Et kvarter

«Jeg tar et kvarter av gangen, jeg», pleide du å si, og når stresset og presset har stått på som verst, med foredrag og jobb og alle og alt annet som krever sitt har gått til hodet på meg, har jeg tatt frem det kvarteret ditt i mitt stille sinn. Omfavnet det fullt og helt, lagt fra meg stresset over ting som skjer langt der fremme, og heller konsentrert meg om de neste femten minuttene – og kun det. Det foredraget om tre måneder, SKJER det i løpet av det neste kvarteret? Nei. Nei, nettopp. Stress avlyst. Tankevirksomhet avlyst – du er her og nå, pust med magen. Ta et kvarter av gangen. Pust.

Og det hjalp. Det hjalp så fryktelig mye, da jeg først begynte å ta deg på ordet, sånn på ordentlig.

Men det er også fryktelig lett å glemme, når det atter en gang stormer og alt jeg ser er et tårn av prestasjoner og gjøremål foran meg i kalenderen. Derfor bestemte jeg meg for å tatovere det lille kvarteret på armen. Som en evig påminnelse om å leve i nåtid, om å slutte å forhåndsstresse, og som et evig minne om deg, pappa. Kloke, fine pappa som jeg ikke lenger hører ordene til, men de spinner inni meg allikevel og nå har de havnet på huden min óg.

Jeg fikk idéen om tatoveringen i fjor, og begynte å søke etter hvordan et kvarter kunne se ut i blekk. Med enkle streker og i all beskjedenhet. Vurderte å skrive «15» bare, men magefølelsen sa nei, du kommer til å angre. Jeg søkte rundt på nett, likte ingenting av det jeg fant (stort sett bare klokker), og tenkte neivel. Vet du? Da tatoverer jeg bare et kvarter – slik det ser ut på klokka. En nittigraders vinkel med en bue.

Så det ble det, og her er den.

Plasseringa kan virke litt random, men den er nøye planlagt, altså, haha. Den er ment for meg, tatoveringa. Man ser den ikke bakfra når jeg har armene ned, man ser den ikke når jeg sitter og jobber og man ser den knapt når jeg vrir håndleddet så underarmen kommer til syne. Men JEG ser den, når jeg trenger den. Og gjett om jeg trenger den.

Takk, pappa. For at du snakket så tydelig at jeg fremdeles kan høre deg, selv om ordene dine har stilnet.

45 kommentarer

  1. <3

 1. En av de fineste tatoveringen jeg har sett

  1. !! tusen takk <3

  1. <3

 2. Har sjelden sett en tatovering med mer mening. Eller mer kjærlighet! Noensinne! ❤

  1. Åh, takk for fin kommentar, Pål! <3

 3. Jeg blir både glad og trist ❤

  1. <3 <3 <3

 4. Åååå, jeg ble helt rørt jeg nå..

  1. <3

 5. Likte den veldig godt! <3

  1. Takk! <3 Veldig fornøyd!

 6. WOW, så sterkt! God helg 🙂

  1. Takk det samme! <3

 7. Nydelig. Sterke budskap fra pappaer varer evig♥️

  1. Så sant <3

 8. Du, pappaen din, familien din, er virkelig noe å se opp til. Takk for at du deler, for at du hjelper andre med alle de kloke tankene du og de rundt deg har.

  1. Åh. Tusen takk, Mona! For en nydelig kommentar <3

 9. Så utrolig nydelig.<3

  1. <3

 10. Å! Denne var fin! Og viktig! Hva tenker du om at andre kanskje kopierer?

  1. Tusen takk! Det må de bare gjøre <3 Den har jo sin personlige betydning for meg, men hvis andre vil ta den enten som en påminnelse om å ta et kvarter av gangen – eller bare fordi de syns den er fin, så er det bare hyggelig 🙂

 11. For en fin og vakker tatovering <3

  1. Takk! <3

 12. Linn-Elisabeth Halvorsen

  Ååå, nyre❤️

  1. Tarm <3

  1. <3

 13. altså jeg ble rørt til tårer av det her, fineste tatoveringa jeg har sett <3

  1. <3 neimen åh, tusen takk!

 14. Tidenes tatovering. Jeg bøyer meg i støvet! ❤️❤️ Nesten så man får lyst til å kopiere, men den skal få være din ❤️

  1. Åh, tusen takk, Kristin! <3

  1. <3 takk!

  1. <3

  1. Takk! <3

 15. Dette er så fint! Både tatovering og budskap og det personlige bak. Jeg har et notat»ark» på mobilen som heter Kloke ord, og «ta et kvarter av gangen» havnet der da du snakket om stressmestring på Snapkollektivet <3

  1. Tusen takk! Åh, nå ble jeg glad <3 Godt å vite at pappa inspirerer langt utover husveggen!

 16. <3 <3
  Fy søren så fin(t). <3

  1. <3 takk!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *