A MOTHER'S DAUGHTER

De fleste på min alder tar opp lån, kjøper hus og etablerer seg i egne leiligheter. Kaster hele det livet de kjenner opp i himmelen, og løper så rundt i rundinger på bakken og prøver å fakke det lille som ramler ned igjen i neste fase – voksenlivet. Tryggheten forsvant sporløst i luften, ansvaret er ganget med en million, og den lille fugleflokken de en gang var har forlatt redene sine og spredd sine vinger.
OG SÅ HAR’U MEG, DA.
Jeg har klippet av meg begge vingene og krøpet inn under mammas trygge dyne igjen, hvor jeg ikke har ligget siden jeg var 12 år og livredd for tordenvær. På morgenen i dag tok jeg meg i å parfymere meg i hennes lukt også, da tenkte jeg det var på tide å gi seg mens leken var god, legge til de 11 årene jeg trakk fra og komme seg tilbake til virkeligheten og opp i andre etasje igjen. Hvem vet hva det neste hadde blitt, plutselig løper jeg rundt her og kjøper alt som er lilla, leser Allers og har manisk dilla på skjerf jeg óg…
Neida, fine mamma, love you – og takk for at jeg fikk sove på rommet ditt mens gulvet mitt er et hav av olje! Det var noe nostalgisk, barnslig og rent lykkelig ved å ligge der, det å sovne til lyden av mammas pust igjen. Alle som har muligheten burde ta seg tid til å sove litt hos a’ mor i ny og ne, før vi vet ord av det har de røsket med seg gloriene sine og gått i forveien. <3

People at my age usually buy their own houses, take out loans and establish themselves in their own places. Throw the life they know up in the air, and then run around in circles trying to catch whatever of it that falls down again in the next level – adult life. The safety’s gone, the responsebility has grown and the small birds they once were have left their nests and spread their wings.
AND THEN IT’S ME. Back in my mom’s bed, where I haven’t been since I was a 12 year old girl afraid of thunderstorms. Today I caught myself using her parfume – and then I thought it was time to get back to reality, and to my own floor…. Thank you for letting me sleep at your room while my floor was filled with oil, mom! It was something childish, nostalgic and beautiful about that. All that still has the opportunity should sleep in their mother’s beds once in a while. Before we even know they’ll be grabbing their glories and leave ahead of us. <3

5 Comments

  <cite class="fn">Maria</cite>

  Så skjønt! Det er virkelig en stor trygghet å sovne ved siden av mammaen sin.
  Og folk vokser opp altfor fort i denne verden, ja…

  Marie svarer: Jeg vet ikke om det er folk som er raske, eller jeg som er SYKT treig, haha. Men det viktigste er at man er fornøyd selv <3

  <cite class="fn">linda</cite>

  Du er et vakkert vesen Lars<3

  <cite class="fn">I</cite>

  Åh gjorde det samme tidligere i år, og det var så godt og trygt!! Fikk skikkelig flashback til barndommen. Synst det er så viktig å huske på den i blandt <3

  <cite class="fn">Mari</cite>

  Jeg tror dette med at 23-åringer (om jeg gjorde matten rett nå da) tar opp huslån og etablerer seg ikke nødvendigvis er standarden asså. Erfaringsmessig varierer det med utdanningslengde osv.
  Selv har jeg fortsatt null huslån i en alder av snart 27, men er kanskje noe mer etablert enn da jeg var 23. Så ikke stress.

  Dessuten høres det stas ut med leilighet hos foreldre uten andre leieboere, enn å bo i kollektiv med en skikkelig gærning blant alle de normale, som jeg gjorde på denne tiden da jeg var 23.

  <cite class="fn">Caroline</cite>

  Når jeg er hjemme hos mamma så sover jeg ofte i hennes seng. Det er helt sinnsykt koselig og betryggende! Jeg føler meg som tidenes drittunge, men ååååååå.

Write a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *