertet mitt med storm, og han trengte ikke mer enn to dager og én natt. Det er så nydelig her! Dessuten er det nesten sommer, søtten grader, og jeg går i tynn kåpe og tar en utepils i solsteka. Bygningene er voldsomme og vakre, gatene så livlige og travle (og lukter gress…), kanalene har en beroligende effekt på meg, og folk sykler overalt. Byen minner meg litt om København, samtidig som den er ulik noe annet jeg har satt føttene mine på, og jeg gleder meg til to dager og to netter til!


(Flybillettene er sponset av KLM) KLM, vingene mine som tok meg hit. Jeg er så stolt og glad for å ha de med på laget, og at reisene vi skal på sammen startet med KLMs egen hjemby er jo ikke annet enn litt gøy. Dessuten har de bursdag i år – 95 år og verdensmester, hipphurra!


Lokal babe. Nederland kan virkelig sitt øl!


Her er gaten jeg bor i, se alle trærne, og blomstene, og lyktestolpene! Og sånn går det, byen igjennom. Kjærlighet ved første blikk, ass.


Jeg har allerede rukket å bli stamkunde hos Peperwortel, jeg elsker alt ved det stedet! Det er egentlig ikke en resturant, men hvis du vil kan du sette deg ned og nyte maten din der allikevel, på en krakk ved vinduet med ansiktet vendt ut mot menneskene som haster forbi på gata. Jeg kunne sittet sånn og sett på folk i en mannsalder, beste jeg veit!

I kveld svingte vi nedom Red Light District, bare for å se, og herregud, noe så spesielt. SÅ utrolig spesielt. Jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av blikket mitt der jeg gikk, det føltes så feil å se – føltes feil å ikke se, de står jo der på utstilling, og ut kom en mann, og i vinduet ved siden av er gardinene trukket for, og jeg må bare prøve å forstå at sånn er det her i Amsterdam. Det er ingenting i veien med det noen gjør, verken de som stirrer, de som ikke stirrer, de som går inn bak gardina, og de som går forbi. Det er helt normalt, hele stedet, uansett hvor mange utropstegn og spørsmålstegn som spinner rundt i mitt eget hode.

I morgen blir det en tur på kanalen! So long!

First pictures from Amsterdam – I love it here! It’s such a beautiful city, the buildings and the canals and all of the bikes, and there’s trees and the summer is here as well – it’s 17 degrees and I can wear a thin coat, and have my beer outside in the sun. It took Amsterdam 2 days to make me fall in love, I can’t wait to see what the next 2 will bring. Good night!

 

October 8th, 2014

WHEN FALL COMES AROUND

Sistekveld i Norge vårt før jeg reiser til Amsterdam, her er en liten kjærlighetserklæring fra fjellet i helga som var. Nå må jeg visst pakke, flyet går om under 12 timer, lenge leve siste lita!

Last night in Norway before I’m off to Amsterdam! Here’s a declaration of love from my trip to the mountain last weekend. Now I’ve to pack my bag, the plane is leaving in less than 12 hours. I just love being late, right? 

Photo private 2014 (C)

October 3rd, 2014

BEAUTIFUL NORWAY

NORWAY – A Time-Lapse Adventure from Rustad Media on Vimeo.

September 16th, 2014

SOUTH AFRICA

Fra en september til en annen. Da jeg ved hjelp av bloggarkivet mitt dagdrømte meg tilbake til Sør-Afrika fant jeg ut at jeg har jo nesten ikke fortalt dere noe som helst fra ukene mine på Kwantu Game Reserve, som var mitt aller første stopp på verdensreisa jeg la ut på i september for to år siden. TO år siden. Herregud, som tiden flyr! Her kommer et lite bildedryss fra en av dagene der nede, og som dere sannsynligvis kan se var der en magisk start på et helt vidunderlig eventyr. Enjoy!

From one September to another. I found out when I browsed my archive that I haven’t really told you much about my stay at Kwantu Game Reserve in South Africa, which was my very first stop when I started my travel around the world. As you probably can see – it was a magical beginning to a magical journey. Enjoy!

Vi startet denne dagen med fence patrol for å sjekke at alle gjerdene rundt det ville afrika (hvilken ironisk setning….) fungerte, og at ingen hadde forsøkt å ta seg inn i løpet av natten. Gjerdene er der for å beskytte dyrene mot mennesker, blant annet mot krypskyttere som naboreservatet hadde hatt besøk av dagen før. Det kan dere lese om HER.

Etter lunsj kunne vi bli med til en lokal barneskole for å dele ut mat. Uten Kwantu hadde de ikke fått noe i magene sine den dagen, og jeg er så glad for at de bruker pengene de får gjennom frivillighetsprogram, som jeg selv var en del av, på noe som forandrer noens liv.

We started that day with fence patrol, to make sure that the fences were alright and that no one had tried to get in during the night. The fences that frames the African wilderness are protecting the wild animals from humanbeings and from illegal hunting. After lunch we went to a local school to give food to the children. Without Kwantu they wouldn’t get any food that day, and I’m so glad that the Game Reserve are using their money from the voulenteers on something that changes a person’s life. 

Fantastiske Dee-Dee, hun minnet meg SÅNN om min egen mormor! Et så herlig kvinnemenneske fra San Diego.

Dee-dee, she remined me so of my own grandmother! An amazing lady from San Diego.

Etter skolebesøket dro vi ut på patrulje i det ville Afrika igjen. Det her er Morty, han stod ALLTID i den samme svingen og ropte i protest hvis noen kom for nær, haha!

After the school visit we did another patrol by car around in the wilderness. This is Morty, he was always standing in the same place, yelling at us if we got too close, haha.

Jeg har SÅ mange flere bilder å vise dere, så jeg håper dere er klare for å gjenoppleve Afrika med meg!

I’ve got so many pics to show you, so I hope you’re ready to re-experience Africa with me!

 Photo private, Kwantu Game Reserve, South Africa 2012

September 6th, 2014

LIFE IN SMALL BOXES

photos from Instagram lately, @supermarie

Jeg har jo helt glemt å fortelle dere at bloggkjæresten min og jeg drar på tur i høst, og jeg gleder meg som en unge! Hvor jeg skal ligger under “UPCOMING TRAVELS” i menyen til høyre, og hvis noen av dere har vært noen av stedene før, må dere bare komme med tips! Herregud, det er så deilig å ha en reise å se frem til igjen, det gjør noe med hele livgnisten til en stakkars rotløs sjel.

 

July 30th, 2014

TOURIST SCAMS

via 9gag

Have you ever experienced one?

I’ve had the taxi-thing going on, where the driver is driving foreeeeever to take me to a place only a short walk away. And the one with the roses, but my bf doesn’t feel bad about it ’cause we agree that the scam is cheap and the rose is cheap and it’s not romantic at all.

July 29th, 2014

CRAP CASE

Tenk koffert. Og den må være dyr! Nå har jeg rullet ihjel TO billigkofferter på null komma ingenting, og jeg er så frustrert! De fine julegavene mine, to år på rad, én etter én. Død og begravet og hvil i fred. Jeg kan forstå at ryggsekken jeg dro med meg rundt jorda i et drøyt halvår begynte å bli sliten, den fikk jeg byttet på garantien og var fornøyd med dét, men en koffert som har vært følgesvenn på bare et par turer – u.t.i.l.g.i.v.e.l.i.g. Hjulene tåler ikke vekten av innholdet, enda jeg sjelden overskrider 16 kilo. Den får skrammer og bulker og går i oppløsning i sømmene.
Min kommende ektemann har en dyrere koffert, den triller så lett som bare det og tåler ALT, så mitt råd er: Aldri gå til innkjøp av billige kofferter. I lengden blir de dyrere, i hvert fall for min del som må gå til innkjøp av en ny en etter bare tre turer, og så mye som jeg reiser er det ganske ofte.

Hva reiser dere med? Har dere noen gode kofferter å anbefale, som tåler å se et snev av et hjørne av verden uten å rive seg selv i filler?

Thinking about suitcases. And I’ve learned that they have to be expensive. I’ve destroyed two cheap suitcases in no time, and it’s so frustrating! I can understand that my backpack from my travel around the world for seven months was starting to get tired, and I got a new one when I complained about it to the store I bought it from, but a suitcase that only has followed me for a couple of trips – unforgivable! My future husband has an expensive one – and that one is rolling like a car, you can really do anything to it – it won’t break! My advice: NEVER buy a cheap suitcase. It will cost you more money than an expensive one, at least for me that have to buy a new one for every travel I do. And that’s often.

Got any good suitcases to recommend?