Gavetips som (nesten) ikke koster noe

Jeg får høre at jeg er gjerrig i ny og ne, selv føler jeg egentlig ikke at jeg er det – jeg spanderer øl når jeg er ute, er opptatt av å gi bort jule- og bursdagsgaver som betyr noe – og da er ikke prisen så farlig, jeg kjøper «så denne og tenkte på deg»-gaver og syns generelt jeg kan være ganske spandabel til tider! Men jeg er samtidig (veldig) flink til å spare, og i hvert fall nå når jeg har et lån å betjene – både i banken og hos mamma.

Så her har jeg samlet noen gavetips til deg som er som meg – enten fattig student, gjerrig (jeg ER ikke det!) eller bare veldig glad i å spare penger (dèt er jeg, kan sikkert forveksles med å være gjerrig af):

 • Hjemmelaget tacokrydder
  Bland sammen tacokrydder, ha det i en liten glasskrukke (gjenbruk av feks tomatpurè-glassene, de er små og søte), sett en sløyfe på og pakk inn! Oppskriften finner du på Trines matblogg.
 • Konvolutter som åpnes på bestemte dager
  Den siste bursdagsgaven jeg ga til mamma bestod av 9 konvolutter (du får 10 stk hos Nille til 24 kroner), håndskrevne lapper (gratis) og diverse småting. Supert gavetips som gleder lenge! Utenpå hver konvolutt skriver du når de skal åpnes, feks:
  «Åpnes en dag du er blakk» (legg oppi en hundrings eller femtilapp)
  «Åpnes en dag du er ensom» (inni den kan du legge en lapp med telefonnummeret ditt på – en hyggelig måte å si at du er her hvis h*n trenger deg!)
  «Åpnes en dag du har dårlig ånde» (tyggispakke)
  «Åpnes en dag du trenger middagstips» (legg oppi en oppskrift du er glad i)
  «Åpnes en dag du trenger en peptalk» (legg oppi motiverende ord du finner på Internett)
  Denne gaven gleder og varer mye lenger enn bare selve julaften/bursdag, dessuten får du vist hvor glad du er i personen, på mange forskjellige måter – spredt utover flere forskjellige dager i året.
 • Flink til å hekle/strikke?
  Lag kluter, eller bikini, eller sitteunderlag
 • Bilde
  Fremkall bilder – enten ett som du bare rammer inn (billig!), eller lag en hel fotobok (de koster vel rundt 300,-)
 • Hjemmelaga gavekort
  Lag et fint kort og legg ved et håndskrevet gavekort på middag hos deg, at du gir 45 minutter med massasje, at du spanderer kino eller noe annet hyggelig. Kino er jo ikke akkurat billig lenger, men dere ser greia. Gi bort tiden din!
 • Perle noe
  Da jeg var liten klarte jeg å lage søte små krokodiller av perler. SÅ fine, og alle i familien ville ha! Alt du trenger er noen perler, et fiskesnøre og kanskje en nøkkelring – for at dyret skal bli brukbart til noe. Google eller Pinterest har sikkert masse ideer til hva du kan perle!
gavetips

(Herregud, så SØTE! Jeg må lære meg å perle disse igjen)

Andre DIY-gavetips til julegaver som er koselig å gi – koselig å få?

Les også: Tips til gaver til globetrottere

7 kommentarer

 1. Jeg hadde blitt veldig glad for tacokrydder (kanskje ikke så mye perlekrokodille ;)) Kan jo lage tacokrydder selv forsåvidt, men hadde vært kjempekoselig å få noe hjemmelagd som jeg både liker og bruker:D

  1. Jaa sant?! 😀 Godt er det óg, har testa!

 2. Åh, takk, gode tips!
  Jeg fiksa nettopp hjemmelaga kroppsskrubb i gave til noen venninner. Superenkelt og billig 🙂 En annen ting jeg synes er hyggelig er å fylle et glass med ingredienser til f.eks brownies/cookies og legge ved fremgangsmåte 🙂

  1. Åh for en fin gave! Og god ide med de glassa! Noterer meg det til neste jul/bursdag 8) <3

 3. Hjemmestrikka ullsokker slår alle andre gaver ned i støvlene!
  I fjor fikk jeg også en kjempegod body scrub av ei venninne som hun lagde selv i ei søt krukke.
  Jeg elsker generelt sånne «så den og tenkte på deg gaver» både å få og gi. Gaver trenger ikke å være dyrt, jeg vil mye heller ha noe noen har lagt tid i å finne eller lage til meg.

  1. Enig! <3

 4. Jeg perla også sånne krokodiller da jeg var yngre 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *