Archives for the ‘when my heart speaks’ Category

THE WORD ‘bed’ LOOK LIKE A BED

I dag tidlig våknet jeg i en SENG, og tenkte “Ååårhh herreguuud, jeg våknet i en SENG!”.

Og så ble jeg der hele dagen.

Neida, sjefen. Jeg har vært på skolen. Men det var helt fantastisk å sprette ut av en stor, deilig seng, og ikke bare kave seg opp fra en madrass på gulvet, eller krype som på glasskår ut av en skjelvende feltseng, i frykt for at den skal kollapse ved neste pust. Seng er best!

På skolen i dag var det informasjonsmøte om studiet, som sikkert var ment til å berolige oss og være til hjelp, men jeg fikk bare enda mer panikk, jeg. Prøver å bite tennene sammen og tenke at om to, tre måneder er alt så lett som bare det, går som på skinner og hånd i hanske, men utålmodig som jeg er vil jeg forstå ALT med en gang og blir frustrert når jeg ikke gjør det. Puste, puste, puste.

Nå er det revy, vi snakkes plutselig!

FINALLY got a bed in my bedroom!

SECOND THAT


ph_priv, Roskilde festival 2014, Denmark

Jeg ler meg i hjel av Antibloggerens svar til Øyafestivalens opprørte naboer, det er jo helt sant. Den apokalypsen må dere lenger ut på landet med, naboer. Sett sånn syting!

Jeg skal festivalblogge fra Øya i år som i fjor og året før der, skal noen av dere dit?

It’s time for this year’s second festival – Øyafestivalen in Oslo. See you there!

FIRST TIME AT ROSKILDE

See you there?!

HOME SWEET HOME

To føtter på norsk jord igjen, hjemme for å ta i mot blomster, kyss og rødvin, og feire bursdagen min på etterskudd med familien, og jobbe litt, dra på visning, og hente en pakke på posten, og skrape bort enda et land på kartet, og så pakke kofferten igjen for nå står min aller første Roskilde for tur og så til Spania igjen etter dét. Jeg er så UNIKT fornøyd om dagen, reiser hit og dit og vokser på dét, og har en mann som burde ha sittet og furte foran TV’en da jeg kom hjem, som han selv sa, for at jeg dro på tur uten han, men i stedet disker han opp med deilig biffmiddag til velkomst og jeg og hjertet mitt smiler om kapp med solen. Jeg føler meg så ekstremt heldig som har det sånn her, med han og med så gode venninner kun et tastetrykk unna, og familie og med helsa i god behold, og jeg vet ikke hva mer en jente kan ønske seg. Annet enn en BMW X6 og et møte med Channing Tatum, men det vil vel alltid ligge der og ulme i bakgrunnen uten at jeg får gjort så mye med dét.

Barcelona var FANTASTISK. Jeg fikk hentet så mye krefter, og det var deilig å reise for å slappe av til en forandring, vanligvis reiser jeg hit og dit og førstemann til å oppleve ALT som er i landet før jeg drar igjen, denne gangen var vi to jenter på tur, shoppet, fikk massasje til bursdagen min (TAKK TAKK TAKK!), solte oss, koste oss med cava og sov til vi våknet av oss selv, og vi tok livet med knusende ro. deilig! Jeg kan ikke huske sist jeg hadde FERIE, virkelig en ferie – ikke bare reise. Barcelona, du var så god mot oss. Flere bilder kommer!

Dere har spurt litt i det siste:

Jeg bare lurer på om du sparer opp mye penger før du drar på alle disse reisene ? :-)
Jeg bruker ekstremt lite penger når jeg er hjemme, så det meste av lønna mi går stort sett til å reise. Jeg bestiller også de fleste reisene mine når det er salg, og finner billige steder å bo, så ikke tro at jeg er steinrik og flakser hit og dit på 1000-lappene mine – det gjør jeg absolutt ikke! Jeg sparer opp så jeg har nok til å klare meg + litt til.

Hva slags kamera bruker du på reisene dine?
Jeg har med meg mobilen min, en Samsung Galaxy S4 Zoom, som er mer et kamera enn det er telefon, det blir det gode bilder av, og så redigerer jeg bildene med VSCO-cam, en app med deilige effekter. Med mindre jeg er hjemme, da går det i photoshop! Jeg har også med meg speilrefleksen, Canon 550D, det er det jeg bruker mest!

Nå skal jeg hive meg i dusjen og pakke ut, selvom det nesten ikke er noe poeng – jeg drar igjen om fem dager… Hei, hvor det går! Håper dere har en fin start på sommeren deres, superfjes! Og takk for alt dere legger igjen av ord og tanker!

I’m back home again – just to recieve flowers, kisses and red wine, and to celebrate a my b-day with my family and to work a bit, and to pick up a package at the post office and to scratch another country at my scratch map, and to pack my suitcase again ’cause now I’ll be off to my very first Roskilde festival, and then I’m off to Spain again after that. I’m so happy these days, traveling a lot, having a man at home waiting for me and welcoming me with a delicious beef dinner instead of being grumpy about me traveling without him haha. My heart and mind is smiling wide! I’m so lucky to have this life, with my man, my travels, my family, my friends and my health, I don’t know what more a girl can ask for. Of course, a BMW X6 and a meeting with Channing Tatum, but I guess those things will always be there in the background without me being able to do anything about it. 

Barcelona was AMAZING. It was a real vacation where I could relax, catch my breath and not like my other travels – where I go here and there, trying to experience the whole country in only a few days. I needed this kind of trip! A real girl trip with massage for my birthday, spa, shopping and cava and we slept till we woke up by ourselves and oh, Barcelona – you were so good to us! I’ll show you more pics later.

You’ve been asking me how much money I’ve saved for all these travels – and my answer to that is that I don’t really use any money when I’m home, so all my earnings go to my travels. I’m also booking travels whenever it’s on sale, which of course makes it cheaper. And I try to find cheap places to stay, it doesn’t have to be expensive, you know!
And regarding my camera – I’m using my phone, Samsung Galaxy S4 Zoom wich is a great camera, and my Canon 550D. I’m editing my photos with VSCO-cam, an app, and with Photoshop when I’m home :-)

PINSEN


Pinsen har vært så fin, jeg gikk barbeint en hel dag, og badet i sjøen, og fikk drysset et par fregner på nesen, og så filmen The Eagle med Channing Tatum (!!) og FF* lot meg ligge i armkroken til tross (“…..han er jo ikke fin, da. Idiot. Se på’n, a. Pinglete. Filmtriks.” og sånn går refrenget), og jeg har kost meg sånn med fine mennesker, og jeg ble både full og brun, og fikk solbleket hår, og i går tok jeg ut navel-piercingen min og jeg føler meg plutselig så innmari voksen når jeg ser ned der den pleide å være. Jeg har hatt den i siden jeg var seksten, og det er sikkert noe i det. Nå er siste spor av tenåra borte, og jeg er tjuefire om ni dager. Tjuefire. Hva. Skjedde. 

Nå har jeg akkurat vært ute og løpt, PT’en min fra DRIV trening har sendt over den skuddsikre planen som skal få meg i form til løpet i september, så da er det jo bare å starte. Det er deilig å ha en uke-for-uke-plan, jeg trenger noe, eller noen, som fysisk holder meg gående, det skal så lite til før jeg mister fokus! Så langt, så bra.
Vel, bra var kanskje å ta i, jeg krangler så innmari med meg selv der jeg løper. En del av hodet mitt prøver å overbevise den andre om at det er OK å gi seg nå, det er “tross alt så innmari varmt ute”, og “du har jo ikke drukket så mye i dag, Marie, kanskje det er lurt å gi seg?” og “Å KJENN! HOLD! STING I SIDEN! Du burde slutte å løpe til det har gitt seg, for det gjør så vondt!”, og “aiaiai, jeg hører du fortsatt sliter litt med hoste, kanskje vi skal ta det litt rolig i dag?”, mens beina flyr, og den andre delen av hodet mitt prøver å fortelle meg at “bare løp, du, Marie, det her går helt fint!” og MENTALITETEN min får jo kjørt seg mer enn hva beina og kondisen gjør, herregud, for et kaos. Det må være slik det føles å ha en djevel og en engel på hver av skuldrene sine. Men – jeg gjennomførte, smil!

Hva har dere gjort i pinsa, supers? Jeg har savnet dere oppi alt som har vært offline!

*Fin Fyr

____________
Had such a lovley long weekend, walked bare feet a whole day, got a couple of frickles, watched a Channing Tatum-movie together with my man (he hates how much I love him haha), I’ve had the best time with the best people, gotten drunk and tanned and my hair is sun-bleached and yesterday I removed my belly piercing – I suddenly feel so much more grown-up! Haha. I’ve been having it since I was 16, might be the reason. Now all traces of my teenage are gone and I’m turning 24 in nine days. 24. What. happened.

I just came back from a run – trying to get back in the good drive I used to have, to get ready for the marathon this Fall. Wish me luck with that, I’m such a lazy ass…. What have to done this weekend? I’ve missed you!

TANGLED*

*org. tittel

Bøker og reise er det eneste jeg invisterer i som gjør at jeg føler meg rikere. Bastion forlag traff dermed perfekt når de inviterte meg til å delta i bloggkonkurransen deres om å vinne en tur til New York, og det eneste jeg måtte gjøre for å være med i trekningen var å lese en bok – og skrive en anmeldelse. Selvsagt! Vær så god:

New York bekjennelser leste jeg ut på to dager. Og det uten at jeg egentlig hadde tid til å lese. Jeg leste på toget, på trikken, mens jeg gikk nedover Karl Johan og helt til jeg sovnet om kvelden. La meg oversette: Den er så lettlest og underholdende, og den fanger deg og drar deg med inn i hovedpersonens hode og liv helt fra første side. Har du først tatt den opp, vil du egentlig ikke legge den fra deg for du vil vite hva som skjer videre.
Forfatteren, Emma Chase, gjør det så innmari lett for oss å henge med på historien, ved at hovedpersonen i boka, Drew, vekselsvis snakker direkte til deg som leser, og vekselsvis forteller en historie. Den kunsten å skrive på har jeg ikke vært vært borte i noen andre bøker jeg har lest, og det er rart for det var en så kul måte å skrive på, og den funket! Så absolutt! Jeg levde meg helt inn.
Beskrivelsene i boka er så gode at det blir krystallklart for deg hvordan omgivelsene ser ut og alle disse detaljene i denne skjørtejegeren av en manns hverdag i New York. Det er så levende, og er lagt frem som et perfekt skrevet manus for fantasien din å spille videre på, jeg følte at jeg regisserte en film i mitt eget hode paralelt med hver setning jeg leste. Jeg blir overrasket hvis en filmskaper IKKE tar tak i det her.

Men nok om språket. Historien – brennheit. Den er så ekte, morsom og sexy. Drew Evans er en kjekk og suksessfull ung forretningsmann som bor i New York, og vier livet sitt til jobben og helgene sine til å jakte damer. Han er en selverklært rundbrenner, og stortrives med det, helt til han møter Kate og blir slått ut av “influensa”. Livet hans og alt han kjenner blir dratt opp med roten, og vi bli dratt med inn i hans indre kaos, blandet med begjær, følelser og fysikk. Mye fysikk. Det er den biten som gjør den så sexy! Han blir nødt til å sjonglere forretning og alt dette her, og det er et salig rot som underholder til siste punktum. Jeg hadde så lyst til å gi fyren en klem underveis i historien! Og jeg tror enhver jente drømmer om å være Kate, dere vil forstå hvorfor.

Den kan absolutt anbefales som en lett og lystig bok å nyte på stranden i sommer, og det er ikke bare noe jeg skriver fordi jeg vil til New York!

Review on the book Tangled by Emma Chase.

GOING AWAY OKAY


ph_priv

Hallo bloggen! Det er ikke mange minuttene du får av meg lenger, jeg sitter her og føler at jeg vanskjøter mitt eget barn. Unnskyld! Jeg løper meg selv i hælene om dagen, uten at jeg helt klarer å sette fingeren på hvorfor, men HEI hvor det går og på torsdag drar vi! Jeg hoster stygt og snørrer enda, men de får bare vær så god og bli med på tur. Vi skal en-de-lig til Marokko! Jeg er så gira! Kofferten er allerede pakket og klar som et egg, i morgen har jeg nemlig ikke tid – da har jeg min siste dag på kontoret (au bak ribbeina!) før jeg løper av gårde for å møte en PT jeg har fått prakka på meg. NEIDA, jeg gleder meg til det, jeg skal nemlig løpe maraton (…….) til høsten og trenger all den hjelp jeg kan få! Det skal jeg fortelle dere mer om senere. “Senere, senere, senere”… Men livet er jo , si.

Apropos livet – i dag fant Thea to sjukt fine leiligheter til oss i Oslo, som vi skal prøve å kaste lasso etter! Kryss fingerne! Visningen er allerede på tirsdag. Kanskje jeg har adresse i Oslo før jeg rekker å stave “sjøbuse”.

Jeg rekker iallfall ikke å stave det nå, for nå må jeg hekle. Snakkes senere, babes! Fortell meg noe fint på T (for tirsdag) så lenge!

Hey! My suitcase is finally packed yet again, and on Thursday I’m going to Morocco! So excited! Tomorrow I’ve my last day at the office (oh…), before I have a meeting with a personal trainer. I’m gonna run a marathon this fall, you see, so I need all the help I can get! I’ll tell you more about that later. Oh, by the way, my friend found two appartments in Oslo today which we are drooling on. Cross your fingers for us – maybe my address will be in Oslo before I even get to spell the word ‘boogieman’! Got2go, my mom and aunt are waiting for me downstairs – we’re gonna crochet. Later, babes!

LET BODY DECIDE

Det er så gøy at dere synes det var så gøy med meg og KLM! Den evnen dere har der, den evnen til å unne andre suksess og glede seg på andres vegne, den må dere vokte med LIVET. Gull verdt! Dere óg! Tusen takk for så mange fine ord, og jeg gleder meg sånn til å dra på tur med dere igjen!

Men før vi gjør det må jeg se og bli frisk. Jeg trodde det var pollen, men bare et kvarter etter at jeg snakket med dere sist, på torsdag, gikk kroppen min fullstendig ned for telling. Feber og hosteanfall natten gjennom og på fredag lå jeg rett ut hele dagen og fikk aldri dratt på H&M loves music som jeg hadde tenkt, og heller ikke møtt igjen de jeg reiste med i Kina – Dave som har kommet helt fra England og alt! Jeg er så lei meg for det!

Lørdagen var kroppen min og jeg iallfall litt mer på bølgelengde, jeg dro den med i bursdag på en båt med Little Norway-øl og solnedgang, og Tom Cruise (venstre i bildet) og far til mitt eneste barn (høyre), han heter Eskil og er jagerflypilot og det var hans fly jeg designet i for-i-fjor.

(tenkepause)

Det er  jagerflyet som er barnet vårt, altså, bare så ingen misforstår det.

Det var en superhyggelig kveld, og Little Norway må dere faktisk smake, selges på Meny. Jeg smakte ingenting på lørdag, sjuk som jeg var og manglet smaksløker, men jeg har smakt den før og den er helt nydelig. Hvis dere har vært på Craw Bar i Oslo, verden deiligste ølsted, og liker øl med litt mer smak og det lille ekstra, vil dere elske den her. SÅ god!

Nå skal jeg hoste meg gjennom mandagen, ukens spebarn, og resten av uken blir min siste på kontoret i Sagveien. Torsdag reiser jeg til Afrika, og når jeg kommer hjem igjen står jeg uten jobb. Igjen. Jeg ser ingen annen utvei enn å trøstereise.

Hvordan går det med dere?!

____________
Thanks a lot for all your kind words on my last post about my new flame – KLM. That skill you have, to begrudge other their success and to be happy for others, you should guard that skill with your lives. That skill is worth gold! And so are you! Thank you so much, I can’t wait to travel with you again! But before I do that – I need to get well. I thought it was an allergic reaction to the flower dust outside, but after I spoke to you on Thursday my whole body shot down. I catched a fever and had series of ugly coughing all through the night, and when the Friday arrived I couldn’t do anything but lay in bed. Such a mess! I even missed the H&M loves music-event and I didn’t get to meet up with two of those I traveled China with. I’m so sad about that! Dave even came here all the way from England! BAD timing, body. BAD bad timing.

Saturday I felt a bit better, enough to join a b-day party in a boat with Little Norway-beer and sunset, and Tom Cruise (left in the picture) and the fighter pilot Eskil, who flew the F-16 I designed two years ago. Such a good night, and that beer I’ll recommend for you! Such a good taste, if you’re into beer with a little bit more taste than the regular one. Now I’ll have to cough myself through Monday and the rest of the week will be my last at work. On Thursday I’m off to Africa and when I get back – I don’t have a job anymore. Unemployed yet again. I guesss I’ll have to travel, then.

How are you?!

FREEZE THE WORLD!

Jeg har så mange hjertesukk over den retningen verden har tatt de siste årene, og jeg klarer ikke å se om det bare er jeg som blir eldre og gror nye tanker, opplevelser og meninger om ting, eller om det faktisk er verden som er i ferd med å bli splitter pine gal. Dagens hjertesukk får slippe gjennom filteret, det finnes grenser på hvor mye en klarer å sitte inne med:

Jeg syns det er så forferdelig trist at verden har kommet dit at media må slå opp gode gjerninger folk gjør som om det er en SENSASJON. Hei, STOPP, FRYS VERDEN, noen har vært snille i dag! Noen har brydd seg, riss det inn i verdenshistoria med MOTORSAG og etsende syre!

Hva er det som har skjedd? Å gjøre gode gjerninger for hverandre burde vært like selvfølgelig som…. å være avhengig av oksygen (eller Channing Tatum) for å leve! Skjerp dere! Se hverandre, hjelp hverandre, vær et godt medmenneske. Og nå skriver jeg til alle, meg selv inkludert. Det har gått for langt når det å strekke ut en hånd er det som lager overskrifter. Og misforstå meg rett da – vi skal fortsette å applaudere hverdagshelter, takke dem og hylle snillismen, ingenting lyser opp et trist mediebilde mer enn en gladhistorie om en bussjåfør som stopper hele bussen fordi ei jente sitter og gråter i grøfta, men det burde ikke være sånn. Det burde ikke være så himla spektakulært som det tilsynelatende har blitt, det å stille opp for de man deler en hel verden med. Det burde vært en selvfølge.

_________
I’ve so many sighs about the direction our world is about to go, and I can’t decide if it’s me that are getting older and new perspectives and views on things, or if it’s the world that is actually going mad. I’ll let today’s sigh go through the filter, it’s a limit for how much thoughts and grieves a girl can hold onto all by herself:

I think it’s SO sad that the world has come to this point that media has to make BREAKING NEWS out of a good deed done. It’s presented like a sensation; hey STOP the world – FREEZE, someone has been kind today! Someone has cared, write it into our World History with a chainsaw and corrosive acid!

What is going on?! Doing good deeds should be just as of course as air (and Channing Tatum) is to us for survival! Come on! See eachother, help eachother and be a good humanbeing. And now I’m writing to all of us – myself included. It has gone too far when a reaching hand gets it’s own headline in the papers. Get me right – I want us to still applaud everyday heroes, we must continue to thank them and to praise them, nothing lightens up the picture of the world more than a good story about a guy that stops his whole bus because a girl is sitting there crying by the road, but it shouldn’t be like that. It shouldn’t be as spectacular as the media makes it look – a simple thing such as standing up for eachother and care for the people you’re sharing the world with. It should be an obvious thing to do.

TINY THINGS IN MAY

Denne uken blir fin fordi

- Jeg er tilbake på kontoret bak murveggene ved elven og de grønne trærne, og det er så fint der – både utenfor, og inni

- Bloggen har flørtet med en lenge nå, og får endelig snart lov til å fortelle dere om sin siste flamme (dere kommer til å elske den)

- På fredag kommer en av de jeg møtte ute i verden på besøk til Norge, herregud! Fantasi møter virkelighet, tenker jeg, men verdensreisa var jo en virkelighet det óg, kanskje jeg tror på det selv når jeg ser han stå der i levende live, at han ikke bare var en karakter jeg hadde i en fjern drøm en gang, men at det faktisk skjedde. Kina skjedde. Jeg var der. Jeg gikk faktisk på den kinesiske mur, og på fredag møter jeg to av de jeg gikk den med, det blir så rart og helt fantastisk

- På lørdag er det bursdagsfest!

- Jeg sover i min egen seng igjen, og det er så godt at jeg finner ikke ord for det

- Det startet med solskinn på en mandag

- Når uken er over er jeg syv dager nærmere neste reise, for den skjer til neste uke og jeg kan nesten ikke vente men det er jeg jo pent nødt til

- Gjenforent med fin fyr etter altfor mange dager uten, love love

Har dere en fin uke foran dere? Eksamen er straks over nå, sant? LYKKE TIL, alle flittige! Jeg heier på dere!

_____________
This week’s gonna be great because

- I’m back at the office behind the bricks by the river and the green trees, and it’s so beautiful there – both outside and inside
- My blog has been flirting with someone for a long time now, and I can finally tell you about the latest flame! Very soon, you’re gonna love it
- On Friday one of those I met during my travel around the world is coming to Norway, oh. Fantasy meest reality, I might think, but then again my travel WAS reality and maybe I’ll get that when I finally meet one of them who I shared it with again
- Birthday Party at Saturday!
- I’m sleeping in my own bed again, it’s so good I can’t even find the words
- Sunshine on a Monday
- When this week is over I’m seven days closer to my next trip, that’ll be next week and I really can’t wait but I have to
- Reunited with my man after way too many days without!