Q&A WANDERLUST

Jeg LIKER å svare på spørsmålene deres, jeg! Her er første runde med svar, håper dere blir litt klokere! Smil!

Hvor kult var det å være på LA ink på en skala fra en til ti?
6? Skyt meg, men jeg har egentlig ikke fulgt noe særlig med på den serien…

Traff du noen kjente fjes fra serien?
Lone, som jeg var der, med sa at damen i resepsjonen var hun som blir fremstilt ganske bitch i serien, så jeg antar at hun var kjent :)

Hvorfor er du så glad i dr. Phil?
Jeg elsker showet hans! Fantastisk! Han i seg selv er også en real helt, hvis dere bare tar dere tid til å oppdage det. Nei, fader, Dr. Phil for president!

Hvor mange steder skal du innom iløpet av hele verdensreisen din?
11 land tilsammen, men antall steder har jeg ikke tall på. Jeg var flere forskjellige steder i Sør Afrika, en haug med steder i India og Kina, og øyhoppet noe på Filippinene og Hawaii. Det er så mange skjulte skatter her ute i verden, jeg trenger flere liv for å rekke over alt sammen!

Gjenspeiler måten du skriver på her på bloggen deg godt slik du er i virkeligheten?
Det er vanskelig for meg å svare på, men det er jo jeg som skriver, så jeg antar det? Den største/eneste (?) forskjellen på Marie og Supermarie er vel at jeg er sjenert. Og det ække jeg!

Blir du sliten? Skal det bli godt å komme hjem og roe ned? Savner du senga di? Jeg savner alltid min egen seng når jeg reiser!!
Av alle ting jeg savner er faktisk ikke senga mi den jeg tenker mest på. Kanskje fordi jeg er så vant til å sove både her og der, fra tiden i Forsvaret. Men ja, jeg begynner faktisk å bli litt sliten! Dette innlegget utdyper. Jeg henter nok ny energi så fort jeg kommer inn i couchsurfingen igjen, men i skrivende stund tenker jeg at det skal bli godt å seile hjem til min trygge havn, og roe litt ned. Som ensom backpacker er jeg nødt til å være 180% våken og på vakt hele tiden, det tar på i lengden!

Når er det du kommer til å sette dine – nå verdensvandte – ben på norsk jord igjen? Og hva er planen når du kommer hjem… Ikke for å lage skår i gleden ved å oppdage hele verden!
Til våren en gang! Planen er å komme meg tilbake i Forsvaret, satse enda mer på bloggen og… Reise. Jeg ser for meg at det er helt nydelig å være hjemme i 3-4 uker, men så slår rastløsheten og wanderlusten inn igjen. Dette livet er fullstendig avhengighetsskapende, dere! Med mindre jeg får jobb med en gang, da. Da skal jeg nok klare å holde meg i ro…. En stund.

Hvor lenge har du igjen av reisen og hvilke steder skal du?
Vent og se, vent og se!

Sikkert et grælig kjedelig spørsmål, men hvordan skal man legge opp økonomien for en slik tur som du er på? Planlegger tur fra desember neste år, og du skal bare vite at du er en STOR inspirasjon og motivator! SÅ: verden, her kommer jeg og! Smilefjes!
Ååh, takk, så kult! Jeg heier på deg! Du har all verden (hehe) å glede deg til! Øh, jeg må vel være den minst strategiske økonomiske personen du har vært borti, så jeg ville ikke spurt meg hvis jeg var deg. Selv har jeg bare regnet grovt, tenkt «jæjæjæ, det holder sikkert!» og så dratt av gårde. Budsjettet kommer helt an på hvordan du ser for deg reisen din, og hvilke land du skal til! Jeg, som couchsurfer, har ikke satt av så mye til hoteller og bosteder, men jeg har allikevel nok til å sjekke inn et sted, hvis det skulle skjære seg med hosten. Ta utgangspunkt i hvor mange norske kroner du tror du trenger i måneden, så skal det nok gå helt fint! Jeg har ca 10 000 å bruke i måneden, i billige land er det ALT for mye og… Vel, ingen land er dyrere enn Norge. Så det har vært mye mer enn nok for meg!

Hei marie, ville berre fortelle kor masse du inspirera meg. Du fortell så bra om reisene dine og ej digge dej og det gode humøre du har. Enn blir no i godt humør berre av å lese det du forteller om. Fortsett, fordi du er kjmepeflink til det.

Korleis går det på reisa?
Kunne du tenkt deg å ta fleire sånne reiser seinar?
Åh, tusen takk! Å være en inspirasjon er akkurat det jeg drømmer om, å høre at jeg lykkes gjør dagen min så mye bedre <3 Reisen går fortsatt veldig bra, takk som spør! Jeg kunne absolutt tenkt meg på reise på flere reiser som denne, jeg føler meg ikke ferdig med verden. Det er så uendelig mye å se der ute! Men neste gang kommer jeg nok ikke til å reise så lenge av gangen, kanskje «bare» en måned eller to, max tre. Kanskje fir… Neida, det holder med et par. Jeg har jo en nevø og et fadderbarn der hjemme, som jeg vil se vokse opp! Og venninner jeg savner og elsker, og en familie jeg ikke kan leve uten. Men reise – det jeg.

Hvilket kamera har du? Hvem tar bildene du selv er med på?
Canon 550D. Det varierer, noen ganger setter jeg kameraet på en mur og bruker selvutløser (til tilfeldig forbipasserendes store fascinasjon), andre ganger bruker jeg de jeg har blitt kjent med i de forskjellige landene. Jeg gir aldri kameraet mitt fra meg til ukjente mennesker på gata, iallfall, tenker alltid at de skal stikke av med det, miss paranoid.

 Var verden slik du trodde den skulle være? Har reisen levd opp til alle forventningene du hadde før du dro?
Nei, åh, dere! Den er så mye vakrere enn jeg trodde! Dere aner ikke hvor mentalt forberedt jeg var på det verste, på ran, på å være helt alene alltid, på bortføringer, menneskehandel, jeg var så paranoid og negativ at verden i sin realitet ble et lite paradis i forhold. Den er ikke så farlig som du tenker at den er, de aller fleste mennesker er bare gode – det er bare at… de får vi aldri høre om. Kom dere ut og se, og elsk det!

Har du møtt noen kjekke mannebein på turen? Og har du vært på noen date underveis? hihi:)
NOEN å hvile øynene på har jeg da sett… Bare sett. Jeg har en 6 måneders date alene med verden, og har ikke tenkt til å forurense den med menn. (Okei, jeg var kanskje noens kjæreste for en kveld – men det var bare fordi alle som kom til nattklubben i par kom inn for halv pris! Vi slo opp så fort vi var innafor.)

Hvis du kunne få 5 ting/klær/møbler/whatever tilsendt hjemmefra, som kunne være med deg på resten av turen uten at du trengte å bekymre deg for å frakte det selv, hva ville du valgt?
Kult spørsmål! 1. Katten min. Men det var slemt, hun er kanskje ikke en ting… Så 1. Mammas parfyme, jeg elsker følelsen av å tyvlåne den av henne! Da har jeg ikke bare følelsen av henne svevende rundt meg, jeg føler at jeg tilhører noen, en slags god trygghet også. 2. Skrapekartet mitt! HerreGUD, som jeg gleder meg til å komme hjem og skrape alle landene jeg endelig har vært i! 3. Hele jævla klesskapet mitt, jeg er så sykt lei av klærne jeg har med meg… (Ikke at jeg har så mange igjen, jeg har jo delt ut til halve Sør-Afrika og en skole i India, hjerte!) 4. Dulmer-bamsen min, for pappa hadde ledd seg ihjel av at han også reiste verden rundt. 5. Badeteppet mitt. Jeg får ANGST av alle disse baderommene uten tepper! (Tvangstanke. Kan ikke tråkke på gulvet med våte føtter.)

Fortsettelse følger.

8 Comments

  <cite class="fn">Annemarie</cite>

  Bra med spørsmålsrunde, fikk svar på masse jeg har glemt at jeg har lurt på 😛

  <cite class="fn">Mariann</cite>

  Haha, må le når du snakker om dine paranoide tanker.. mest fordi jeg kjenner meg så igjen! Kos deg masse videre og del masse mer! Du får meg til å ville ututut!!

  <cite class="fn">Jorunn</cite>

  Du skriver så bra, og det er SÅ gøy å følge med på verdensreisen din. Virkelig inspirerende. Ekstra kult at du reiser alene syntes jeg. Kiler litt i reisehjertet mitt, selv om jeg lever livet i vakre Madrid!
  God tur videre!

  <cite class="fn">Jenta</cite>

  Jeg skulle faktisk spørre om det skrapekartet, Marie! Men jeg glemte det av. Når du kommer hjem, lov oss å viste resultatet, ikke sant? :) Kos deg vidre av din supre reise.

  <cite class="fn">Ann</cite>

  Hei super’n! Lurer på hvilke(t) objektiv du bruker? Bildene dine blir alltid så fine og klare og fine! Vil også si tusen takk for all inspirasjon du har gitt meg, og for at ordene dine hjelper meg med å holde hodet oppe de dagene det ikke er like lett. Håper du er trygg og at lykken fortsetter videre for deg!

  <cite class="fn">christina</cite>

  Hvor har du kjøpt skrapekart? Sånn vil jeg også ha:)

  <cite class="fn">Siri</cite>

  Hvordan er bagasjen din når du reiser? Hva har du egentlig med deg, type har du masse forskjellige klær, kjære hjemme-eiendeler for å føle hjemme?
  Kjøper du mye suvernirer?
  HVordan er det med telefon, du har tydeligvis en, men hvordan får du den til å funke i alle landene? :)

  <cite class="fn">Kristin vs</cite>

  Åå, jeg ønsker meg et skrapekart!! Kjøpt på coolstuff?

Write a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *