Luke 3: gi noe

Hver dag passerer jeg en gateselger på vei til jobb. Han har dandert alle =Oslo-bladene sine på en kul måte rundt seg, og står alltid der og hilser og smiler bredt til alle som passerer. Noen bare overser han, går rett forbi på vei mot seg og sitt. Jeg var en sånn de første dagene han stod der selv. Møtte ikke blikket, hastet forbi. Men en morgen så jeg opp, rett i det vennlige, blide ansiktet hans. Jeg smilte tilbake og sa hei i forbifarten. Tre dager på rad. På den fjerde stoppet jeg opp og kjøpte bladet hans. Jeg er enda ikke rik, og har ikke råd til å kjøpe hver eneste dag, men når jeg har noe til overs – da gjør jeg det. Og når jeg ikke har? Da ser jeg på han, smiler og sier hei allikevel. For noen ganger er godt å bare bli sett óg. Det trenger vi alle.

Og mange trenger mer. Sååå…..

Luke 3: gi noe til noen som trenger det

Regler: Vipps en krølla femtilapp (eller mer – hvis du kan!) til noen som trenger det, en venn eller en organisasjon. Eller gi bort klær du ikke bruker til fattighuset i nærmiljøet ditt. Eller i en gruppe på Facebook som feks Arvesentralen (den har vi i Østfold), hvor mennesker som ikke har mye kan hvert fall få noe. Du kan også kjøpe =Oslo (eller andre byer, hvis de også har magasinet), kjøpe mat til noen som bor ute eller noe annet fint.

Noen forslag til organisasjoner det er enkelt å gi til (har lenket til «Støtt oss»-sidene til hver organisasjon, så dere kan dobbeltsjekke at jeg ikke lurer dere, haha):

Kirkens Bymisjon: Send sms GLEDE til 2490, og gi to middager til noen som trenger det (80,-)
Flyktninghjelpen: Send en SMS med kodeord HJELP til 2142. Du støtter da arbeidet med 200 kr.
Røde Kors: VIPPS til 2272 (valgfritt beløp)

Varighet: til du ikke føler at du har mer å gi! Husk at en femtilapp kan bety mye for noen som har lite.

Legg gjerne igjen forslag til andre organisasjoner/saker du vil gi til, som andre også kan få inspirasjon av!

9 kommentarer

 1. Time to Act, en norsk jente som jobber frivillig i Afrika og bidrar der det trengs. Enten det er proteser, nye lamper eller et liggeunderlag til noen som trenger det:D Finnes på Vipps og facebook:)

  1. Takk for tips!

 2. Skal gi to middager og jeg har bidratt til en julestjerne via Kreftforeningen 🙂
  Pleier alltid å Vippse en sum til forskjellige veldedigheter gjennom året <3 Tenker alltid at jeg er så heldig som har det jeg har.

  1. For en fin ting å gjøre <3

 3. Grasrotandelen min går til Erlik Oslo. Det blir jo ikke fryktelig mye, men det er litt bedre enn ingenting. Og så er det gjennom hele året, ikke bare til jul. Og det er vel så viktig… 🙂

  1. Enig! <3

 4. Kjøpte nydelige pakkelapper av Kirkens bymisjon. Hver pakkelapp dekker en middag til en/ei som bor på gata. Godt å kunne forsøke å glede noen som gruer seg til jul.

  1. Jaa, de er så fine! Fantastisk konsept!

 5. Å dette var et fint innlegg <3

  Ikke mye igjen på et studentbudsjett heller, men Amnesty (og sikkert mange andre organisasjoner) har en ordning der man kan velge selv hvor mye man vil gi i måneden 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *