September 18th, 2014

DROWNING IN BOOKS

Så ble jeg en slave av pensum jeg også. Det fine med å bo med ei som allerede har tatt en bachelor, er at hun kan gi meg medfølende blikk og berolige meg med at jeg definitivt ikke er alene om å ha det sånn jeg har det. Skippertak, bare én måned inn i studentlivet! Jeg leser og leser og leser, og jeg gjør ikke noe annet enn å lese. Jeg var jo så inne i det! Jeg hadde akkurat funnet ut av det, og kommet inn i en behagelig rytme i sjongleringen av jobb og studier, men så dro militæret meg rett ut av det igjen. Korthuset jeg hadde bygget på siden skolestart bare KOLLAPSET foran øynene mine, jeg hadde med meg bøkene mine og mente virkelig at jeg skulle lese om kveldene under hele øvelsen, men det gikk jo ikke med den “krigen” som var, og alt vi hadde å gjøre. Så nå henger jeg etter i alle fag. Men jeg ER flink pike, jeg er det, og jeg leser meg sakte men sikkert opp igjen. Å gi opp er iallfall ikke et alternativ, så det er bare å bite.

Hvordan går det med dere, medstudenter? 

(All denne lesingen er forresten supereffektiv på innredningen av rommet mitt, nå er den ene bildeveggen min ferdig og jeg har fått både teppe på gulvet og nattbord ved sengen! Jeg må snart lese meg til IKEA også, så jeg får på plass et skrivebord og en liten kommode. Lenge leve pensum!)

I’m spending my days reading. All I do is read. The military training last week made me miss out on several classes, so I’m a bit behind on the curriculum. But I’m doing my best to get back on track, to give up is not an alternative. 

September 14th, 2014

BECAUSE I’M HAPPY

Hey supers! Har helgen vært fin? Min har bare rent ut mellom fingerne mine som vann, eller snørr, for det har med hånden på hjertet vært mer av dét enn noe annet. Passet meg forferdelig dårlig å bli sjuk når dette var den helgen jeg fikk besøk fra Bergen, og det skal sies at jeg har gjort en heroisk innsats med meg selv for å ikke kjede besøket mitt halvt i hjel. Jeg har følt meg som et påkjørt ekorn, og initiativet har vært deretter. Vi fikk oss iallfall en luftetur ned på Løkka for en kaffe i går, og to deilige middager hjemme i leiligheta. Nå sitter jeg og skjærer tenner i frustrasjon over at jeg heller ikke får blitt med samboeren og jentene på konsert med Pharrel Williams, men den moste gnageren i meg orker ikke tanken på å gå ut at all så da får jeg vel bare bli sittende her og vente på bedre tider. Vekk i morgen!

Slenger med ett bilde fra Sør-Afrika, da jeg jobbet som frivillig på Kwantu Game Reserve på starten av verdensreisa. I morgen har jeg en FANTASTISK konkurranse til dere, i samarbeid med bloggkjæresten! Da kan dere jo gjette hva premien er?

Hey supers! How was your weekend? I’m still feeling sick, so mine wasn’t as good as I hoped. My best girl came all the way from Bergen to visit me, so at least I didn’t have to suffer alone. Tomorrow I’ve got an amazing contest for you, can’t wait to tell you more about it!

Photo_priv, Kwantu, South Africa 2012

September 10th, 2014

TWO TIMES SEPTEMBER
Mens september 2014 legger seg over oss som et teppe av fargerik løv, spinner tankene mine tilbake til fjorårets:

Jeg jobbet som manusforfatter i redaksjonen til MMA-studio for TV2 Zebra, og hadde kontor i Nydalen, men bodde hjemme i Fredrikstad, og jeg hatet hver dag som pendler på Østfoldbanen. Jeg løp og løp i skogen og i god tro om at befalskoleopptaket var mitt neste trekk (før mentaltrener Tommy Fjeldheim snudde oppned på dét), og reiste til Italia og Roma med min kjære mor, jeg hadde bloggtørke, og var på øvelser med Heimevernet, to på rad, og jeg elsket det, og jeg elsket høsten, den fargerike, krystallklare høsten. Ps. I love you still.

Jeg føler at årets september er en tro kopi av fjorårets, bare i en litt fornyet drakt, og det trenger ikke være noe negativt det: jeg jobber fortsatt i Oslo, men nå med sosiale medier, event og digital markedsføring, og ikke manus, og jeg bor ikke lenger i Fredrikstad, men i hovedstaden selv, og slipper derfor å hate hver dag som pendler – takk og pris! Jeg løper fremdeles, men med et godt liv som mål, ikke et opptak, og jeg er på øvelse med Heimevernet – og elsker det like høyt, og jeg reiser kanskje ikke noe sted i september i år, men jeg planlegger høstens senere eventyr, så reise er en ingrediens i årets september også, men i tankene, og bloggen tørker i år som i fjor, og det eneste nyenye er at jeg har flytta til Oslo og blitt student. Og det er helt greit. Det er greit å ikke designe jagerfly, reise jorda rundt og oppleve et fyrverkeri av eventyr, inntrykk og impulser HVERT år. I det store bildet er det hverdagene det er flest av, og det er de som danner det livet du skal sitte og se tilbake på om noen år.

…………

Det er iallfall det jeg sier til meg selv, i et håp om å stilne den evige lengselen og savnet etter “noe mer”, “noe større”, “noe villere” hele tiden. De siste årenes eventyr har gjort meg så rastløs, jeg får helt mark av å ikke vite at jeg har noe stort i vente rundt neste sving. Hvordan jeg skal få dette kaoset av en sammenkrølla papirlapp tilbake til et straight A4-ark er meg en gåte.

Har noe forandret seg for dere, fra én september til en annen?

Looking back on last year’s September: I worked as a screenplay writer for MMA-studio at TV2 Zebra, had my office in Oslo but lived in Fredrisktad and hated that hour with train everyday. I ran in the forrest, was getting fit for fight and the Army School, and went to Italy and Rome with my mom, my blog was dry and I attended two military trainings with the Home Guard and I fell in love with Autumn. This year’s September is almost the same, the only difference is my new job (with social media, event and pr) and I’m living in Oslo now so I don’t have to hate the everyday traveling, and I’ve become a student. Smile, Marie, you’re life is impeccable!

August 26th, 2014

TODAY’S

Jeg visste jeg gjorde lurt i å spørre dere! Tusen takk for alle innspill og oppmuntrende kommentarer, hvis bålet var slukket i går så ulmer det iallfall litt i dag, og med et pust, en gnist og litt bensin på så skal det her bli så bra igjen!

Pappa kom hjem fra sykehuset på fredag, og selv om det var et godt tegn, selv om han er hjemme igjen, er ingenting som før, jeg tror ikke det er det for noen av oss. Jeg våker over telefonen min som en hauk i tilfelle det kommer en ny skrekktelefon hjemmefra, mamma lytter etter pusten hans, og det satt et støkk i hele familien, og tankene og perspektivet mitt skjelver fremdeles, som små urolige etterskjelv etter en åtter på Richters skala. Men det er ikke så rart, og vi senker nok guarden litt etterhvert, alle sammen, det tar bare litt tid å fordøye at livet kan snu så plutselig. Selv om vi egentlig vet det godt fra før. Vi VET det jo, men en rekker aldri å ta på seg rustningen før slaget allerede har truffet i magen, gjør en vel?

Bare noen bilder fra i dag. I kveld er det fin fyr på besøk, og jeg skal legge beina på bordet etter jobb, en løpetur, TO klesvasker, en militær pressemelding og en bedre middag.

Hva har dere gjort i dag?

Pics from my day. Google translate the rest, my bf just came in.

August 21st, 2014

PIZZA

MÅ elske jobben min. En av mine nyeste arbeidsoppgaver er å lage pizza hjemme anhver uke, og jeg som alvorlig talt trenger å lære meg å lage mat tar oppgaven SÆRDELES seriøst. Og ikke bare skal pizzaen min smake godt, den skal se FIN ut også, pyntet og dressed up for selveste Facebook og tusenvis av mennesker. Så langt har det gått greit, men jeg trenger flere oppskrifter!

Så jeg tenkte å spørre dere – har dere noen gode pizzaoppskrifter til meg? Både vegetar og vanlig! Skriv dem i kommentarfeltet og jeg vil elske dere foralltid.

(Hvis dere lurer på om jeg bruker noen av oppskriftene deres etterhvert, kan dere følge siden jeg lager disse pizzaene for HER. Kommer til å legge ut oppskriftene også, så ikke bli sure om jeg stjeler fra dere da)

Gotta love my job, one of my new tasks is to make a pizza every second week. And I’m hopeless in the kitchen so this is a perfect exercise for me – I need to learn and score some wifey points haha. The pizza has to taste good, but it also has to LOOK good ’cause I have to share it with thousands of people at Facebook as well as a part of my job. So far so good, but I need more recipes. That’s where you’re needed – do you have any good ones for me?! Please drop in my comment field and I’ll love you forever. Both vegetarian and with meat. Thanks!

August 13th, 2014

THE WORD ‘bed’ LOOK LIKE A BED

I dag tidlig våknet jeg i en SENG, og tenkte “Ååårhh herreguuud, jeg våknet i en SENG!”.

Og så ble jeg der hele dagen.

Neida, sjefen. Jeg har vært på skolen. Men det var helt fantastisk å sprette ut av en stor, deilig seng, og ikke bare kave seg opp fra en madrass på gulvet, eller krype som på glasskår ut av en skjelvende feltseng, i frykt for at den skal kollapse ved neste pust. Seng er best!

På skolen i dag var det informasjonsmøte om studiet, som sikkert var ment til å berolige oss og være til hjelp, men jeg fikk bare enda mer panikk, jeg. Prøver å bite tennene sammen og tenke at om to, tre måneder er alt så lett som bare det, går som på skinner og hånd i hanske, men utålmodig som jeg er vil jeg forstå ALT med en gang og blir frustrert når jeg ikke gjør det. Puste, puste, puste.

Nå er det revy, vi snakkes plutselig!

FINALLY got a bed in my bedroom!

August 6th, 2014

SECOND THAT


ph_priv, Roskilde festival 2014, Denmark

Jeg ler meg i hjel av Antibloggerens svar til Øyafestivalens opprørte naboer, det er jo helt sant. Den apokalypsen må dere lenger ut på landet med, naboer. Sett sånn syting!

Jeg skal festivalblogge fra Øya i år som i fjor og året før der, skal noen av dere dit?

It’s time for this year’s second festival – Øyafestivalen in Oslo. See you there!

June 30th, 2014

FIRST TIME AT ROSKILDE

See you there?!

June 24th, 2014

HOME SWEET HOME

To føtter på norsk jord igjen, hjemme for å ta i mot blomster, kyss og rødvin, og feire bursdagen min på etterskudd med familien, og jobbe litt, dra på visning, og hente en pakke på posten, og skrape bort enda et land på kartet, og så pakke kofferten igjen for nå står min aller første Roskilde for tur og så til Spania igjen etter dét. Jeg er så UNIKT fornøyd om dagen, reiser hit og dit og vokser på dét, og har en mann som burde ha sittet og furte foran TV’en da jeg kom hjem, som han selv sa, for at jeg dro på tur uten han, men i stedet disker han opp med deilig biffmiddag til velkomst og jeg og hjertet mitt smiler om kapp med solen. Jeg føler meg så ekstremt heldig som har det sånn her, med han og med så gode venninner kun et tastetrykk unna, og familie og med helsa i god behold, og jeg vet ikke hva mer en jente kan ønske seg. Annet enn en BMW X6 og et møte med Channing Tatum, men det vil vel alltid ligge der og ulme i bakgrunnen uten at jeg får gjort så mye med dét.

Barcelona var FANTASTISK. Jeg fikk hentet så mye krefter, og det var deilig å reise for å slappe av til en forandring, vanligvis reiser jeg hit og dit og førstemann til å oppleve ALT som er i landet før jeg drar igjen, denne gangen var vi to jenter på tur, shoppet, fikk massasje til bursdagen min (TAKK TAKK TAKK!), solte oss, koste oss med cava og sov til vi våknet av oss selv, og vi tok livet med knusende ro. deilig! Jeg kan ikke huske sist jeg hadde FERIE, virkelig en ferie – ikke bare reise. Barcelona, du var så god mot oss. Flere bilder kommer!

Dere har spurt litt i det siste:

Jeg bare lurer på om du sparer opp mye penger før du drar på alle disse reisene ? :-)
Jeg bruker ekstremt lite penger når jeg er hjemme, så det meste av lønna mi går stort sett til å reise. Jeg bestiller også de fleste reisene mine når det er salg, og finner billige steder å bo, så ikke tro at jeg er steinrik og flakser hit og dit på 1000-lappene mine – det gjør jeg absolutt ikke! Jeg sparer opp så jeg har nok til å klare meg + litt til.

Hva slags kamera bruker du på reisene dine?
Jeg har med meg mobilen min, en Samsung Galaxy S4 Zoom, som er mer et kamera enn det er telefon, det blir det gode bilder av, og så redigerer jeg bildene med VSCO-cam, en app med deilige effekter. Med mindre jeg er hjemme, da går det i photoshop! Jeg har også med meg speilrefleksen, Canon 550D, det er det jeg bruker mest!

Nå skal jeg hive meg i dusjen og pakke ut, selvom det nesten ikke er noe poeng – jeg drar igjen om fem dager… Hei, hvor det går! Håper dere har en fin start på sommeren deres, superfjes! Og takk for alt dere legger igjen av ord og tanker!

I’m back home again – just to recieve flowers, kisses and red wine, and to celebrate a my b-day with my family and to work a bit, and to pick up a package at the post office and to scratch another country at my scratch map, and to pack my suitcase again ’cause now I’ll be off to my very first Roskilde festival, and then I’m off to Spain again after that. I’m so happy these days, traveling a lot, having a man at home waiting for me and welcoming me with a delicious beef dinner instead of being grumpy about me traveling without him haha. My heart and mind is smiling wide! I’m so lucky to have this life, with my man, my travels, my family, my friends and my health, I don’t know what more a girl can ask for. Of course, a BMW X6 and a meeting with Channing Tatum, but I guess those things will always be there in the background without me being able to do anything about it. 

Barcelona was AMAZING. It was a real vacation where I could relax, catch my breath and not like my other travels – where I go here and there, trying to experience the whole country in only a few days. I needed this kind of trip! A real girl trip with massage for my birthday, spa, shopping and cava and we slept till we woke up by ourselves and oh, Barcelona – you were so good to us! I’ll show you more pics later.

You’ve been asking me how much money I’ve saved for all these travels – and my answer to that is that I don’t really use any money when I’m home, so all my earnings go to my travels. I’m also booking travels whenever it’s on sale, which of course makes it cheaper. And I try to find cheap places to stay, it doesn’t have to be expensive, you know!
And regarding my camera – I’m using my phone, Samsung Galaxy S4 Zoom wich is a great camera, and my Canon 550D. I’m editing my photos with VSCO-cam, an app, and with Photoshop when I’m home :-)

June 10th, 2014

PINSEN


Pinsen har vært så fin, jeg gikk barbeint en hel dag, og badet i sjøen, og fikk drysset et par fregner på nesen, og så filmen The Eagle med Channing Tatum (!!) og FF* lot meg ligge i armkroken til tross (“…..han er jo ikke fin, da. Idiot. Se på’n, a. Pinglete. Filmtriks.” og sånn går refrenget), og jeg har kost meg sånn med fine mennesker, og jeg ble både full og brun, og fikk solbleket hår, og i går tok jeg ut navel-piercingen min og jeg føler meg plutselig så innmari voksen når jeg ser ned der den pleide å være. Jeg har hatt den i siden jeg var seksten, og det er sikkert noe i det. Nå er siste spor av tenåra borte, og jeg er tjuefire om ni dager. Tjuefire. Hva. Skjedde. 

Nå har jeg akkurat vært ute og løpt, PT’en min fra DRIV trening har sendt over den skuddsikre planen som skal få meg i form til løpet i september, så da er det jo bare å starte. Det er deilig å ha en uke-for-uke-plan, jeg trenger noe, eller noen, som fysisk holder meg gående, det skal så lite til før jeg mister fokus! Så langt, så bra.
Vel, bra var kanskje å ta i, jeg krangler så innmari med meg selv der jeg løper. En del av hodet mitt prøver å overbevise den andre om at det er OK å gi seg nå, det er “tross alt så innmari varmt ute”, og “du har jo ikke drukket så mye i dag, Marie, kanskje det er lurt å gi seg?” og “Å KJENN! HOLD! STING I SIDEN! Du burde slutte å løpe til det har gitt seg, for det gjør så vondt!”, og “aiaiai, jeg hører du fortsatt sliter litt med hoste, kanskje vi skal ta det litt rolig i dag?”, mens beina flyr, og den andre delen av hodet mitt prøver å fortelle meg at “bare løp, du, Marie, det her går helt fint!” og MENTALITETEN min får jo kjørt seg mer enn hva beina og kondisen gjør, herregud, for et kaos. Det må være slik det føles å ha en djevel og en engel på hver av skuldrene sine. Men – jeg gjennomførte, smil!

Hva har dere gjort i pinsa, supers? Jeg har savnet dere oppi alt som har vært offline!

*Fin Fyr

____________
Had such a lovley long weekend, walked bare feet a whole day, got a couple of frickles, watched a Channing Tatum-movie together with my man (he hates how much I love him haha), I’ve had the best time with the best people, gotten drunk and tanned and my hair is sun-bleached and yesterday I removed my belly piercing – I suddenly feel so much more grown-up! Haha. I’ve been having it since I was 16, might be the reason. Now all traces of my teenage are gone and I’m turning 24 in nine days. 24. What. happened.

I just came back from a run – trying to get back in the good drive I used to have, to get ready for the marathon this Fall. Wish me luck with that, I’m such a lazy ass…. What have to done this weekend? I’ve missed you!