Hvis livet mitt var en bok

Helg og ikke helg; jeg jobber, hvis det kan kalles jobb, der jeg virrer rundt med Instagram på håndball-cup sammen med mennesker jeg elsker å jobbe sammen med, og syns det er en fascinerende tanke at dette er noe jeg får betalt for å gjøre.

Helgens kontor, Gjensidige Cup, er på Nordstrand arena, og jeg ble unormalt glad av å oppdage at jeg kunne ta toget fra Moss til Holmlia, i stedet for via Oslo, og buss videre derfra. Jeg hadde nesten den samme følelsen som jeg har når jeg reiser rundt i verden alene; det å navigere seg frem til nye steder helt på egenhånd er noe av det beste jeg vet, finne ut av ting og håpe at jeg treffer riktig med buss og retning, og så den deilige følelsen når jeg faktisk gjør det. Finner riktig holdeplass og riktig buss, kommer meg av akkurat der jeg er ment til å være. Og selve reisen, det å sitte der og veksle mellom å se ut på helt nye landskap som bader i solskinn og glitrende snø utenfor vinduet, og lese et par sider til i en bok jeg har blitt fanget av, da jeg skulle hjem igjen nå i kveld satt jeg på gulvet på Oslo S og leste mens jeg ventet på toget, og vurderte helt alvorlig å miste toget med vilje bare for å kunne sitte der og lese en time til, men det er jeg glad jeg ikke gjorde for jeg ble ferdig med boken to minutter før toget stoppet i Moss, det hadde vært uendelig kjedelig å lese den ut på Oslo S og så ha en bokløs hjemreise. Men sentralbanestasjonen er en perfekt lesesal, jeg blir så rolig av sånne steder; flyplasser, togstasjoner, mennesker på vei til steder, jeg bare forsvinner i forbifarten deres og inn i min egen verden, jeg kobler mer ut der enn i min egen sofa.

Nå er jeg tilbake i den, sofaen altså, og har akkurat plukket meg en ny bok å lese. Jeg begynner alltid å tenke på mitt eget liv som en bok, når jeg leser om andre menneskers liv på den måten. Hvis det hadde vært tilfelle ville jeg tatt en alvorsprat med forfatteren, og bedt henne endre et par ting, og kanskje fjerne den Toro-episoden, og den der jeg klatret på vasken. Ellers syns jeg hun skriver en ganske god historie. Det er jo umulig å forutse hva som skal skje i neste kapittel, med alle disse håpløse forholdene og plutselige innfallene fra alle kanter.

Men stort sett trives jeg som hovedkarakter, jeg gjør det.

3 kommentarer

  1. hvilke bøker er det snakk om? tar gjerne imot tips:)

    1. Ja, tenkte å lage et innlegg om det veldig snart! <3

  2. Kjenner meg godt igjen i det å bli rolig på slike plasser, som togstasjoner og flyplasser; kobler ut mer enn sofaen hjemme jeg også. Har alltid med en eller flere bøker på tur, enten i skriftlig format, eller i form av lydbok; kommer an på hvor lett jeg reiser. Lydbok på fly er noe jeg virkelig nyter, spesielt med noise canceling headphones.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *