Luke 2: smil til en fremmed

For noen uker siden stod jeg og ventet på at et tog skulle passere. Jeg hadde plugger i ørene, lette etter en sang på Spotify og tittet opp et lite sekund. Og sekundet satt seg fast.

Der stod han.

En fremmed medpendler, med lue og ryggsekk på. Han stod rett ved siden av meg og så meg inn i øynene og smilte med både munn og blikk, og holdt blikket mitt akkurat lenge nok til at jeg ble satt ut og sjenert, og rømte ned i Spotify igjen, etter å ha smilt kjapt tilbake.

Siden da har jeg ikke glemt han, den fyren, som tente et bål bak ribbeina mine og ga meg en god følelse resten av den dagen – bare ved å være en fremmed fyr som tilfeldigvis smilte til meg mens vi ventet på at toget skulle passere. Det skal så lite til.

Du aner ikke hva for et sted menneskene rundt deg er på den dagen, og du vet ikke hvor mye et smil fra en ukjent kan bety – om så det for noen bare blir et svakt lysglimt i stummende mørke, eller som her; bare et vennlig fjes som brant seg fast på netthinna mi en hvilken som helst dag, og jeg har sett han igjen siden og jeg håper han ser meg igjen neste gang for da skal jeg smile like bredt tilbake. For det skal ikke mer til.

Luke 2: smil til en fremmed.

Regler: smil!
Varighet: så mange fremmede som mulig gjennom dagen din; i tillegg til å glede andre, er det også bevist at du påvirker din egen hjerne ved å smile – du lurer deg selv til å tro at du er glad, og blir automatisk litt gladere!

Legg igjen et smil hvis du blir med!

9 kommentarer

 1. 🙂
  Forrige luke var også fin, pleier å skru av nettet fra tid til annen for å fokusere på feks skole eller lese bøker. Det er litt rart og deilig å trekke seg unna verden litt.

 2. Det er så koselig. Prøver å gjøre dette hver dag, men er dårligere på det når jeg ikke er på jobb haha.

  1. Jaa <3 Jeg er dårlig på det når jeg er sulten, haha!

  1. <3

 3. Luke 1, check. Luke 2, check. Så forresten ut som om det var flere som hadde fått med seg luke 2 i dag, var så mye folk som smilte i dag:!

  1. Åh, så godt å høre! Verden er så mye finere da!

 4. Jeg så ikke luken før jeg hadde vært ute av huset og inn igjen. Men solgte et objektiv til en fremmed og det var ganske hyggelig da? 🙂

  1. Hurra! <3 innafor!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *